به گزارش "خبرگزاری دانشجو" به نقل از موج چهارم، چندی پیش خبری با این مضمون بر روی خروجی سایت دانشگاه شهید چمران منتشر شد: "در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره ملی حرکت که به میزبانی دانشگاه شیراز در تاریخ ۳۰ مهرماه برگزار شد، دکتر خسرو نشان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان معاون فرهنگی و اجتماعی برگزیده در سطح دانشگاههای کشور انتخاب شد."
این خبر در نگاه اول باعث خرسندی جامعه دانشگاهی استان شد، اما نگاهی موشکافانه به آن ابعاد تازهای از این موفقیت را آشکار میسازد.
بر اساس اظهارات بسیاری از فعالان تشکلهای دانشجویی در دانشگاه شهید چمران اهواز، معاونت فرهنگی- اجتماعی دانشگاه پس از انتخاب با تغییر رویکرد قبلی به تصدیگری امور و اجرای برنامههای مختلف در سطح دانشگاه با صرف هزینههای بسیار زیاد روی آورده است، در حالی که وظیفه این معاونت مدیریت، سیاستگذاری و پشتیبانی است و بر اساس رویه معمول اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و اجتماعی در سطح دانشگاه بر عهده تشکلهای دانشجویی میباشد.
به عبارت دیگر اجرای این برنامهها بر عهده تشکلهای دانشجویی و هدایت، نظارت و پشتیبانی بر عهده معاونت فرهنگی و اجتماعی میباشد.
اما در شرایط موجود معاونت مذکور به جای حمایت از تشکلهای دانشجویی به نوعی با آنها رقابت میکند و ناگفته پیداست که این رقابت نابرابر خواسته یا ناخواسته باعث تضعیف تشکلهای دانشجویی در دانشگاه میشود.
نتیجه عملی و ملموس این سیاستهای معاونت فرهنگی- اجتماعی دانشگاه کسب رتبههای برتر در سطح کشور به قیمت تضعیف تشکلهای دانشجویی موجود در سطح دانشگاه میباشد.
بنابراین از مسئولان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه انتظار میرود که با اصلاح رویه پیش رو به سیاستگذاری و نظارت بر برنامهها در دانشگاه پرداخته و امور اجرایی را بر عهده تشکلهای دانشجویی قرار داهند که نتیجه این امر علاوه بر تقویت جایگاه این معاونت میشود به رشد و بالندگی تشکلها نیز کمک شایانی خواهد نمود.