به گزارش"خبرگزاری دانشجو"، سرپرست دانشگاه شهید چمران، در نشست خبری جزییات برنامههای جشنواره فرهنگی – هنری نکوداشت دفاع مقدس دانشگاه به نقش این دانشگاه در دوران دفاع مقدس پرداخت و اظهار داشت: نقش دانشگاه در جنگ بر کسی پوشیده نیست و در واقع یکی از دانشگاههای خط مقدم جبهه بود و مقر فرماندهان و ستاد پشتیبانی محسوب میشد.
محمد رعایایی اردکانی افزود: با توجه به خدمات دانشگاه به رزمندگان در دفاع مقدس، جا داشت که بعد از جنگ به اندازه کافی به دانشگاه رسیدگی شود و عقب ماندگیهای ناشی از جنگ جبران گردد اما متاسفانه این امر مورد غفلت قرار گرفت همانطور که خوزستان آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفت.
وی با اشاره به اینکه از تمام امکانات و تجهیزات دانشگاه در دوران دفاع مقدس استفاده شد، تصریح کرد: هنوز هم بخشی از بقایای آسیب در دوران جنگ بر پیکره دانشگاه وجود دارد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران با یادآوری شصتمین سالگرد تاسیس دانشگاه در سال 94، افزود: دانشگاه در سالهای گذشته فراز و نشیب های زیادی طی کرده و اکنون با حدود 17 هزار دانشجو و 500 عضو هیئت علمی و 250 رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، یکی از دانشگاه های مادر کشور محسوب میگردد.
رعایانی با بیان آماری از رشد کمی دانشگاه و مقایسه آن با ساهای قبل از انقلاب، گفت: رشد و توسعه دانشگاه به لحاظ کمی و کیفی به نظر من مطلوب نیست و امیدوارم با کمک مسئولان استان، دانشگاهیان و همکاری وزارت علوم بتوانیم رشد قابل قبول و راضی کننده داشته باشیم و حق خوزستان از این لحاظ ادا شود.
وی تامین امکانات رفاهی و امنیت از هر لحاظ را لازمه جذب نخبگان دانشگاهی و اساتید و ماندگار کردن آنها در استان خوزستان عنوان کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران با اشاره به فیلمهایی چون ملکه، سرزمین خورشید، آبادانیها، تاج محل و .... که قرار است در این جشنواره اکران شوند، یادآور شد: ملاک دبیرخانه جشنواره برای انتخاب این فیلمها، اولویت دادن به کارگردانان خوزستانی و ارتباط فیلم به لحاظ موضوعی یا مکان و حادثه با خوزستان بود.
به گفته نشان، در بخش فیلم مستند، 23 اثر فاخر کوتاه و داستانی مستند انتخاب شده که نیمی از آنها حاصل تلاش فیلمسازان و سینماگران خوزستانی است.
وی از برگزاری نشستهای تخصصی علاوه بر پخش فیلمهایی با موضوع دفاع مقدس خبر داد و گفت: این نشستها با عناوین ایده، پژوهش، کارگردانی، تصویر، تهیه صدا و پخش برگزار میشود که از همه علاقه مندان برای شرکت در آنها دعوت به عمل میآید.
عضو هیئت رئیسه دانشگاه شهید چمران در خصوص تئاتر خیابانی در این جشنواره گفت: بسیار علاقهمند هستیم زمینه اجرای تعدادی از تئاترهای برگزیده را در دانشگاه فراهم کنیم اما به دلیل نبود سالن و مکان مناسب اجرا، هنوز این موضوع قطعی نشده است.
نشان تاکید کرد: کمبود فضا و مجتمعهای فرهنگی هنری از عقب ماندگیهایی است که بیشتر دانشگاههای کشور با آن مواجهند و امیدواریم با همکاری اصحاب هنر و فرهنگ، این مشکل در دانشگاه شهید چمران برطرف شود.
وی زمان بندی اجرای جشنواره فرهنگی – هنری نکوداشت دفاع مقدس را از 5 تا 12 مهر عنوان کرد و گفت: البته پیش از آن، دو نمایشگاه عکس در موزه هنرهای معاصر اهواز و گالری معاونت فرهنگی دانشگاه برپا خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با بیان اینکه مخاطب خاص این جشنواره دانشجویان هستند، اعلام کرد: عموم علاقهمندان اعم از شهروندان، اصحاب رسانه، اهالی فرهنگ و هنر میتوانند در روزهای برپایی جشنواره برای شرکت در برنامه های مورد علاقه خود حضور یابند.
نشان برگزاری مراسم شب زیتون ویژه شعر مقاومت مردم فلسطین، برگزاری مراسم شب منّور ویژه تجلیل از حماسهنگاران دفاع مقدس و برگزاری مراسم تولد یک سردار نکوداشت سردار شهید علی هاشمی را از دیگر عناوین برنامه های این جشنواره نام برد و اظهار امیدواری کرد: اکنون که بعد از سال ها این تلاش در محیط دانشگاهی شکل گرفته امیدواریم با استقبال شایسته مواجه شود.