به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، احمد توکلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دوشنبه، ۲۴ آذر ماه به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز در سالن شهید مطهری دانشکده علوم این دانشگاه با موضوع مفاسد اقتصادی و اداری سخنرانی کرد که با استقبال دانشجویان مواجه شد.
توکلی در ابتدای برنامه با اشاره به نامه حضرت امیر به مالک اشتر گفت: حضرت امیر در ابتدای نامه خود، مالک را به پروای الهی و ترجیح اطاعت و پیروی از آن چه در کتاب از واجبات و مستحبات دستور داده شده است، امر می کند و اینگونه می فرمایند: جانب خدا و مردم را در برابر نفس خود و خواص از خاندانت و کسانى از مردم که به او علاقه دارى نگهدار که اگر چنین نکنی، ستم کرده اى و هر که به بندگان خدا ستم کند خداوند به جاى بندگان ستمدیده خصم او خواهد بود و هرکه خداوند دشمن وی باشد، نفوذ کلامش را کاهش دهد و شخص ستمکار در جنگ با خداست تا وقتى که از ستم دست بردارد و توبه کند و چیزى در تغییر نعمت خدا و سرعت دادن به عقوبت او قوى تر از ستمکارى نیست که خداوند شنواى دعاى ستمدیدگان و در کمین سـتمکاران است.
وی افزود: دولت ها باید سیاست های خود را طوری برنامه ریزی کنند که اقتصاد یک کشور کارآ باشد، بتواند آزادی را تحکیم کند، بتواند عدالت را بین کلیه شهروندان آن جامعه برقرار کنند، منافع کشور و تمامیت مرزها را حفظ کند، بتواند دین و اخلاق و ارزش های فرهنگی را بین افراد نهادینه کند که نتیجه آن بشود زندگی توام با آسایش صلح آرامش ورستگاری ابدی.
نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مواردی چون پارتی بازی، رشوه خواری و موارد اینچنینی در نظام اداری ناقض شایسته سالاری است و چیزی جز فساد را نتیجه نخواهد داد. یعنی این موارد این پیش شرط وقوع فساد اقتصادی می باشند. از طرفی باید گفت که ابتدا در نظام سیاسی فساد شکل می گیرد و سپس به نظام اقتصادی سرایت می کند.
توکلی ادامه داد: فساد سیاسی باعث بالا رفتن حجم کالاهای انحصاری می شود ،پس در نتیجه آن تولید پایین می آید که در نظام عرضه و تقاضا باعث بالا رفتن قیمت ها می شود که نتیجه همه این موارد باعث کاهش کارایی است.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به دانشجویی که پرسید کدام دولت ها آمار فساد بیشتری داشته اند، گفت: هیچ آماری در دسترس نداریم، اما آنچه مهم است این است که کلیه فسادها در نظام اقتصادی امروز معلول سیاست های دولت سازندگی است. اما طبق تجربه خود می گویم بیش ترین فساد در دولت نهم و هشتم بوده است.
توکلی در پاسخ به سوال دانشجویی دیگری که پرسید ما در زمان جنگ سختی و فقر کشیدیم و مسئولین از جنس مردم بودند اما امروز احساس می شود مسئولین دولتی از جنس مردم نیستند و اکثرا جز خانواده های مرفه جامعه محسوب می شوند و این عامل می شود که فکر جدی برای اصلاح امور اقتصاد نباشند، پاسخ داد: بنده علاوه بر اینکه ناقد دولت هستم، جز منتقدین جدی مجلس شورای اسلامی نیز هستم؛ اما آنچه هست نباید نا امیدی به بدنه جامعه تزریق شود به طوری که مردم احساس کنند فساد همه جا را گرفته و دیگر نمی شود کاری کرد. اینکه امروز من و شما در این محل جمع شده ایم نشان می دهد که هنوز جای کار و امید به اصلاح امور وجود دارد.
دانشجوی دیگری در ادامه سوالات پرسید اقتصاد مقاومتی با این همه فساد سیستمی که وجود دارد ممکن است و توکلی در پاسخ گفت: فساد اقتصادی سیستمی می باشد اما هنوز هستند افرادی که بتوان از آنان در اصلاح همین سیستم کمک گرفت و نباید آنقدر داد و فریاد بزنیم که مفاسد اقتصادی؛ طوریکه خود مفسدین هم مطالبه گر شوند و در پوست گوسفند ظاهر شوند و مظلوم نمایی کنند.