به گزارش خبرنگار" خبرگزاری دانشجو" از مشهد، مهندس شرکاء دیروز در گردهمایی "کار آفرینی" در مرکز رشد و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد در جمع طراحان فناوری در خصوص ارتباط دانشگاه و صنعت گفت: دانشگاه و صنعت باید تعامل خود را با یکدیگر بیشتر کنند، باید فصول مشترک و نیازهای جامعه شناسایی شود و برای تحقق آنها راهکار ارائه کنیم.
وی به مشکلات تولید و بهرهبرداری زعفران در استان اشاره کرد و افزود: 90 درصد زعفران در استان خراسان رضوی تولید میشود که این یک فرصت خوبی برای کشور است؛ اما هنوز به روش سنتی کشت و برداشت میشود که امروز دیگر دنیا این شیوه را نمیپسندد.
دبیر خانه صنعت و معدن ایران بیان داشت: مخترعین باید بر اساس نیاز جامعه اولویت بندی و در جامعه ایجاد فرصت کنند.
شرکاء در خصوص اینکه دانشگاهها باید از فضای داخلی خود بیرون بیایند، تصریح کرد: چه مقدار از علمی که در دانشگاهها تولید شده به ثروت رسیده است؟ دانشگاه و صنعت باید در هم تنیده شوند، صنعت امروز آمادگی برقراری این ارتباط را دارد چون عمر نفت دیگر تمام شده است.
انرژی و تفکر جوانان را به سمت رفع مشکلات بزرگ در کشور سوق دهیم
در ادامه جمالی، مدیرعامل کارخانه اگزوز خراسان رضوی در ادامه شناسایی نیاز جامعه برای ایجاد فناوری را نکته کلیدی دانست و بیان داشت: باید تلاش کنیم انرژی و تفکر جوانان را به سمت رفع مشکلات بزرگ در کشور سوق دهیم.
وی یکی از این مشکلات در بخش کشاورزی را فرسوده بودن برخی از دستگاههای کمباین عنوان کرد و گفت: 14 میلیون تن گندم برداشت میشود که برای برداشت آنها تنها 13 هزار دستگاه کمباین وجود دارد که10 هزار کمباین فرسوده است که این امر باعث از بین رفتن مقدار زیادی گندم در هنگام برداشت میشود.
مدیر عامل کارخانه اگزوزخراسان رضوی ادامه داد: در سال 89 دولت مقداری بودجه برای نوسازی این دستگاهها اختصاص داد؛ اما در شب عید برای یارانه مردم پرداخت شد.
جمالی یکی دیگر از مشکلات بزرگ کشور را آلودگی هوا در شهرهای بزرگ دانست و بیان داشت: یکی از معضلات کشور که باعث آلودگی هوا میشود تعویض کاتولیکس خودروهاست، که امروزه 14 میلیون خودرو در داخل کشور نیاز به تعویض کاتولیکس دارند، این کاتولیکس باید هر سه ماه تعویض شود.
در ادامه مهندس سازوار، یکی از مخترعین دانشگاه فردوسی مشهد درباره طرح سیستم مدیریت اسناد سازمانی و نرم افزار پیام رسان فوری گفت: سیستم مدیریت اسناد سازمانی برای سازماندهی و ذخیره اسناد الکترونیکی بکارمیرود و نرم افزار پیام رسان فوری موبایل بومی است و جایگزین خوبی برای نرم افزارهای خارجی میباشد، نوع و عملکرد این نرم افزار شبیه وایبر است و تلاش داریم تا این نرم افزار را به سمت شبکههای اجتماعی پیش ببریم.
در ادامه ابوترابی، عضو هیات علمی گروه برق دانشگاه فردوسی مشهد درباره انرژی تجدیدپذیر خاطرنشان کرد: در دنیا به انرژی تجدیدپذیر توجه ویژهای صورت گرفته است، ایران پتانسیل بالایی در انرژی تجدید پذیر دارد.
وی با یادآوری این مطلب که هشت مگاوات انرژی خورشیدی در نقاطه مختلف کشور نصب شده یا در حال نصب است، گفت: محصول "میکرواینورتر 400وات خورشیدی" طرحی تجاری است که راندمان سیستم آن 20درصد بیشتر از دیگر سیستمهای موجود است.