به گزارش خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، نشست تشکل های دانشجویی عصر دیروز در غرفه "خبرگزاری دانشجو" برگزار شد.
میکائیل دیانی، دبیرکل اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور پیرامون مسائل هسته ای اظهار داشت: فضای رسانه ای کشور بازی خورده چند جریان سیاسی شد و مسائلی را به عنوان مسائل کلان رسانه ای مطرح کردند که اولویت نداشته اند.
وی افزود: مسئله اسیدپاشی، بورسیه های غیرقانونی و معرفی نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر علوم مسائلی بود که برای تشویش اذهان عمومی و انحراف آنها مطرح شد.
دبیرکل اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور تصریح کرد: در فضای که درگیر سه موضوع کم اهمیت تر نسبت به مسئله هسته ای بودیم، مذاکرات به گونه ای پیش رفت که طرفین مقابل مذاکره کننده همگی بر این نکته تاکید داشتند که نسبت به همه بندها توافق حاصل شده است در صورتی که مسئولان ما می گفتند چنین نیست، برهمین اساس نیاز به روشنگری داریم.
دیانی ابراز داشت: امروز می گوییم که مسئله هسته ای اولویت اصلی ماست و رسانه ها باید به این مسئله وزن بدهند و در پازل رسانه ای غرب قرار نگیرند.
وی با اشاره به خطوط قرمزی که مقام معظم رهبری برای مذاکرات تاکید داشتند، گفت: علاوه بر خطوط قرمزی که رهبری تعیین کردند جریان دانشجویی نیز از نگاه خودش نسبت به مسائل هسته ای خطوط قرمزی را مطرح می کنند.
دبیرکل اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور ادامه داد: دست نخوردن فردو، آب سنگین اراک، ادامه روند فعالیت نیروگاه بوشهر، تولید سوخت هسته ای در داخل کشور، روند غنی سازی همچون گذشته وعدم اجازه پروتکل الحاقی قسمتی از خطوط قرمزهای است که اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در مذاکرات هسته ای مدنظر دارد.
دیانی با بیان اینکه در مذاکرات هسته ای سه حالت در نتیجه گیری وجود دارد، اظهار داشت: حصول توافق خوب و عدم توافق خوب و همچنین توافق بد نتایجی هستند که ممکن است در مذاکرات صورت بگیرد.
وی افزود: نگاه اتحادیه به این مسئله این است که قطعاً توافق خوب بهتر از هر گونه توافق است و همچنین عدم توافق نیز بهتر از توافق بد است.
دبیرکل اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور تاکید کرد: لغوشدن تحریم های وضع شده علیه ایران با هر ماهیتی، باید در راس مذاکرات قرار بگیرد و این یک توافق خوب است و از تیم مذاکره کننده می خواهیم با شجاعت این مطالبات را از طرف مقابل داشته باشند.
دیانی خاطرنشان کرد: عراقچی گفت: طرفین غربی حاضر به امضاء کردن چنین توافقی نیستند و با آنها اختلاف نظر داریم برهمین اساس اگر توافقی حاصل نشد قطعاً اتکا بر نیروی داخلی که قبل از مذاکرات روند هسته ای را پیش برده است پس از آن نیز پیش خواهد برد.
در ادامه نشست سیدمحسن میرحاجی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران درباره لزوم رعایت خطوط قرمز از سوی مسئولان مذاکره کننده در توافقنامه اظهار داشت: دستگاه تبلیغاتی دولت با مطرح کردن موضوعات مختلف سعی بر این دارد که مذاکرات هسته ای را از اولویت اصلی خارج کند و می خواهند افکار عمومی را منحرف کنند.
وی افزود: مسئله اصلی کشور حفظ تمامیت آن است که در حال حاضر در مذاکرات دفاع از عزت و کیان کشور اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: روحانی در تبلیغات انتخابی اش وعده داد که مسئله هسته ای را در تعامل با غرب حل می کند اما احساس جنبش دانشجویی و بسیج دانشجویی این است که وی به خاطر وعده اش و درخواست افکار عمومی از وی برخی از اصول اساسی و خطوط قرمز ما را رد می کند.
میرحاجی خطاب به دولتمردان و ظریف اظهار داشت: نباید به خاطر قول انتخاباتی که غیرمحکم بود خطوط قرمز و محکمات انقلاب اسلامی را زیرپا بگذاریم.
وی افزود: تعریف ما از خطوط قرمز حقوق ملت ایران و انقلاب اسلامی در چارچوب آزادی های اجتماعی است و معتقدیم مردم ایران حق دستیابی به انرژی مسالمت آمیز هسته ای را دارند.
این فعال دانشجویی گفت: داشتن نیروگاه های متعدد و تحقیقات متفاوت چیزی نیست که برای ما در مذاکرات قابل بحث باشد و غرب باید خجالت بکشد که در مورد حق و حقوق ما مذاکره می کند و تعجب من از این است که دولتمردان ما برای این مسائل پای میز مذاکره می نشینند.
میرحاجی تصریح کرد: رویکرد ما در مذاکرات هسته ای دفاع از تمام آرمان های انقلاب اسلامی و مردم ایران است.
وی ابراز داشت: گاهی در رسانه ها می بینیم که می گویند به مقدار مشخصی از انرژی هسته ای نیاز داریم اما اینطور نیست و شاید ما بخواهیم بیشتر از نیازمان انرژی تولید کنیم و همانند دیگر کشورها بفروشیم و حق طبیعی ماست که دانشمندان و نخبگان بتوانند به این توانمندی برسند.
این فعال دانشجویی با تاکید بر اینکه هر چه خارج از حقوق ملت ایران مذاکره شود مورد پذیرش مردم و جنبش دانشجویی نیست، اظهار داشت: ملت ایران در فشار اقتصادی هستند که برای برون رفت از این فشارها نیازمند یک سری توافق هستیم اما آنچه که قشر متدین و آرمان خواه کشور می گویند این است که مذاکرات باید براساس اصل منطقی باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه نباید بهترین دارایی هایمان را برای به دست آوردن امتیازات ناچیز ذبح کنیم، خاطرنشان کرد: نباید توافق بد کنیم و اگر قرار است از غنی سازی 20 درصد تا حدی کوتاه بیایم تنها در برابر لغو همه تحریم هاست.
باغستانی، نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در ادامه نشست پیرامون مسائل هسته ای اظهار داشت: طبق اصل 77 قانون اساسی هر گونه توافق نامه باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و متاسفانه دولت در توافق ژنو این نکته را رعایت نکرد و مجلس را دخالت نداد و نگرانیم که این بار نیز همین اتفاق بیفتد ومجلس در عمل انجام شده قرار بگیرد و نتواند واکنش مناسبی انجام دهد.
وی افزود: سابقه دولت در توافق نامه های هسته ای خوب نیست و در توافق ژنو نیز امتیازات بسیار زیادی را به غربی ها دادند.
نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی با تاکید بر اینکه تاکنون اقدامات اعتمادسازی بیش از حد انجام شده است، تصریح کرد: با وجود اقدامات اعتمادساز باز هم آمانو می گوید شاید یک سری مسائل باشد که ما از آنها بی اطلاعیم و این توهین به دولت و حکومت ایران است که باید پاسخ داده می شد.
باغستانی با اشاره به خطوط قرمز مدنظر رهبری در مذاکرات اظهار داشت: یک سری از تحریم ها توسط کنگره آمریکا صورت گرفته و دولت در آنها دخالتی ندارد که با مذاکرات برطرف نخواهد شد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در توافقنامه ژنو دولت نباید متعهد می شد و طرفین مذاکره شرکت هایشان را متعهد می کردند و این نقض در توافقنامه است.
وی تاکید کرد: تبدیل کردن مسئله هسته ای به مرگ و زندگی مردم به نفع دولت و ملت نبوده و کلید رفع تحریم ها در خارج نیست بلکه در اقتصاد مقاومتی است.
باغستانی با اشاره به سیاست های ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: متاسفانه تلاش جدی در مقاومت اقتصادی از سوی دولت ندیدیم و آنها بیشتر تمرکز خود را روی مذاکرات منعکس کردند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شواهدی که در توافق گذشته وجود دارد و همچنین عدم دخالت دولت های غربی در سیاست خارجی نتایج مذاکرات سست و بی پایه خواهد شد.