رئیس سابق جهاد دانشگاهی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"،به اهمیت جهاد دانشگاهی تاکید کرد و گفت: جایگاه جهاد دانشگاهی به این دلیل که میتواند بین دانشگاه و محصول صنعتی مرتبط باشد به همین جهت میتواند حائز اهمیت باشد اما باید جهاد دانشگاهی مسیر اصلی خودش را به پیگیری و ارتباط بین محصولات و تولیدات علمی است طی کند.
وی افزود: جهاد دانشگاهی باید با هدایت و پشتیبانی دولت مجلس و قوه قضاییه مشکلات خود را هموار کند این سه قوه میتوانند جاهایی که جهاد دانشگاهی دارای مشکل ومعضل است اثربخشی داشته باشد.
رئیس سابق جهاد دانشگاهی در ادامه معضلات جهاد دانشگاهی را تشریح کرد وگفت: معضلات جهاد دانشگاهی در بحث اعتبارات مناسب برای فعالیتهای علمی است که جهاد دانشگاهی این اعتبارات را نداردو باید خودش درآمدزایی کند که بنده در دوران مسئولیتم به دنبال یک تحول راهبردی مناسب بودم.
وی فعالیتهای کنونی جهاد دانشگاهی را دور از شأن این سازمان دانست و گفت: در حال حاضر جهاد دانشگاهی به دنبال کارهایی است که در شأن آن نیست در بخش آموزش اقدام به برپایی کلاسهای آموزشی کرده است که مرکزهای خصوصی هم میتوانند برگزار کنند در کارهای پژوهشی خروجی مناسب ندارد و فقط به دنبال درآمدزایی است.
یادگاری جهاد دانشگاهی را نیازمند یک تغییر اساسی دانست و گفت: این مسائل نیاز به یک دگرگونی اساسی دارد و کارهای اساسی باید دربحث تحول راهبردی انجام داد.
وی جهاد دانشگاهی را مانند ساختمان کهنهای دانست و گفت: پایههای اساسی ساختمانی جهاد دانشگاهی مانند خانه کاه گلی است که باید تغییرات زیادی در محتوا و سیاست پیدا کند تا بتواند مشکلات و معضلات نظام و علم و فناوری را رفع کند لذا نیاز است که مسئولان مملکتی و شورای عالی انقلاب فرهنگی به فکر حل شدن این معضلات باشند.
رئیس سابق جهاد دانشگاهی مبتلا شدن به برخوردهای خاص سیاسی را از آفتهای جهاد دانشگاهی دانست و گفت: بدنه جهاد بدنهای طرفدار نظام و انقلاب اسلامی است اما بعضی از مسئولان جهاد دانشگاهی مسئولانی هستند که خط و خطوط خاص سیاسی را دنبال میکنند که این خط وخطوط سیاسی باعث عقب افتادگی جهاد دانشگاهی میشود.
وی عقب افتادگی جهاد سازندگی را مرهون دولت سازندگی و اصلاحات دانست و گفت: دولت سازندگی کاری کرد که جهاد دانشگاهی از دانشگاهها بیرون رود و دولت اصلاحات با مصوبه شورای انقلاب فرهنگی تنها این سازمان را به درون دانشگاه بازگرداند دولت سازندگی به خاطر مخالفت سرسختانه با جهاد دانشگاهی و دولت اصلاحات به خاطر مشکل با مسئولان رده بالا موجب عقب ماندگی جهاد دانشگاهی شدند.
یادگاری در پایان به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: باتوجه به فرمایشات رهبری باید جهاد سازندگی به سمتی پیش رود که بتواند گوشهای از پژوهشهای علمی و فعالیتهای علمی را برعهده بگیرد از مسئول جدید جهاد دانشگاهی میخواهم که بحث تحول راهبردی را بدون هیچ خط و خطوط سیاسی دنبال کند و نظام پشتیبان تامین فعالیتهای فرهنگی جهاد باشد.