به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی گفت: اينكه نهادهاي حقوق بشري سازمان ملل بحث عدم اعدام مجرمين مواد مخدر را مطرح ميكنند، قبول نداريم. اسلام ديني است كه با كشتن انسانها مخالف است و قتل را بزرگترين جنايت ميداند ولي قصاص را هم لازم ميداند. فلسفه قصاص اين است كه اگر كسي قصاص ميشود جلوي قتلهاي ديگر گرفته ميشود و اين به خاطر احترام به خون انسانها است نه اينكه خون آنان را بيارزش بداند.
وي تصريح كرد: كسي كه مواد مخدر توزيع و انسانهاي بيشماري را آلوده و هويت انساني آنان را سلب ميكند، مفسد و مستحق اعدام است.
وزير دادگستري در پاسخ به اين سوال كه مجازاتهاي مربوط به محكومين مواد مخدر تا چه ميزان بازدارنده است، گفت: اينكه مجازاتهاي محكومين مواد مخدر در كاهش بزه و جنايت مواد مخدر چقدر موثر بوده، اين يك بحث فني و حقوقي است كه در قوه قضائيه، دولت، مجلس و مجمع تشخيص مصلحت در حال بررسي و تحقيق هستيم كه اگر برخي مجازاتها در كاهش جرم مرتبط با مواد مخدر نقش زيادي ندارند، تغيير مجازات بدهيم و راهكار ديگري را مطرح كنيم. اين يك بحث جدي است كه در حال تحقيق هستيم.
پورمحمدي با اشاره به رويكرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر بيان كرد: ايران، بزرگترين كشور طي سه دهه گذشته است كه با مواد مخدر مبارزه ميكند و تاكنون بيشترين خسارتها و تلفات را در اين زمينه متحمل شده است ولي دستاوردمان هنوز مورد رضايت نيست. لذا در بحث مبارزه نيازمند يك تغيير بوديم. انتخاب رويكرد اجتماعي هم براي اين موضوع انتخابي بجا و شايسته از سوي وزير كشور و دبيركل ستاد است كه همه جامعه را درگير خواهد كرد.