به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حبشی، کارشناس مسائل خانواده امروز در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سلسه جلسات "مسیر خوشبختی" که به همت نهاد نمایندگی این دانشگاه در تالار رازی دانشکده بهداشت برگزار شد، بیان داشت: تناسب سنی برای ازدواج ملاک نیست.
وی ادامه داد: یک دختر 18 ساله برای یک پسر 26 ساله با وجود شش سال تفاوت سنی همسر مناسبی نیست؛ زیرا دختر در قلیان عاطفی قرار دارد و انتظار توجه عاطفی تمام مدت را از همسر خود دارد و پسر تقریبا پخته شده و نگاه اقتصادی به زندگی داشته ودر فکر استقلال هر چه بهتر مادی است.
این کارشناس مسائل خانواده در ادامه با بیان این نکته که یک زن 35 ساله و یک مرد 45 برای یکدیگر همسران خوبی میشوند، ادامه داد: با وجود 15 سال اختلاف میان این زن و شوهر؛ اما به دلیل رسیدن هر دو فرد به پختگی سازگاری و تناسب میان این دو فرد برقرار و مانند مورد اول دچار چالش و درگیری نمیشوند.
حبشی با ذکر این سوال که از فرد مورد انتخاب شده خود در مراسم خواستگاری بپرسید از زندگی چه میخواهد، بیان داشت: البته منظور از این سوال تمایلات شخصی شما و اینکه آیا ادامه تحصیل میدهید و یا با فردمورد نظر حاضر به زندگی در شهر دیگر هستید یا خیر نیست؛ بلکه تشریح این سوال است که از زندگی چه میخواهید؟
وی شاخص دیگر درانتخاب را ملاک زیبایی دانست و تصریح کرد: متاسفانه جوانها در این شاخص بیتدبیر عمل کرده و تنها در برابر این سوال که چرا این شخص را برگزیدید میگویند"خوشمان آمد".
این کارشناس امور خانواده در ادامه با بیان این نکته که دختران و زنان یک توانمندی بالقوه دارند که بیشتر بر روی آسیبهای آن متمرکز هستند تا فوایدش گفت: زنان دارای حس پذیرش بسیار خوبی هستند و به همین دلیل است که هر چه را که میخواهند بخرند نگاه و نظر دهها زن و دختر دیگر از فامیل را به دنبال خرید خود دارند و اولین سوالی که در خرید وتهیه وسیلهای از ذهنشان عبور می کند این است که"دیگران چه میگویند".
حبشی این نگاه و حس در زنان را در امر ازدواج نیز صادق دانست و خاطر نشان کرد: یک دختر بیشتر از آنکه خودش بپسندد، تایید و نگاه دیگران را در خصوص همسر خود ملاک قرار داده و نگاه خانواده را با اهمیت بر روی فرد مورد نظر رصد میکند.
وی با بیان این نکته که بهتر است والدین تا قبل از اعلام نظر قطعی دختر نظر خود را در خصوص خواستگار بروز ندهند، ادامه داد: دختران بر اساس حس پذیرش به والدین و نظر آنان در تایید و یا رد خواستگار توجه بسیار میکنند و این بر واقعیت انتخاب، تاثیر پوشالی دارد به همین دلیل بهتر است خانواده اجازه دهند دختر نظر خود را بدون در نظر گرفتن دیدگاه خانواده بروز دهد.
حبشی در ادامه با بیان این نکته که آقایان بر عکس خانمها نگاه به عموم ندارند و نگاهشان خصوصی است، تواما پسران را تحت حکومت مادران و خواهرانشان دانست و با بیان یک مورد مشاوره بیان کرد: پسری که علاقه به دختران سبزه داشت به دلیل نظرات مادر و خواهرش به این نکته که باید دختر سفید بوده و دختری که سفید رو است دارای زیبایی بیشتر و متناسبتر برای ازدواج است تن به ازدواج با دختری سفید رو میدهد با این توجیه که مادر و خواهر وی بهتر از او ویژگیهای یک مورد مناسب را میشناسند.
وی ادامه داد: گرچه این پسر با دختری با ظاهر مناسب ازدواج کرده؛ اما گرایشش به دختر سبزهرو در وجودش غلیان دارد و به همین دلیل به دختران سبزه رو نگاه میکند و بعد ازدواج با این دختران ارتباط برقرار میکند زیرا خودش اعتقاد دارد که چشمش به دنبال سبزه مورد نظرش است.
این استاد مشاوره مسائل خانواده در ادامه با بیان این نکته که در گرایشات خود به دنبال دلیل نباشید بلکه میزان و شدت گرایش را مورد توجه قرار دهید، گفت: شما نباید به این کار داشته باشید که چرا این دختر و پسر گرایش به موردی دارند که از نظر شما منطقی نیست؛ زیرا هر اندازه که دلیل و برهان قوی در رد این گرایش داشته باشید نمیتوانید سرکوب کننده آن باشید پس گرایشات خود را جدی بگیرید تا در آینده دیگران مجبور به تاوان دادن برای آن نباشند.
حبشی با بیان اینکه زیبایی با محتوا در هم آمیخته است، زیبایی را منهای امنیت هیچ دانست و افزود: زیبایی باید در امنیت باشد و زیبایی بدون امنیت مانند ظرف بدون حفاظ است که در معرض دسترسی مگس و حشرات قرار میگیرد.
وی در ادامه با بیان این نکته که متاسفانه برخی نه تنها امنیت در زیبایی را از بین برده بلکه اغواگری کرده و دیگران را تحریک به زیبایی خود میکنند، افزود: این رفتار هم در آقایان و هم در خانمها صادق است و متاسفانه مردان در این خصوص دچار اعتماد به نفس کاذب بوده و امنیت را بعد از ازدواج برای زیبایی همسر خود میخواهند و زمانی که به سختی و اجبار همسر خود را به امنیت بخشی در زیبایی همراهی کردند متوجه میشوند خانم از یک روزنه دیگر در حال بروز دادن زیبایی خود است.
این استاد دانشگاه با انتقاد از نگاه به بالا و بالاتر کردن زوجین پس از ازدواج به انتقاد از این رفتار پرداخت و بیان داشت: باید تنوع طلبی که امروز دامن گیر زندگی متاهلین ما شده، متوقف شود.
حبشی ادامه داد: چرا به خود اجازه میدهید پس از ازدواج به فرد دیگری فکر و محبت خود را که مخصوص همسرتان است را با فرد دیگری تقسیم کنید؟.
وی با اسفبار دانستن تنوع خواهی در میان زوجهای جوان پس از ازدواج نسبت به نگاه زوجین به خواستههای قبل از ازدواجشان هشدار و گفت: چرا باید مراجعین من به من از شوهری حرف بزنند که حسرت یک "دوستت دارم" را به دل زن خود گذاشته و مدام در وایبر و گوشی همراه خود به دنبال قربان صدقه رفتن دختران و زنان دیگر باشد؟
این استاد دانشگاه با بیان این نکته که تنوع طلبی امروزی، زندگی زوجهای بسیاری را فلج کرده است، گفت: چرا باید خانمی در حالی که شوهر مناسب از هر لحاظ داشته پس از شنیدن خواستگاری فردی از مادر وی به گمان مجرد بودنش پیگیر دیدن خواستگارش شود و پس از دیدن وی در مغازه محله بگوید دکتر حبشی از هنگام دیدن آن پسر به شوهر خود تمایلی ندارم؟!
حبشی با بیان این نکته که این غول نفسانی را تنها با خود کنترلی میتوان مهار کرد، ادامه داد: تنوع طلبی در زندگی امروزی کمر زندگی برخی زوجین را شکسته و موجب محبت ورزی زن و شوهر، به غیر از همسر خود میشود که مهار تنوع طلبی تنها با خودکنترلی امکان پذیر است.
وی ادامه داد: امروز نمیتوان محیط بیرون را کنترل و یا محدود کرد و خواست تا جلوه نکند. تنها عنصری که میتواند راه را برای شما ببندد تا زندگی خود را ببینید نه جذابیتهای ظاهری دیگران را "خودکنترلی" است.
این استاد دانشگاه در پایان با بیان این نکته که در انتخاب خود با پنج رویکرد روبه رو میشوید، گفت: اشتیاق، اکراه، تمایل، تردید و انزجار پنج حس و حالتی است که شما هنگام انتخاب به آن دچار میشوید.