آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۹۱۱۷
معاون برنامه‌ریزی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی:

افزایش ۱۰ درصدی ازدواج و کاهش ۱۰ درصدی طلاق را دنبال می‌کنیم

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در صورتی که تعداد کشته‌ها در تصادفات جاده‌ای 10 درصد کاهش و میزان طلاق در کشور نیز با 10 درصد کاهش روبه رو شوند،و از طرفی 10 درصد رشد در ازدواج داشته باشیم، مشکل جمعیتی کشور حل می‌شود.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، اسحاقی امروز در نشست خبری "افزایش نرخ باروری کلی" در سالن جلسات هتل پردیسان مشهد بیان کرد: در سال 1365 خراسان بزرگ دارای نرخ رشد جمعیت 25/7 بوده است.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر این استان دارای نرخ زیر میانگین جمعیت و در شرایط اضطراری 99/1 قرار دارد و جزء استان‌های پیر کشور شناخته می‌شود.

 

با وجود کاهش جمعیت، نرخ بیکاری افزایش داشته است

 

معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با انتقاد از نگاه اقتصاد گرا به مسائل جمعیتی در کشور بیان کرد: در سال 1385 نرخ بیکاری در کشور 6/8 درصد بوده است و در سال 90 این رقم افزایش و 9/8 درصد شده است و برخلاف ایده پردازی برخی افراد با وجود کاهش جمعیت افزایش اشتغال به کار در کشور رخ نداده است.

 

اسحاقی با اشاره به نظام اشتغال در کشور خاطر نشان کرد: باید به نحوی وضعیت اشتغال در کشور را برای زنان محیا کرد که یک زن در کنار وظیفه اصلی خود که مادری است، بتواند نقش اجتماعی خود را نیز ایفا کند.

 

وی در ادامه طراحی مناسب در وزارت آموزش و پرورش را در کنار تنظیم نظام اشتغال را، در برنامه کاری شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست و گفت: طراحی مناسب آموزشی برای دختران و مادران و ایجاد تغییرات در ارائه واحد درسی به زنان و مادران دانشجو از دیگر پیشنهادهای ما به مجلس بوده است.

 

طرح افزایش حقوق سربازان مجرد در انتظار تصویب در مجلس شورای اسلامی

 

معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به یکی از بندهای مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره و افزود: در یکی از این بندها تسهیلاتی را برای سربازان متاهل در نظر گرفته‌ایم که این سربازان حقوق بیشتر دریافت و محل خدمت آن‌ها در کنار خانواده باشد.

 

اسحاقی ادامه داد: افزایش حقوق سربازان هنوز از سوی مجلس پاسخی را دریافت نکرده است؛ اما بخش بهداشت برنامه‌های خوبی در این خصوص در منظر آموزشی برای عموم مردم در دستور کار قرار داده است.

 

طرح بسته حمایتی مجلس در انتظار توجه نمایندگان مجلس

 

وی در ادامه از طرح جامع پیشنهادی شورای عالی انقلاب فرهنگی به مجلس در طول دو سال گذشته خبر داد و یادآور شد: طرحی با 55 ماده دو سال است که در انتظار تصویب نمایندگان مجلس است تا تسهیلات لازم را برای خانواده‌ها در خصوص باروری ارائه دهد.

 

معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این نکته که دو سال زمان برای راضی کردن مرخصی 9 ماهه زنان پشت سر گذاشتیم تا توانستیم این مرخصی را در اختیار مادران قرار دهیم، تصریح کرد: متاسفانه برخی سازمان‌ها از ارائه این مرخصی به همکاران زن خودداری می‌کنند که این جرم و مردم موارد را در صورت مشاهده گزارش دهند.

 

اسحاقی در ادامه از فرهنگ‌سازی زایمان طبیعی در میان مردم خبر داد و افزود: توانستیم با ارائه تسهیلات تا پنج درصد زایمان‌های سزارینی دلبخواهی در کشور را کاهش و این امید را داریم تا انتهای سال این تعداد را به 10 درصد برسانیم.

 

با تغییر چند مولفه دست به دست هم بدهند می‌توان مشکل جمعیتی کشور را مهار کرد

 

در ادامه مطلق با اشاره به کاهش جمعیت در استان‌ها خاطر نشان کرد: تلاش خوبی در حال انجام است تا افزایش جمعیت را در استان‌ها داشته باشیم؛ اما به هر صورت افزایش جمعیت در همه جای کشور یکسان نیست.

 

وی ادامه داد: برخی استان‌ها با افزایش جمعیت رو به رو هستند و نرخ باروری 1/3 را در حال حاضر دارا می‌باشند، مانند سیستان و بلوچستان و هرمزگان؛ اما در هر صورت میزان باروری در 11 استان ما متفاوت است.

 

مطلق با اشاره به جمعیت حاشیه‌نشینی مشهد اوضاع جمعیتی در این قسمت را نامناسب دانست و یادآور شد: در مشهد و برخی مناطق دیگر حاشیه شهر متاسفانه وضعیت مناسبی دیده نمی‌شود که باید در سامان دهی به این اوضاع رسیدگی لازم صورت بگیرد.

 

وی در پایان با بیان این نکته اگر چند مولفه دست به دست هم بدهند می‌توان مشکل جمعیتی کشور را مهار کرد، یادآور شد: درصورتی که تعداد کشته‌ها در تصادفات جاده‌ای 10 درصد کاهش و میزان طلاق در کشور نیز با 10 درصد کاهش روبه رو شوند و از طرفی 10 درصد رشد در ازدواج داشته باشیم مشکل جمعیتی کشور حل می‌شود.

 

جمعیت روستایی استان خراسان رضوی کاهش چشمگیر داشته است

 

در ادامه احمدیان، مدیر گروه سلامت و جمعیت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که دو مولفه اساسی در بحث جمعیت در استان با آن روبه رو هستیم افزود: مولفه اول مشکل جمعیتی و نرخ پایین آن است و مولفه دوم تفاوت بارز در باروری در 20 شهرستان استان خراسان رضوی می‌باشد.

 

وی ادامه داد: در گذشته ما استانی را داشتیم که 25 درصد جمعیت آن در شهرها و 75 درصد جمعیتش در روستا زندگی می کردند و امروز دقیقا شرایط معکوس شده و ما باید برای فرهنگ سازی این جمعیت شهری و روستایی برنامه ریزی کنیم.

 

مدیر گروه سلامت و جمعیت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به تفاوت جمعیت در شهرستان‌های استان خاطرنشان کرد: نرخ باروری در برخی شهرستان‌ها 1/1 و در برخی 5/3 است که باید تلاش شود این انگیزه در تمام استان‌های کشور به نرخ 8/2 برسد.

 

احمدیان در پایان با بیان این نکته که ما به دنبال کیفی سازی در بحث جمعیت و تحت پوشش قرار دادن استان و محدوده تحت پوشش خود از طریق رسانه هستیم، خاطر نشان کرد: جمعیت با کیفیت برای ما دارای اهمیت است گرچه اصلی‌ترین تلاش ما حفظ سلامت مادر و فرزند و کاهش مرگ و میر در نوزادان و مادر نیز می‌باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار