به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، مطلق امروز در نشست آموزشی توجیهی ارتقای نرخ باروری کلی با حضور نمایندگان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مشهد با بیان اینکه باید فکر کرد چه کاری برای رسیدن منویات مقام معظم رهبری در خصوص جمعیت انجام داد، گفت: تهدید بسیار بزرگی کشور را فراگرفته است و نرخ باروری جمعیت در کشور اکنون به زیر دو درصد رسیده است که همت همه مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی کشور را برای تغییر این روند میطلبد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شش میلیون سالمند در کشور داریم، سالمند شدن جمعیت ایران را یکی از تهدیدهای پیش رو دانست و افزود: متاسفانه تک فرزندی موجب میشود تا در آینده والدین امروز خانوادههای تک فرزند برای مراقبت از خود در سنین سالمندی به خانههای سالمندان روی آورند و این افزایش هزینه بر کشور را تحمیل خواهد کرد.
مدیر کل جمعیت و سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه وضعیت جمعیت از سال 51 تا 90 افزایش نرخ باروری 6.8 درصدی را نشان میدهد، گفت: متاسفانه در سال 71 و تصویب قانون تنظیم خانواده امروز در سال 80 نرخ باروری در کشور به زیر سطح جانشینی یعنی 1.8 درصد رسیده است؛ در حالی که در سال 71 نیز نرخ باوری 3.3 درصد بوده و نیاز به این سخت گیری در تنظیم جمعیت وجود نداشته است.
مطلق افزایش سن ازدواج در بین جوانان چالشی دیگر در بحث جمعیتی کشور دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر سن ازدواج مردان 27 و سن زنان 24 سال است و این در حالی است که افزایش سن ازدواج در تهران به 10 سال رسیده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 11 میلیون نفر دختر و پسر مجرد در سن باروری در کشور وجود دارند، ادامه داد: متاسفانه این تعداد جمعیت در حال گذر از سن مناسب باروری هستند و این در حالی است که 60 هزار ازدواج به نسبت سال 91 در سال 92 نرخ کاهش ازدواج در کشور بوده است.
مدیر کل جمعیت و سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه چالش بعدی در بحث جمعیت در کشور مسئله طلاق و افزایش بیرویه آن است، خاطرنشان کرد: در سال 85، 155 هزار 369 طلاق گزارش شده است و این یعنی در ازای هر 9 ازدواج یک طلاق صورت میگرفته؛ اما متاسفانه با افزایش 38 درصدی طلاق در سال 92 در ازای هر پنج ازدواج یک طلاق صورت میگرفته است.
مطلق ادامه داد: آنچه اسف بار است این است که 80 درصد طلاقها در پنج سال اول زندگی و در حال حاضر روزانه 18 طلاق در کشور صورت میگیرد.
وی تاخیر در فرزند آوری در میان زوجین را مشکل دیگر در بحث جمعیت دانست و خاطرنشان کرد: فاصله فرزند اول تا فرزند دوم در زوجین جوان پنج سال و چهار ماه است که بسیاری از زوجین جوان پس از سه سال اول زندگی تصمیم به بچهدار شدن میگیرند که این سبب کاهش فرزند آوری در این زوجین میشود.
مدیر کل جمعیت و سلامت وزارت بهداشت تک فرزندی را چالش بعدی نظام دانست و خاطرنشان کرد: افزایش تحصیلات و اشتغال زنان، بیتوجهی مردان به نقش پدر در خانواده و نبود امکانات مناسب جهت تشکیل زندگی از موارد دیگر در بحث کاهش جمعیت است که امیدواریم با دادن مشاوره لازم به جوانان مجرد و زوجین تازه تشکیل زندگی داده و فرهنگسازی در رسانه ملی بتوانیم کشور را از تهدید مورد نظر نجات دهیم.