کد خبر:۳۶۸۰۴۹
در گفتگو با "خبرگزاری دانشجو"مطرح شد

از کمبود بودجه وزارت بهداشت تا صرف بودجه فرهنگی برای خدمات رفاهی دانشجویان/ قانون "انطباق" در شورای عالی فرهنگی بررسی می‌شود

معاون فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت گفت: کمبود بودجه در وزارت بهداشت باعث شده تا بودجه فرهنگی نیز صرف خدمات رفاهی دانشجویان شود.

فراهانی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"،به تشریح آمار نشریات موجود در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور پرداخت و گفت: تعداد نشریات ما به تعدادی که مجوز دارند و تعدادی که منتشر می‌شوند نیست بنابراین آمار دقیقی از آن به دست نمی‌آید اما می‌توان گفت بیش از ۱۷۰۰ نشریه در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور منتشر می‌شود که به لحاظ سرانه و تعداد دانشجویان علوم پزشکی عدد قابل قبولی است.

 

وی در خصوص سیاست وزارت بهداشت در خصوص نشریات دانشجویی گفت: من فکر می‌کنم یکی از ارکان رشد و توسعه فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه قطعا مطبوعات دانشگاهی است و ما نمی‌توانیم بدون وجود نشریات دانشجویی یک جامعه فرهیخته و در حال گذار داشته باشیم که دوران گذار را به خوبی طی کند و نبود نشریات یک کاستی و خلا بزرگ محسوب می‌شود در واقع حتما تدابیر و برنامه‌هایی برای تبلیغات و انتشار نشریات داریم که بعد از تصویب اطلاع رسانی می‌شود.

 

معاون فرهنگی وزارت بهداشت در خصوص الکترونیکی شدن نشریات گفت: در واقع دامنه انتشار و مخاطبان نشریه‌های دانشجویی فقط دانشگاه‌ها هستند که در صورت الکترونیکی شدن به جامعه جهانی تبدیل می‌شود در دانشگاه‌ها مقرراتی بر نشریات دانشجویی حاکم است که اجازه نمی‌دهد نهادهای نظارتی کشوری حق دخالت و نظارت در نشریات دانشجویی را داشته باشند و این نظارت مخصوص شورای نظارتی دانشگاه هاست.

 

وی در ادامه افزود: نشریات دانشگاه‌ها اگر قرار باشد در سطح بین المللی منتشر شوند این شائبه به وجود می‌آید که حق دخالت و نظارت بر نشریات به شورای نظارتی کشور داده می‌شود ولی ما این موضوع را به طور حقوقی پیگیری می‌کنیم که وبگاهی ایجاد شود که تمام نشریات دانشجویی در این وبگاه بارگذاری شده و تمامی دانشجویان دانشگاه‌های کشور بتوانند با رمز ورود به همه نشریات دسترسی داشته باشند.

 

فراهانی در پاسخ به این سوال که بودجه فرهنگی وزارت بهداشت تغییر داشته است یا خیر گفت: بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها رقم بسیار پایین و مضحکی است که اصلا با نیازهای دانشگاه‌های ما همخوانی ندارد این بودجه با بودجه رفاهی مخلوط شده و ما ناچاریم بودجه فرهنگی را هم برای بحث رفاهی و تغذیه دانشجویان استفاده کنیم بنابراین پیشنهاد دادیم که در بودجه سال آینده مقداری ده برابر بودجه حاضر به این امر اختصاص دهند.

 

وی در ادامه تاکید کرد: ما به مجلس توصیه کردیم اگر دانشگاه مطلوب و ایده آل می‌خواهید اگر می‌خواهید ناهنجاری و آسیب‌های اجتماعی را برطرف کنید باید سرمایه گذاری کنید بدون سرمایه گذاری هیچ طرحی انجام نمی‌شود و سرمایه گذاری هم به بخش مالی و هم به منابع انسانی مربوط می‌شود.

 

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بودجه سال ۹۳ را چهار میلیارد عنوان کرد و گفت: این مقدار بودجه در سطح دانشگاه‌ها باورنکردنی است و پیشنهاد ما برای بودجه دانشگاه‌ها حداقل دویست میلیارد بوده است برای آنکه بخواهیم در دانشگاه تحول علمی و فرهنگی داشته باشیم باید در حوزه فرهنگ و علم سرمایه گذاری کنیم که این سرمایه گذاری منوط به پرداخت بودجه است.

 

وی در خصوص اینکه آیا قانون انطباق به مرحله اجرایی رسیده است یا خیر گفت: انطباق قانونی است که سال ۷۸ در مجلس به تصویب رسید که مفهوم آن این است که خدمات بهداشتی درمانی و آموزشی باید مطابق احکام شرعی ارائه شود برای مثال برای بانوان پرسنل خانم در بیمارستان‌ها ارائه خدمت کند که این جدا از بحث مذهبی نوعی حقوق شهروندی به حساب می‌آید که به کرامات انسانی توجه می‌شود این قانون از سال ۸۰ با آئین نامه‌ای از طرف وزارتخانه تهیه شد که برای اجرایی شدن آن گام برداشتیم.

 

معاون فرهنگی وزارت بهداشت در ادامه گفت: زمانی که مجلس این قانون را تصویب می‌کرد به بار مالی آن توجه نکرده بود ولی مجزا کردن قسمت بانوان و آقایان خود دارای هزینه‌های مالی است که به این قسمت توجه نشده است از زمانی که بنده به عنوان ریاست شورای عالی فرهنگی دانشجویی را برعهده گرفتم ظرف یک ماه آینده جلسه‌ای با حضور وزیر بهداشت تشکیل می‌شود.

 

فراهانی در پایان خاطر نشان کرد: ما می‌خواهیم به دولت و مجلس محترم نشان دهیم که اجرای این طرح هم منابع انسانی می‌خواهد که باز هم مستلزم منابع مالی است و هم منابع مالی تا بتوانیم ساختارهای فیزیکی را تغییر دهیم البته بخشی از آئین نامه‌ای که براساس قانون انطباق نوشته شده است عمل شده است مثلا در خصوص عدم طبابت پزشکان مرد در تخصص مربوط به بیماری‌های زنان این برنامه عملی شده و سعی داریم تا گام‌های بزرگتری دراین خصوص برداریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار