آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۹۹۸۰
متخصص مسمومیت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه:

اطلاع رسانی دقیق در مورد آثار سوء مصرف قرص ریتالین به دانشجویان ارائه شود

متخصص مسمومیت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت: قرص‌های ریتالین هم رده مواد مخدری از جمله کوکائین و قرص‌های روانگردان هستند و باید اطلاع رسانی دقیق در مورد آثار سوء مصرف این قرص به دانشجویان ارائه شود.

محمد مجیدی در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در ارومیه، به مصرف کنندگان قرص‌های ریتالین به ویژه دانشجویان هشدار داد و گفت: این قرص‌ها هم رده مواد مخدری از جمله کوکائین، شیشه و قرص‌های روانگردان هستند و عوارض جسمی و روانی بسیاری در فرد بر جای می‌گذارند.

وی افزود: ریتالین از داروهای اعتیاد آوری است که مانند سایر مواد محرک یا مخدر عوارض و وابستگی‌های جسمی و روانی زیادی در فرد ایجاد و می‌تواند زمینه را برای سوء مصرف مواد مخدر و الکل‌ها فراهم کند.

متخصص مسمومیت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به افزایش روز افزون مصرف این قرص‌ها در میان دانشجویان اشاره کرد و گفت: ریتالین ابتدا برای درمان اختلال بیش فعالی كودكان به كار مي‌رفت اما گزارش‌های متعدد بيانگر اين است که دانش‌آموزان، دانشجویان و حتی ورزشکاران برای بیداری‌های طولانی شب امتحان و عمل دوپینگ از این قرص‌ها استفاده می‌کنند.

وی در خصوص نحوه اثر گذاری قرص ریتالین بر سیستم عصبی مصرف کنندگان گفت: داروهايي مانند ريتالين و کوکائین ترشح دوپامين را در مغز افزایش می دهند وقتي دوپامين مغز زياد مي‌شود فرد احساس ازدياد انرژي و کاهش خواب‌آلودگي کرده و ظاهرا تمرکز فرد بالا مي‌رود؛ ولی غافل از اینکه فشار زیاد به مغز برای ترشح دوپامین موجب از بین رفتن سلول‌های مغزی و ابتلا به بیماری‌هایی همچون فراموشی و حتی آلزایمر می‌شود.

مجیدی ادامه داد: عوارض قرص ریتالین مشابه قرص اکستازی، شیشه و کوکائین است و فرد را به مرور زمان دچار وابستگی شدید می‌کند تاجایی که فرد دیگر بدون مصرف دارو توانایی حضور در اجتماع را ندارد.

این متخصص مسمومیت با اشاره به عوارض جسمی مصرف قرص‌های ریتالین افزود: افزایش تپش قلب، سکته مغزی، تشنج، دردهای شدید مفصل و حرکات غیر قابل کنترل از جمله این عوارض است؛ همچنین ایجاد تغییرات در خلق و خوی شخص، حالت گیجی، توهم‌های دیداری و شنیداری، بی قراری، اضطراب و حالت جنون نیز از دیگر عوارض روانی مصرف این قرص‌هاست.

وی تصریح کرد: مصرف این قرص‌ها در روزهای امتحان در میان دانشجویان بسیار افزایش می‌یابد که باید با اطلاع رسانی دقیق آنان را از عوارض مصرف این قرص‌ها مطلع کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار