به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از رشت، کامران غضنفری عصر دیروز در نشست نقد و بررسی با موضوع راز توافقنامه در دانشگاه گیلان، با اشاره به متن توافقات ژنو و بازخوانی آن گفت: در توافقات اخیر، ما پذیرفتیم ۵۰ درصد فعالیتهای نطنز را تعطیل کنیم و فوردو و تاسیسات اراک نیز عملا از کار افتادند و بدترین اتفاق که عزت کشور و دولت ما را زیر سوال برد، سرکشی هر روزه بازرسان آژانس به تاسیسات هستهای ما بود که آژانس پیش از آن در قبال هیچ کشوری آن را اجرا نکرده بود.
وی افزود: توافق نامه ژنو یک متن ضمیمه دارد که وزارت امور خارجه آن را هیچ کجا منتشر نکرده است و متاسفانه توضیحات تمام امتیازاتی که به آمریکا دادهایم در آن متن به تصریح و تشریح کامل آمده است، در حالی که در توافق نامه اصلی تنها اشاراتی مبهم به آنها شده است.
نویسنده کتاب راز قطعنامه گفت: در متن این ضمیمه آمده است، تنها ۲۰ درصد از در آمد حاصل از فروش روزانه نفت ایران میتواند به کشور بازگردد و ۸۰ درصد مابقی باید همچنان در بانکهای خارج از کشور بلوکه شود.
غضنفری گفت: در متن توافق نامه هیچ کجا از جانب طرف غربی کلمه «لغو تحریم» به صراحت نیامده است و هرکجا از تحریمها صحبت شده کلمه تعلیق تحریمها ذکر شده که این کلمه تا امروز نتایج بدی برای ایران به همراه داشته است.
وی تصریح کرد: معاون وزیر نفت اخیرا اعلام کرده است که بعد از توافقات هیچگونه تعلیقی در تحریمات پتروشیمی اعمال نشد و حتی اجازه تجارت بین دو کشور داده نشده است.
نویسنده کتاب راز قطعنامه گفت: حتی در مورد تحریمات طلا نیز معاون وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد این امتیاز صرفا روی کاغذ است و به دلیل تحریمات تبادل ارز، ایران نمیتواند از این امتیاز استفاده کند.
غضنفری گفت: افعال تحکمی و امری در متن توافق برابر ایران مصداق زیر سوال بردن عزت جمهوری اسلامی و دولت ایران است.
وی افزود: در متن ضمیمه این توافقنامه، مدت اعتمادسازی برای آمریکا ۲۰ ساله اعلام شده است و بدین معنی است که بعد از بیست سال، در صورت جلب اعتماد کامل آمریکا توسط ایران، تنها تحریمات هستهای از ایران برداشته خواهد شد و مابقی تحریمها به قوت خود باقی خواهند ماند و این نتیجه حرف تیم مذاکره کننده ماست که گفتند هر توافقی بهتر از توافق نکردن است.
نویسنده کتاب راز قطعنامه گفت: اگر رهبری پس از توافقات ننگین ژنو و در آستانه مذاکرات وین، خط قرمزها را صراحتا برای تیم مذاکره کننده مشخص نمیکرد، چه بسا مذاکرات به بن بست نمیخورد و اکنون همین توافقات و امتیاز دهیهای گسترده امضا میشد و ایران متحمل سنگینترین شکستهای سیاسی تاریخ میشد.
غضنفری گفت: آنچه سبب شد پرونده هستهای ایران این قدر ادامه پیدا کند مخالفتهایی است که دولت آمریکا همواره به بهانه اعتماد سازی داشته است و مهم این است که بدانیم دولت آمریکا در هیچ دوره تاریخی در مقابل ایران حسن نیت نداشته است، همانطور که رهبر انقلاب فرمود: از برکات این توافق این بود که دشمنی آمریکا با ایران و ایرانی و با اسلام و مسلمین آشکار شود.
وی افزود: در این مدت به صدا و سیما جز در مواردی خیلی محدود و محافظه کارانه اجازه داده نشد متن توافقات مورد بررسی منتقدین رسانهای قرار گیرد و وظیفه مردم آگاه و مسئولین این است که تا جایی که میتوانند واقعیتها را برای عموم بیان کنند.
نویسنده کتاب راز قطعنامه درباره عملکرد مجلس در این یکسال گفت: بسیاری از نمایندگان تلاش کردند تا با روش های مختلف و در جاهای مختلف پشت پرده توافقات را برای مردم بازگو کنند، اما هنوز همه مجلسیان به این جمع بندی نرسیدهاند که وزیر امور خارجه ایران را استیضاح کنند.
غضنفری گفت: باید بدانید ظریف به جز جریان هستهای، موضع گیریهای عجیب دیگری در جاهای دیگر داشته است که میتواند در استیضاح ایشان تاثیرگذار باشد.
نویسنده کتاب راز قطعنامه خاطرنشان کرد: وظیفه شما دانشجویان این است که به روشنگریها در سطح جامعه ادامه دهید تا عموم مردم با این واقعیات آشنا شوند و عدهای از افراد محدود نتوانند جولان دهند.