به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، محمدرضا هاشمی گلپایگانی امروز در نخستین کنگره بین المللی فناوری، ارتباطات و دانش که در آمفی تئاتر مهندسی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، گفت: جایگاه مهندسی در دنیای پزشکی و زیستی امروز کجاست؟ این سوال چندی سالی است که در مراکز آکادمیک مطرح است.
وی با طرح این پرسش که با ابزار مهندسی فعلی چه کمکی میتوانیم به تشخیص و درمان بیماریها کنیم، افزود: آیا آنچه تا کنون به کار گرفتهایم برای درمان بیماریهای حرکتی مانند پارکینسون کاربرد دارد؟
این استاد دانشگاه تاکید کرد: یکی از مهمترین مسائلی که در مهندسی پزشکی مورد تاکید میباشد این است که نیازمند این هستیم تا با استفاده از توان مدل سازی بتوانیم نیاز کنترل زیستی را تامین کنیم، به این معنا که بتوانیم با توان مدل سازی راه چارهای برای بیماریهای حرکتی و دیگر بیماریها بیابیم.
گلپایگانی گفت: حدود 120 سال پیش محققی به نام آینتوون عنوان کرد که چنانچه میخواهید در تشخیص نارساییهای قلبی اقدامی انجام دهید باید از ای سی جی با مقداری و در مکانی که مشخص شده استفاده کنید و حدود 120 سال است که هیچ یک از مراکز تحقیقاتی دنیا و حتی غرب به این مسئله نپرداختنهاند که چرا آینتوون این مسئله را مطرح میکند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه امروز کلینیکهای قلب کورکورانه همین اصل را پذیرفته و هیچ پژوهشی در رابطه با آن انجام نمیدهند، گفت: علم باید پیشرو باشد نه واپسگرا. این در حالی است که در این مسئله به واپسگرایی ادامه میدهیم.
این استاد دانشگاه یکی از مهمترین وظایف دانشگاه را وارد شدن به این مسائل دانست و بیان داشت: دانشجویان و دانشگاهیان باید بتوانند راهی در جهت پیشبرد علم بیابند و عاملی باشند در جهت کمک به بهبود زندگی آدمی.
هاشمی گلپایگانی در پایان تاکید کرد: یکی دیگر از مسائلی که دانشجویان و دانشمندان جوان باید به آن توجه داشته باشند این است که جایگاه مهندسی پزشکی کشور را بیابند و آن را ارتقاء دهند.