به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی صبح امروز در سمینار نقشه راه سلامت جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه گروه پزشکی و پزشکان مسئولیت مستقیم سلامت مردم را برعهده دارند، گفت: مسئولیت سنگینی است البته این به آن معنا نیست که عوامل غیرمستقیم چون آموزش پرورش کمتاثیر باشد، بلکه این نهادها اگر مسئولیت خود را به دقت انجام دهند، تاثیرشان از کار ما بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه پزشک نباید عوامل اجتماعی را در درمان و پیشگیری نادیده بگیرد، افزود: ما در مقابل عوامل اجتماعی نیز مسئولیم و پزشکان از طریق آموزش این مسائل باید در این حوزه نیز فعالیت کنند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بیعدالتیهایی که در سیستم ارائه خدمات و کیفیتها در بهرهوری از خدمات وجود دارد، باید اصلاح شود و مهمتر آنهاییست که خارج از سیستم اتفاق میافتد، چرا که اجتماع، مهدکودکها، محله، خانه، شغل پدر و سواد مادر همه این شرایط بیشترین نقش را در سلامت دارند.
مرندی با بیان اینکه اگر اقدامات پیشگیرانه در سلامت اجتماعی داشته باشیم، صرفهجویی هنگفتی برای نظام داریم، بیان داشت: آموزش برای ما لازم است، چراکه برای ما مهارت و توانمندی ایجاد کرده که بسیار مهم است و در زمینه مهارتها باید به ارتباطات و مشارکت توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه محل این آموزشها در بیمارستان نیست، اظهار داشت: باید عمده آموزش در محیطهای غیر بالینی نظیر اماکنی که کار حقوقی، تامین اجتماعی و غیره را برای مردم انجام میدهند، باشد و باید به طبقات پایین جامعه توجه کرد چرا که توجهی و درکی از مشکلات خود ندارند و باید ارتباط بهتری با آنان داشته باشیم.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه هرچند شغل بد بهتر از بی شغلی است اما موارد مهم دیگری هم وجود دارد، تصریح کرد: امنیت، انعطاف، احترام، تشویق و غیره در شغل بسیار مهم است چراکه گاهی برخی از مشاغل سبب نابودی سلامت خانواده و افراد میشوند.
مرندی افزود: ما نیاز به آموزش دیدن کار تیمی و مشارکتی داریم تا یاد بگیریم که چگونه با گروههای غیرپزشکی رابطه داشته باشیم و بهتر آنها را درک کنیم.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: باید برای خانواده و اجتماع، علیه هر اقدام علیه عدالت رفتار کنیم و حمایت از سیاستگذاران عدالت محور و هماهنگی با طرف صاحبان حرفه را فراموش نکنیم تا وضعیت اجتماعی اقتصادی جامعه اصلاح بشود.
کامران باقری لنکرانی در ادامه این برنامه با اشاره به تقارن روز بسیج و برگزاری این سمینار گفت: در همه عرصهها از جمله عرصه پزشکی نیاز به مدیریت جهادی است .
وی افزود: عدهای کار جهادی را کاری بدون برنامهریزی تصور میکنند درحالیکه کار جهادی کاری همراه با برنامهریزی دقیق و اقدامات بهموقع است.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی نظام سلامت بیان کرد: این سیاستها برنامههای زیادی را پیش روی ما قرار داده و ابهامات را برطرف کرده و جهت گیری بسوی آینده کشور را تا حد زیادی مشخص کرده است.
لنکرانی هدف از برگزاری این سمینار را رسیدن به فهم مشترک از سیاستهای ابلاغی دانست و بیان کرد: خوشحالیم که پس از ابلاغ این سیاست دولت یازدهم تحولات مناسبی را در بحث سلامت انجام داده اما با شناخت کاستیها باید همه به نوعی به وظیفه خودمان عمل کنیم.
وی با بیان اینکه در بحث اقتصاد سلامت یک واقعیت مهم که نباید غفلت شود این است که کانونهای هزینه تغییر کرده خاطرنشانکرد: پس از تغییر تعرفهها، کانون هزینهها به سمت هزینههای پارا کلینیک رفته و اگر ما به این تغییر توجه نکنیم ممکن است که از هدف اصلی در سیاستهای ابلاغی و اینکه همه از سلامت برخوردار باشند فاصله بگیریم.
رییس سمینار بین المللی نقشه راه سلامت جمهوری اسلامی با اشاره به موضوع مرجعیت علمی پزشکی کشور در سیاستهای ابلاغی تصریح کرد: تحقیقات بزرگی توسط اساتید و محققین زیادی صورت گرفته و برای تحقق این مهم در این زمینه کار کردهاند و امروز جمهوری اسلامی جز 9 کشور اول در سلولهای بنیادی و جز شش کشور برتر در نانو داروهاست.
لنکرانی گفت: اگر چه شاخص مستندات علمی کشور در نمایههای بین المللی شاخص خوبی برای رشد کشور نیست اما باید آن پایش و نظارت مستمر را حفظ کرده و نوآوریها را افزایش داد.
وی با بیان اینکه نمایههای امسال حدود 22 هزارتا بوده، اظهار کرد: ما اگر بخواهیم مرجعیت علمی کشور را حفظ کنیم لازم است که تجدید نظر کنیم و سیاستهای جدیدتری اتخاذ کنیم همانگونه که در بندهای سیاستهای کلی نیز به آن اشاره شده است.
رییس سمینار بین المللی نقشه راه سلامت جمهوری اسلامی با اشاره به رونمایی از کتاب "بهداشتِ بهداشت" و "یادنامه هشتصدمین سالروز قطب الدین شیرازی و با بیان اینکه در زمان وزارت من تلاشی شد که اقدامات مستند سازی شوند، گفت: کسانی در بهداشت کشور سعی و تلاش داشتند اما متاسفانه برخی از آنان که مورد مصاحبه قرار گرفتند هم اکنون در قید حیات نیستند ولی خوشحالیم که قدری از این تجربهها در این کتاب آمده است.
لنکرانی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری در رابطه با همایش قطب الدین شیرازی خاطرنشانکرد: دانشگاه مصوب کرده که سالانه نشانی را تحت عنوان نشان قطب الدین شیرازی اهدا کند.
سید محمد احمدی، استاندار فارس نیز در ادامه این برنامه با بیان اینکه تفکر بسیجی سبب شد که عراق و سوریه از پرتگاه سقوط نجات یابند، اظهار کرد: تفکر بسیجی و روحیه جهادی با اطاعت از رهبری کشور را در این نقطه از اوج عزت قرار داده است.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی از جانب مقام معظم رهبری به مسئولان خاطرنشانکرد: همه این سیاستها مفاهیم و اصولی استراتژیک است که سلامت کشور را بیمه میکند.
استاندار فارس برگزاری این جلسه در فارس را نشان از بنیه و توانمندی این استان در زمینه پزشکی دانست و تصریح کرد: توقع کشور و بقیه استان ها از فارس توقعی متفاوت است.
احمدی با اشاره به اینکه عقل سالم در بدن سالم است، گفت: کشوری سالم است که مردم آن کشور سالم باشند چراکه مردم عقل آن کشورند و ما با توجه به سیاستهای ابلاغی نقشه راه 20ساله اگر بخواهیم در خیلی از عرصهها فعال باشیم نیاز به مردم با نشاط و سالم داریم تا بتوانیم اهداف را محقق کنیم.
وی با تاکید بر لزوم پیشگیری از بیماری و همچنین سلامت افراد افزود: دولت تدبیر و امید در چند مورد بسیار توجه داشته که یکی از آنها بحث سیاست خارجه و مسئله دیگر سلامت است که در این راستا تلاش و کوششهای زیادی شده است.
استاندار فارس با اشاره به صحبتهای وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر آموزش و پرورش برنامه ریزی کند که بوفههای مدارس غذای سالم عرضه کنند و فرهنگ غذا و سلامت از مدرسه آغاز شود مشکل وزارت بهداشت در این زمینه حل میشود.