به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، از شیراز، کامران باقری لنکرانی ظهر امروز در نشست خبری سمینار بین المللی سوانح، با اشاره به برگزاری این سمینار در ششم و هفتم اسفند ماه امسال در شیراز گفت: در سال ۸۹ سازمان ملل متحد دهه کاهش بار ترافیکی را اعلام کرد و به همین مناسبت هر ساله این برنامه با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی با نگاه غیر بخشی به موضوع تصادفات، برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در سال ۹۲ حدود ۵۰۰۰ نفر در جاده های استان فارس دچار تصادف شده اند، بیان داشت: با نگاه به این موضوع متوجه می شویم که تمرکز تصادفات علاوه بر کمربندی و نقاط خاص این چنینی بر سایر نقاط شهری نیز وجود دارد.
رئیس سمینار بین المللی سوانح افزود: در مدیریت شهری و برنامه ریزی برای حمل و نقل باید دید ما انسان محوری باشد.
لنکرانی با اشاره به موضوع محوری سمینار که «عابران پیاده» است، تصریح کرد: دیدی که اکنون وجود دارد، روان سازی ماشین ها است و به بهای روان سازی ترافیک، محیط غیر امن برای عابران پیاده فراهم شده است.
وی با بیان اینکه عابر پیاده، در واقع ترافیک بدون حفاظ است، گفت: باید فراهم سازی امنیت با مدیریت شهری وجود داشته باشد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست گزاری سلامت افزود: آموزش و فرهنگ سازی باید در اولویت برنامه ریزی های کلان جهت بهبود این روند قرار بگیرد.
لنکرانی با اشاره به موضوع اصلی کارگاه این سمینار که «ایمنی شهرها» است، گفت: با حضور هفت نفر از اساتید آمریکا کارگاه سه روزه ای از سوم اسفند ماه برگزار خواهد شد که در نوع خود در منطقه بی نظیر است.
وی تصریح کرد: ۳۲ سخنرانی در این سمینار برگزار می شود که در آن فرمانده پلیس راهور، معاونان وزارت بهداشت، مسئولان استانی و معاون پیشگیری قوه قضائیه به ایراد سخنرانی می پردازند.
رئیس سمینار بین المللی سوانح به آمارهای موجود در تصادفات اشاره کرد و بیان داشت: یک ملیون و ۳۰۰ هزار نفر در سال گذشته در تصادفات جان خود را از دست داده اند که پیش بینی می شود این تعداد در سال ۲۰۳۰ دو برابر شود.
لنکرانی ادامه داد: روند تصادفات در کشور های توسعه یافته کاهش ۳۰ درصدی داشته که این میزان در سایر کشورها نشان می دهد باید به صورت جدی به این موضوع فکر شود؛ باید گلوگاه های آن را بشناسیم تا به نتایج بهتری رسیم.
وی با بیان اینکه جای تاسف دارد که هنوز در استان فارس آزاد راه نداریم، تصریح کرد: در کشور ما آمارها نشان می دهد ۲۸ درصد عابران، ۲۶ درصد سرنشینان خودرو، ۲۳ درصد موتور سواران و ۲۲ درصد رانندگان جان خود را در تصادفات از دست داده اند.
لازم به ذکر است، از دیگر برنامه های این سمینار می توان به مسابقه عکس، ارائه مقاله و پوستر اشاره کرد.