به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، گروه زمین شناسی دانشگاه زنجان میزبان دو نفر از پژوهشگران دانشگاه هلسینکی فنلاند، خانم ها آنو کاکینن و یوهانا سالمینن، بود که نامبردگان با ارائه سمینار هایی نتایج تحقیقات تازه خود در عرصه دیرینه مغناطیس و کاربردهای آن را ارائه کردند.
در نخستین سمینار توسط این محققان که در تالار سمینار دانشکده علوم ارائه شد، کاکینن در ارتباط با تعیین سن و بازسازی محیط های گذشته رسوبات قرمز رسی فسیل دار در فلات لسی چین صحبت کرد.
در این سخنرانی نشان داده شد که چگونه با استفاده از روش مغناطیس دیرینه می توان زمان رسوب گذاری نهشته های رسی را مشخص کرد و نیز با کمک بقایای فسیلی موجودات و مطالعه ایزوتوپ های پایدار در این رسوبات محیط زیست میلیون ها سال پیش را بازسازی کرد.
در دیگر سمینار ارائه شده، سالمینن یکی دیگر از کاربردهای دیرینه مغناطیس در بازسازی موقعیت قدیمی قاره های زمین را نشان داد.
وی در مطالعات خود بخش هایی از زمین را که گمان می رود میلیارد ها سال پیش در کنار یکدیگر ابر قاره بزرگی را تشکیل می دادند بررسی کرد.
با تعیین موقعیت گذشته این قطعات از پوسته زمین که امروز در قاره هایی چون آفریقا، استرالیا، شمال اروپا و آمریکا جای گرفته اند، موقعیت این ابر قاره کمتر شناخته شده به نام نونا بازسازی شده است.