اعتراضات به نژادپرستی در آمریکا در حالی وارد سومین روز خود می شود که همزمان با این اعترضات، هزاران نفر مقابل سفارت آمریکا در لندن برای ابراز همبستگی با تظاهرکنندگان در آمریکا به دلیل کشته شدن یک نوجوان سیاه پوست به دست افسر پلیس این کشور، تظاهرات کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری دانشجو ؛در سومین شب از اعتراضات سراسری در آمریکا به حکم تبرئه "دارن ویلسون" افسر سفیدپوست که چند ماه پیش "مایکل براون" نوجوان سیاهپوست آمریکایی را به ضرب گلوله کشته بود، صدها آمریکایی در شهر فرگوسن به خیابانها آمدند و خشم خود را به رفتارهای تبعیضآمیز و خشونتبار پلیس کشورشان نشان دادند. شبکه ان بی سی گزارش کرد که حدود 200 معترض آمریکایی در خیابانهای فرگوسن چهارشنبه شب (دیشب) تجمع کردند و شعارهایی علیه خشونت پلیس سردادند.


خبرگزاری فرانسه در این رابطه گزارش داد: معترضان به حکم دادگاه فرگوسن مبنی بر بیگناه خواندن دارن ویلسون قاتل مایکل براون نوجوان سیاهپوست آمریکایی، در حدود ۳۰ ایالت و ۱۷۰ شهر این کشور تظاهرات کردند. در شهرهای مختلف آمریکا از نیویورک و لسآنجلس گرفته تا بوستون، شیکاگو و آتلانتا شهروندان خشمگین خیابانها و بزرگراهها را مسدود کرده و در برابر ساختمانهای شهرداری و پاسگاههای پلیس تظاهرات کردند.

در پی اعتراضات اخیر در شهر فرگوسون آمریکا، گارد ملی این کشور بیش از 2200 تن از نیروهایش را در این شهر و نواحی اطرافش مستقر کرده است. ماموران گارد ملی و پلیس آمریکا در جریان ناآرامی های شهر فرگوسن و شماری دیگر از شهرهای این کشور، بیش از 400 نفر را بازداشت کردند.





اعتراضات به لندن هم رسيد
این در حالیست که هزاران نفر مقابل سفارت آمریکا در لندن برای ابراز همبستگی با تظاهرکنندگان در آمریکا به دلیل کشته شدن یک نوجوان سیاه پوست به دست افسر پلیس این کشور، تظاهرات کردند.معترضان در لندن پلاکاردهایی را در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: جان سیاهپوستان مهم است.در این تجمع در انگلیس اقوام سیاهپوستان کشته شده آمریکایی به دست پلیس این کشور برای حاضرین سخنرانی کردند.
"کارول دوگان"، عمه "مارک دوگان"جوان 29 ساله سیاهوپست که کشته شدن وی در سال 2011 به دست پلیس آمریکا موجی از نارضایتی را ایجاد کرد گفت: ما باید پیامی برای خانواده مایک براون بفرستیم. ما این درد را حس میکنیم و از آن آگاهیم. به همین دلیل است که در همبستگی با مردم فرگوسن در اینجا جمع شده ایم. احساس می کنم آنها مردم بسیار قوی و شجاعی هستند.
در این تجمع برخی از معترضان شمع در دست داشتند و یک دقیقه سکوت به احترام کشته شدگان توسط پلیس در سراسر جهان برگزار شد. "مارسیا ریگ" خواهر "شان ریگ "موسیقیدان سیاهپوست 40 ساله که در سال 2008 در زندان در لندن کشته شد، خطاب به جمعیت گفت: وی از ایجاد حریق و غارتگری حمایت نمی کند ولی از خشم مردم آگاه است.

وی افزود: مردم سراسر جهان این درد را که وقتی عزیزشان در خیابان به دست پلیس کشته میشود درک میکند. در همین حال معترضان آمریکایی در ادامه اعتراضات خود به به ساختمان شهرداری شهر سنت لوئیس حمله کردند.

معترضان پس از ورود به ساختمان شهرداری سنت لوئیس با نیروهای پلیس حاضر در محل درگیر شدند و خساراتی به محل وارد کردند.

پلیس قاتل اسعفا می دهد!
پایگاه اینترنتی اسپوتنیک (ریانووستی) می نویسد: وکیل "دارن ویلسون" افسر پلیس سفیدپوستی که در ماه اوت "مایکل براون" نوجوان سیاهپوست 18 ساله را به ضرب گلوله کشت، اعلام کرد قرار است موکلش، اداره پلیس فرگوسن را ترک کند و ممکن است دیگر به عنوان یک مامور پلیس به سر کار بازنگردد.
"نیل برونتراگر" وکیل ویلسون اواخر روز چهارشنبه اعلام کرد: "وی هم اکنون در مرخصی با حقوق بسر میبرد و بحثهایی با اداره (پلیس) درباره جدایی وی به نحوی دوستانه در جریان است".
وکیل ویلسون افزود: "واقعیت اینست که وی نمیتواند به عنوان یک مامور پلیس بازگردد. وی این را میداند. هیچ شکی درباره این وجود ندارد". وی افزود استعفای ویلسون، "مسئله اگر نیست (بلکه) مسئله چه زمانی است".
تعهد وزارت دادگستری آمريکا برای سرعت دادن به روند تحقيق درباره پرونده جنجالی فرگوسن
خبرگزاری فرانسه خبر می دهد: وزارت دادگستری آمریکا تعهد کرد هر چه سریع تر تحقیقاتی کامل و عمیق درباره رفتار ماموران پلیس فرگوسن انجام دهد. "باربارا ارنواین"، مسئول کمیته وکلای حقوق مدنی آمریکا، اعلام کرد" اریک هولدر" دادستان کل و وزیر دادگستری آمریکا روز دوشنبه در کنفرانسی تلفنی به فعالان حقوق مدنی اطلاع داد این وزارتخانه برای رسیدگی به پرونده قتل "مایکل براون"، نواجوان سیاه پوست18 ساله آمریکایی که اوت گذشته توسط دارن ویلسن مامور پلیس سفید پوست منطقه فرگوسن کشته شد، سرعت عمل به خرج خواهد داد.
هیئت منصفه بزرگی که برای رسیدگی به پرونده مامور پلیس متهم در این پرونده تشکیل شده بود، خواستار منع تعقیب قضایی پلیس سفیدپوست عامل قتل نوجوان سیاه پوست شد و همین مسئله آتش اعتراضات و آشوب ها را در منطقه روشن کرد.
"لورا مورفی" مدیر اداره حقوقی " اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا" در واشنگتن که در گفتگوی اریک هولدر با فعالان حقوق مدنی حضور داشت، تصریح کرد اظهارات وزیر دادگستری نشان داد که وی از ضرورت مداخله و اقدام سریع در پرونده ای که زمینه ساز آشوبهای زیادی در فرگوسن و بسیاری از دیگر مناطق آمریکا شده، کاملا آگاه است.
مقامات بلند پایه مامور نظارت بر اجرای صحیح قانون در آمریکا و فعالان حقوق مدنی در این کشور در گفتگوی تلفنی با اریک هولدر خواستار آن شدند که در ساختار و رفتار پلیس فرگوسن اصلاحات لازم ایجاد شود تا اعتراضات به پایان برسد.
خبرگزاری فرانسه در ادامه نوشت: اگر وزارت دادگستری آمریکا در تحقیقات خود به این نتیجه برسد که پلیس منطقه فرگوسن حقوق مدنی شهروندان آمریکایی را به طور نظاممند نقض کرده است، صلاحیت و اجازه آن را دارد که به موجب قانون فدرال مصوب 1994 تدابیر لازم را در این زمینه اتخاذ نماید. این قانون مسئولان و ماموران پلیس را از برخورد ها و روش هایی که شهروندان را از حقوق تصریح شده آنان در قانون اساسی آمریکا محروم می سازد، منع کرده است. این قانون امکانات و ابزار لازم را در اختیار وزارت دادگستری آمریکا قرار می دهد تا در صورت مشاهده چنین مواردی، پلیس را به ایجاد اصلاحات در ساختار و رفتار خود مجبور کند.
وزارت دادگستری در این راستا می تواند روش های آموزشی جدیدی برای ماموران پلیس ارائه کند یا یک ناظر مستقل برای نظارت بر رفتار مسئولان و ماموران پلیس در منطقه مورد نظر مستقر نماید. ادارات پلیس مناطقی که با چنین شرایطی روبرو شوند، چاره ای ندارند که با وزارت دادگستری به توافق دوستانه دست یابند. دیترویت و آلبوکرکی در گذشته چنین وضعیتی را تجربه کرده اند.
ماجرا از کجا آغاز شد
روز ۹ اوت امسال مایکل براون جوان سیاهپوست ۱۸ ساله با شلیک دستکم 12 گلوله از سوی "دارن براون" پلیس ۲۸ ساله و سفیدپوست شهر فرگوسن به قتل رسید.براون مسلح نبود و سوء سابقه نیز نداشت. اداره پلیس شهر فرگوسن در آغاز مدعی شد که براون مظنون به دست داشتن در سرقت یک مغازه چند دقیقه قبل از تیراندازی بوده است، اما چندین بار روایت خود را از ماجرا تغییر داد.