آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۱۵۹۷
برگزاری کارگاه معرفت‌افزایی ویژه‌ اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان؛

بهرامپور: مقدمه آزمون خدا، آفرينش تمام خلقت اعم از مرگ و زندگي قلمداد شده‌ است

استاد حوزه و دانشگاه گفت: مقدمه آزمون خدا، آفرينش تمام خلقت اعم از مرگ و زندگي قلمداد شده‌است؛ هر قدر مقدمه ‌چيني و هزينه براي يك آزمون بيشتر باشد، حاكي از حساس بودن آن است.
بهرامپور: مقدمه آزمون خدا، آفرينش تمام خلقت اعم از مرگ و زندگي قلمداد شده‌ است

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از کرمان، ابوالفضل بهرامپور، استاد حوزه و دانشگاه در کارگاه معرفت افزایی "شیوه‌های تفسیر قرآن کریم" در جمع اعضای هیات علمی واحد کرمان با اشاره به آیه لِيَبْلُوَكُمْ اَيَّكُم اَحسَنُ عَمَلاً (تا شما را بيازمايد كه كدامين از شما عمل احسن انجام مي‌دهيد)، گفت: مقدمه آزمون خدا، آفرينش تمام خلقت اعم از مرگ و زندگي قلمداد شده‌است؛ هر قدر مقدمه ‌چيني و هزينه براي يك آزمون بيشتر باشد، حاكي از حساس بودن آن است. 

 

وی ادامه داد: خداوند چنين سرمايه‌گذاري عظيمي را با هدف يك آزمون بزرگ انجام داده است؛ بنابراین به قطع و يقيين دريافت مي‌شود كه اين آزمون بايد خيلي مهم و سرنوشت‌ساز باشد.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش دعا و آندسته از دعاهای انسان‌ها برای امور دنيوی گفت: يك نوع از خواسته‌های انسان خواسته‌های دنيوی است كه برای امور دنيايش درخواست دارد كه استجابت اين قسم از ادعيه را به همان نحو كه خواسته، كسی نمی‌تواند تضمين كند كه صد در صد مستجاب می‌شود و بايد گفت ممكن است در شرايطی مستجاب شود و اين به اين دليل است كه وقتی من از خدا درخواست می‌كنم در واقع او را امين مصلحت خودم قرار می‌دهم و لذا خدا مصلحت دعا كننده را حتما رعايت می‌كند و كاری نمی‌كند كه به ضرر دعا كننده تمام شود.

 

نويسنده تفسير "نسيم حيات" با اشاره به انجام عمل نیک  توسط انسان‌ها تصریح کرد: عمل نيك، عملي است قابل فهم براي همه. يعني با ظهور و بروزي كه دارد همه اعتراف مي ‌كنند كه اين عمل خوب است صرفنظر از اينكه فاعل آن چه منظوري داشته‌است. مثلاً كسي بيمارستان ساخته، پلي احداث كرده و امثال‌ آن. اما اين عمل را نمي‌توان در موردش قضاوت كرد كه حسنه است يا خير؟ زيرا عمل وقتي حسنه ناميده مي‌شود كه جزاي آخرتي در پي‌داشته باشد و جزاي آخرتي هر عمل نيكي بسته به نيت عمل‌كننده يعني نيت قربه الي الله او دارد. پس اگر كسي عمل خوبي اما به نيت غيرالهي انجام دهد معني ندارد كه توقع پاداش از خدا داشته باشد زيرا انسان به هر هدفي عمل كند به آن خواهد رسيد.

 

وی با بیان تفاوت عمل خوب و احسن تصریح کرد: عمل احسن به عملي گفته مي‌شود كه از ميان حسنه‌ها برگزيده‌ترين و درخشان‌ترين آنها است. مثلاً متقين را از ميان مومنين انتخاب مي‌كنند؛ اما وقتي سخن از "اَتْقي: متقي‌ترين" است او بايد از ميان متقين انتخاب شود. عمل احسن نيز همين‌طور است. خداوند هدف آفرينش را در اين آيه "عمل احسن" نه تنها "عمل حسنه" معرفي فرموده و اين پيام مهمي دارد.

 

لازم به ذکر است، این همایش به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان برگزار شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار