به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، احمد عریان، معاون پژوهشی دانشگاه شیراز روز گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به قراردادهای منعقد شده توسط دانشگاه شیراز در سالهای قبل، گفت: جمع قراردادهاي منعقد و مبادله شده بين دانشگاه شيراز در سالهای گذشته و صنايع به شش ميليارد تومان نميرسيد.
وي با بيان اينكه دانشگاه شیراز تا رسیدن به پتانسیل واقعی خود فاصله زیادی دارد، افزود: باید هر پایاننامه دانشجویی در اين دانشگاه، به مشتری صنعتی ختم شود.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز ادامه داد: یکی از مهمترین قرارداهای سالهای اخیر دانشگاه شیراز با میدانهای گازیبوده است که در جهت تحقق آن کارگروههایی تشکیل شده است.
عریان در خصوص دلایل کم شدن سرعت رشد علمی در دانشگاه شیراز بیان داشت: تحریمها سرعت تولید علمی را از دانشجوبان و اساتید ما گرفته است؛ چرا که نتوانستهایم از تجهیزات پیشرفته استفاده کنیم که کیفیت لازم را داشته باشند.
وی ضمن ابراز نگرانی از قدیمیشدن بسیاری از تجهیزات آزمایشگاهی این دانشگاه، تصریح کرد:برای به روزرسانی این تجهیرات آزمایشگاهی به اعتباری بالغ بر 100 میلیارد تومان نیاز است.
این استاد دانشگاه عدم ورود بخش خصوصی به پژوهش و احساس بینیازی آنان به علم و عدم ثبات در برنامهریزی پژوهشی کلان کشور را از دیگر مشکلان ناشی از افت تولید علم در دانشگاهها به ویژه دانشگاه شیراز دانست.
عریان عدم تحقق وعدههای دولتهای مختلف از ابتدا تا کنون در زمینه بهبود اعتبارات پژوهشی از دیگر دلايل رشد پایین تولید علم دانشگاهی دانست و افزود: در سالهای اخیر بودجه پژوهشی کشور از درآمد ناخالص ملی کشور و عمرانی استانها از سه درصد فراتر نرفته است.
وی ادامه داد: در چهار سال گذشته این دانشگاه نتواسته به پایگاههای اطلاع رسانی اتصال یابد که به نوبه خود یکی دیگر از مشکلات افت پایین رشد علمی را رقم زده است.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز ،افت علمی ورودی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کابوس اشتغال، کاهش ارتباطات بینالمللی و کوتاه شدن بیرویه دورههای تحصیلات تکمیلی به دلیل نداشتن امکانات رفاهی و خوابگاهی، افزایش حجم تدریس اساتید و درآمد ناچیز اساتید در مقابل حرفههای دیگر را از مشکلات این حوزه برشمرد.
عریان با اشاره به اینکه اگر یکی از اساتید دانشگاه شیراز قصد شرکت در سمیناری در یکی از دورترین نقاط ایران داشته باشد به هزینه بالایی نیاز دارد، افزود: این در حالی است که در سه سال اخیر درآمد استادان این دانشگاه حدود سه و نیم درصد کاهش یافته است؛ کاهش درآمد اساتید دانشگاه شیراز موجب افزایش سیر مهاجرتهای آنان به خارج از کشور شده که به دنبال خود عمق و تعدد رشد علمی دانشگاه را کاهش داده است.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز ایجاد طرحهای تشویقی مالی برای دانشجویان و اساتید، تقویت آزمایشگاهها، حمایت مستقیم از دانشجویان ممتاز و راهاندازی دورههای دکترای پژوهش محور را مهمترین راهحلهای برون رفت از این موضوع دانست.
عریان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به برپایی نمایشگاه دستاوردهای پزوهشی دانشگاهها و دستگاههای اجرایی فارس همزمان با هفته پژوهش خبر داد و گفت: این نمایشگاه با شعار "پژوهش و فناوری، اقتصاد دانشبنیان" از 17 تا 19 آذرماه جاری برپا خواهد شد.
وی با اشاره به وجود 35 غرفه در این نمایشگاه، گفت: چهار کارگروه تخصصی روش حل بحران آب، نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع شیمیایی و صنایع غذایی در حاشیه این نمایشگاه برگزار میشود.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز از تجلیل 33 پژوهشگر برتر دانشگاهی و 10 پژوهشگر برتر دستگاههای اجرایی استان فارس در آئین افتتاحیه این نمایشگاه خبر داد.