به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از کرمان، ابوذر زندوکیلی از چاپ دو مقاله ISI در ژورنالهای انگلیسیزبان در زمینه آمار و تشخیصهای همسان در چهرهنگاری با عنوان Designing fuzzy inference systems for image segmentation based on color خبر داد و گفت: موضوع مورد پژوهش در اين مقالهها بهروزترین مطالعات روز دنیا است.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت از روند ادامه تحقيق خود در مباحث تشخیص و جداسازی پوست در تصویر، با استفاده از روشهای آماری در زمینههای مختلف علمی و تغییرات فیزیولوژیکی در شرایط مختلف عنوان كرد و افزود: فعاليتهاي پژوهشي در دانشگاهها موجب رشد و پيشرفت در زمينههاي مختلف ميشود و باید در این راستا گامهای مؤثری برداشته شود.
وی هدف و کاربرد پژوهشهای مورد نظر را در گاماول تشخیص پوست در زمینههای بسیاری از جمله تشخیصچهره، فشردهسازی ویدئویی، سیستمهای بازیابی تصویر بر حسب محتوا، فیلترکردن محتوای تصاویر، تحلیل رفتار و بررسی چهره دانست و ادامهي تحقيقات خود را با مقالههاي چاپ شده با يكديگر مرتبط و منسجم بيان نمود.
زندوکیلی تصریح کرد: در این مقاله با تکیه بر روشهای آماری مسئلهی تشخیص پوست بررسی شده و با توجه به اینکه بحث در مورد تصاویر رنگی است، دقت در انتخاب فضای رنگ مناسب، مسئلهای اجتنابناپذیر میباشد ؛ که در این مقاله از فضای رنگ HSV استفاده شده است. از 554 تصویر برای ساخت مجموعه داده استفاده شده که از این تصاویر 3 ویژگی استخراج شده و ویژگی چهارم مشخص کنندهی کلاس پوست یا غیر پوست است.
مسئله مهم دیگر بهکارگیری مدل مناسب برای تشخیص نواحی پوست در تصویر است، سه دسته از روشهای کلاسبندی بررسی و مقایسه شده است؛ این سه دسته عبارتند از روشهایی که بر پایه توزیع نرمال کار میکنند، روش های غیر خطی و روشهای خطی و چندجملهای درجه بالا. تخمین خطای دستهها به این قرار است؛ دستهی اول: 0.1594 دسته دوم: 0.00025 دسته سوم: 0.0776 همانطور که مشاهده میشود روشهای غیر خطی بهترین عملکرد را دارند.
وی گفت: از نتایج حاصله این مقالهها میتوان در صنعتکشاورزی و پزشکی استفادههای لازم را انجام دارد.