رحمانی پور، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در اصفهان، با اشاره به فرارسیدن روز دانشجو گفت: ماهیت ۱۶ آذر به نحوی برای قشر دانشجو مهم است که از آن به عنوان برگ سبزی در تاریخچه انقلاب اسلامی یاد شده؛ چراکه وقایعی که در سال ۱۳۳۲ اتفاق افتاد برای قشر دانشجو و جامعه دانشگاهی ما بسیار تأمل برانگیز است.
وی افزود: نکته جالبی که در تاریخ هم به آن اشاره و در روزنامههای آن دوران هم منتشر شده طعنه دانشجویان در سال ۳۲ مبنی بر این جمله که: "آقای نیکسون ورود شما برای ما ایرانیان آنقدر عزیز بود که برای شما سه تن از بهترین جوانانمان را قربانی کردیم"، یعنی این که ما این حرکت شما و مهمان نوازی خودمان را فراموش نمیکنیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان تحرکات دانشجویی در سال ۱۳۳۲ در دانشگاه تهران را نقطه عطفی در تاریخ ایران دانست و تصریح کرد: این روحیه استکبارستیزی دانشجویان در آن سالها و با آن قدرت و تحلیل سیاسی بالا واقعا قابل ستایش بوده و هست.
رحمانیپور بیان داشت: روز دانشجو وحدت کلمه بسیار زیادی میان دانشجویان به وجود آورده است، برای اینکه همه دانشجویان دانشگاههای ما با هر نوع نگاه و سلیقه سیاسی نسبت به اینکه ما ۳۵ سال است درگیر آن هستیم و پای آن ایستادهایم یک کلمه واحد دارند و آن ایستادگی، مقاومت و حرفی است که خوشبختانه قشر دانشجو فارغ از هرگونه جهت گیریهای سیاسی محکم پای آن ایستاده است.
وی ادامه داد: همه اتفاقات آن سال ها به دلیل آن بود که قشر تحصیل کرده، متفکر و تحلیل گر جامعه ورود عدهای به دانشگاه را نپسندید و این نشان دهنده این است که دانشجویان ما از همان اول روحیه استکبارستیزی را در برابر کشورهای مستکبر جهان داشتهاند؛ چراکه همیشه حرفشان بر سر دولتهای مستکبر بوده و نه ملت و مردم آنها.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان تصریح کرد: متأسفانه کشورهای مستکبر جهان حرفی که ما در سال ۱۳۵۷ زدیم را به رسمیت نشناختند و میخواستند آن را در نطفه خفه کنند؛ اما خوشبختانه حضور اقشار متفکر به خصوص دانشجویان در جامعه در این موضوع خیلی کمک کرد تا از همان اول خارج از هرنوع بینش و نگاه سیاسی محکم پای حرفهایشان بایستند.
رحمانی پور افزود: بنابراین من به عنوان یک دانشجو، اتفاق ۱۶ آذر ۳۲ را بسیار میمون و مبارک میدانم و آن را برگ سبزی بر تقویم تاریخ کشورمان میبینم؛ چراکه موضوع بسیار سنگینی است که به اندازه سالها کتاب نوشتن جای حرف دارد.
وی در رابطه با نشاط سیاسی در دانشگاه ها تأکید کرد: نشاط سیاسی در دانشگاه های کشور در این چند ماه اخیر روند رو به رشدی را طی کرده است، نشاط سیاسی اینطور که الآن هست نبود به صورتی که ما در سالهای قبل این روند را به صورت نزولی می دیدیم؛ چند وقتی است که در دانشگاههای ما این نشاط سیاسی بالا رفته و از یک زمانی به بعد رو به روندی است که باید بوده باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان ادامه داد: دلیل ایجاد نشاط سیاسی طی یک سال اخیر، به وجود آمدن تنوع در دیدگاههای سیاسی دانشگاههای کشور بر سر تحلیلهای متفاوت در لایههای مختلف جامعه مثل مسائل هستهای، نظام آموزشی است که دانشجویان را به این فکر انداخته و باید هم به این فکر بیفتند که به عنوان یک موتور متحرک فکری به مسئولان کلان کشور کمک کنند؛ بنابراین این نشاط سیاسی باید وجود داشته و دانشجویان هم باید نظرات خود را به هر نوع و شیوهای که هست با رعایت محیط تعامل و احترام ابراز کنند.
رحمانیپور با اشاره به اهمیت نظرات دانشجویان در مسیر حرکت مسئولان کشور گفت: نظرات دانشجویان به گرفتن تصمیمهای کلان مسئولان کشور کمک میکند، اینها دغدغه دانشجویان است، اینکه دانشجویان در مباحث مختلف تحلیل دارند و بر سر هر موضوع حرفی برای گفتن دارند برای ما خیلی مهم است.
وی افزود: این دغدغهها هم در موضوعات خارجی مثل بحث مذاکرات هستهای که در حال حاضر از مهمترین مباحث کشور است، و هم از لحاظ موقعیت کشور در منطقه و وجود گروههای تکفیری در خاورمیانه و به هم زدن آرامش جوامع اسلامی و اختلاف اندازی میان شیعه و سنی دارای اهمیت است و هم در موضوعات و بحثهای داخلی مثل تنشها بر سر انتخاب وزرای دولت، تفاوت دیدگاهها و دغدغههای نمایندگان مجلس و... .
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان تاکید کرد: دغدغههای دانشجویان برای مسائل مختلف کشور و ارائه چندین نوع از نظرات از قشر دانشجو برای این است که ما به یک نتیجه واحد برسیم و مسئولین متوجه شوند که اگر فلان تصمیم را در کشور میگیرند دانشجویان هم میتوانند آنها را کمک کنند که این اقدام بسیار خوب است و در حال حاضر هم در این موضوعات روند رو به رشدی را در دانشگاههای کشور داریم.
رحمانیپور خاطرنشان کرد: فضای گفتمان در دانشگاه ها باید در یک حاشیه امنی قرار داشته باشد که با دو کلمه "تعامل" و "احترام" همراه باشد، یعنی اینکه در ابتدا نظرات شنیده شود سپس این نظرات در یک فضای تعاملی با یک احترام متقابل و درخور شأن دانشجو و دانشگاهی بدون هرگونه خصومت و تشنج ابراز شود.
وی بیان داشت: جای بسی شکر است که شاهد فضای خوبی در دانشگاهها هستیم، اگر دانشجوها، تشکلها، اساتید و کلیه لایههای دانشجویی، فضای دانشگاهها را خودشان به نحوی مدیریت کنند که به سمت و سوی ناآرامی و تنش نرود، صرفاً جهت پیشرفت و اقتدار ملی باشد؛ روحیه دانشجویی هرچه بهتر، ظریف تر و ریزبینانه تر پیش میرود و خیلی میتواند به فضای آزاداندیشی در دانشگاهها کمک کند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان در پایان ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با فرا رسیدن روز دانشجو در روزهای آینده شاهد این موضوع باشیم و بتوانیم کمک کنیم تا این نظام، این پرچم و این آبرویی که از وحدت کلمه و استقامتی که در مقابل مستکبران در مسائل مختلف روز داشتهایم را با نگاه دانشجویی و قدرت تحلیل و تفکر بالا به همه شبهات پاسخ دهد.