به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، علی یوسفی عصر دیروز در نشست خبری گرامیداشت روز دانشجو و کنگره استانی شهدای دانشجو در اتاق جلسات ساختمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص وزیر علوم گفت: سازوکار قانونی وجود دارد که در مورد این موضوع اقدام شود، مجلس و دولت طبق قانون وظیفه خود را انجام دادهاند.
وی با اشاره به ایام 16 آذر و برگزاری کنگره استانی شهدای دانشجو افزود: پیوند روشنی بین یادواره شهدای دانشجو در 16 آذر و بزرگداشت شهدای دانشجوی استان وجود دارد.
معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: خوشبختانه 16 آذر شرایطی را فراهم کرده که یاد و خاطره سه شهید دانشجو در سال 1332 گرامی داشته شود و بزرگداشت 16 آذر به یک الگوی آیینی دانشگاهیان بدل شده و به همین مناسبت، هر ساله روحیه استکبارستیزی و مقابله با سلطه خارجی در کالبد جامعه دانشگاهی ایران دمیده میشود؛ وقتی به پیامها و خود این واقعه توجه میکنیم، آرمانها و ارزشهای اصیل انقلاب در آن به چشم میخورد.
یوسفی با بیان اینکه حساسیت جامعه دانشگاهی نسبت به تسلط خارجی، احساس استقلال طلبی دانشجویان، تبری جستن از سلطه بیگانه و تعهد نسبت به استقلال کشور است را از پیامهای روز 16 اذر برشمرد و بیان داشت: 16 آذر به روشنی این روحیه را علنی کرد و این سبک، سرمشقی برای جامعه دانشگاهی است که نسبت به فعالیتهای سلطه جویانه در کشور حساس باشند.
وی پیام دیگر 16 آذر را آزادی و آزادگی دانست و افزود: این روحیه از لوازم و ضروریات استقلال کشور است. در 16 آذر به شکل روشنی نسبت به حضور نماینده استکبار مقابله صورت میگیرد و این نماد روشنی از آزادی طلبی دانشجویان است.
معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد عدالتجویی و مخالفت با جور و ستم که از جانب حکومت پهلوی بر محیط دانشگاهی وارد میشد را از دیگر پیامهای 16 آذر بیان کرد و گفت: این مخالفت با جور و ستم و رعایت عدالت جزو مطالبات دانشجویان در آن زمان بود که این پیام هر ساله تکرار میشود و این حس را بین دانشجویان و جامعه دانشجویی کشور تازه و بارور میکند.
یوسفی بیان داشت: امیدوار هستیم و انتظار داریم که جامعه دانشگاهی نسبت به استقلال، آزادی و عدالت که ارزشهای اصیل انقلاب و اساس آن هستند حساسیت لازم را از خود نشان دهند.
وی با اشاره به برگزاری کنگره استانی شهدای دانشجو گفت: این کنگره با هدف گرامیداشت یاد شهدای دانشجوی دانشگاههای خراسان رضوی که در دوران دفاع مقدس جان خود را برای حفظ کشور و دفاع از دیانت و اسلام فدا کردهاند برگزار میشود که یاد و خاطره شهدا در محیطهای دانشگاهی زنده نگه داشته شود.
معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: این کتگره در سه سطح کشوری، استانی و دانشگاهی برگزار میشود که در یادواره دانشجویی شهدا برای شهدای هر دانشگاه؛ در تمام سطوح، حساسیت و اهمیت لازم به خرج داده شده است.
یوسفی بیان داشت: دبیرخانه این کنگره همزمان در تمام کشور فعال است و در هر استان مسئولیت آن به عهده دانشگاه مادر استان و دبیری آن را بسیج دانشجویی هر استان به عهده دارد؛ پیش بینی شده همه دانشگاهیان اعم از دانشجویان و کارکنان شرکت کنند.
وی افزود: تشکلهای اسلامی دانشگاهها، انجمنهای علمی، کانونهای فرهنگی، نشریات دانشگاهی در این کنگره نقش برجستهای دارند.
معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: دبیرخانه شهدای استان در دانشگاه فردوسی برپا شده و اعضای کمیتهها فعال شدهاند.
یوسفی گفت: همه مسئولین دانشگاههای استان در شورای مرکزی ستاد عضویت دارند و برگزاری یادواره استانی حاصل همکاری و فعالیت مشترک دانشگاههای استان است؛ که در همه واحدهای دانشگاهی تمهیدات اولیه و لازم برای برگزاری یادواره دانشگاهی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه این کنگره دو محور اصلی دارد، افزود: برگزاری جشنواره فرهنگی- هنری تحت عنوان جشنواره هنری ادبی "شیدایی" که هدف اصلی آن تولید کالاها و تولید محصولات فرهنگی فاخر پیرامون فرهنگ شهادت است در این کنگره مد نظر است که فراخوان اعلام شده در زمینههای وبلاگ، شعر، نشریه الکترونیک، تئاتر و کلیپ میباشد.
معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: فراخوان علمی- پژوهشی "ققنوس" که با بررسی آثار و مستندات پیرامون شهدا به تولید آثار علمی مبادرت میکند از زندگی نامه، دست نوشته و خاطرات آنان نیز از دیگر محورهای جشنواره است.
یوسفی گفت: در دبیرخانه استانی یادواره تدارک و تمهیدات لازم برای اطلاع رسانی در محیط مجازی و واقعی انجام شده است و فضای دانشگاهها نیز پوستر نصب شده است.
وی هدف اساسی این جشنواره را تولید آثار و محصولات فرهنگی با محوریت شهدای دانشجو و فرهنگ ایثار و شهادت دانست و بیان داشت: امیدواریم در استان خراسان شاهد تولید محصولات و کالاهای فاخر فرهنگی در مسیر اعتلای فرهنگ شاهد و ایثارگر باشیم.