به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرمآباد، بهادر صیدالی، عضو شورای صنفی دانشگاه لرستان امروز در کرسی آزاداندیشی دانشجوی همطراز انقلاب اسلامی که توسط تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت: مطالبهگری حق دانشجو است؛ اما متاسفانه ساختار اشتباه موجب شده است که برخی مسئولان برای سرکوب دانشجو با برنامه ریزی عمل کنند.
وی با بیان اینکه دانشجو حق دارد که از همه مسئولان نظام و حتی از رهبر انقلاب انتقاد کند، افزود: اگر انتقاد در کشور آزاد بود اختلاسهای سه هزار میلیاردی و رانت خواریها شکل نمیگرفت.
عضو شورای صنفی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه با وجود اینکه رهبر انقلاب خود اعلام کرده است که دانشجو در انتقاد آزاد است؛ اما متاسفنه برخی ها این حق را از دانشجویان سلب می کنند، گفت: به راستی که اگر انتقاد آزاد بود دیگر هیچ مسئولی به خودش اجازه نمی داد که از انجام وظایفش بگریزد.
صیدالی ادامه داد: امروز دانشجو را به گونهای تربیت میکنند که جزو درس خواندن، خوابیدن و غذاخوردن حق هیچ کار دیگری را ندارد و زمانی هم که نسبت به موضوعی اعتراض میکند او را ضمن تهدید متهم به ارتباط با شبکههای ضد انقلاب میکنند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود ضمن انتقاد از تعطیلی کانون موسیقی در دوره ریاست سابق دانشگاه لرستان تصریح کرد: موسیقی جزو آیین فرهنگی لرستان است؛ اما متاسفانه به بهانه زیر بار گناه نرفتن این کانون تعطیل شد.
به خاطر واگذاری اراضی دانشگاه لرستان به مسکن مهر از حق خودم نمیگذرم
یکی دیگر از اعضای شورای صنفی دانشگاه لرستان نیز در این کرسی گفت: امروز دانشجویان به دلیل ترس از اینکه به خاطر اظهار نظر دچار مشکل شوند دچار خودسانسوری شدهاند، گفت: دانشجو زمانی که به این نتیجه میرسد که حرف زدنش در مسئولان تاثیری ندارد؛ بنابراین به این نتیجه میرسد که همان بهتر که حرف نزند.
حضرتی تعطیلی کانون موسیقی دانشگاه لرستان را حرکتی ناجوانمردانه از سوی رئیس قبلی دانشگاه لرستان دانست و تصریح کرد: چرا باید کانونی را که میتوانست دانشجویان را از گوش دادن به موسیقیهای منحرف بازبدارد، تعطیل شود.
وی با بیان اینکه به خاطر تعطیلی کانون موسیقی از ریاست قبلی دانشگاه گلایه داریم، تصریح کرد: این کانون می توانست موسیقی لری به عنوان موسیقی که هم آرمانها، هم ارزشها و هم رشادتها را در دل خود دارد در بین دانشجویان باب کند.
این عضو شورای صنفی دانشگاه لرستان همچنین ضمن انتقاد از واگذاری بخشی از اراضی دانشگاه لرستان به مسکن مهر تصریح کرد: به عنوان یک دانشجوی دانشگاه لرستان به خاطر واگذاری اراضی دانشگاه لرستان به مسکن مهر از حق خودم نمیگذرم.
حضرتی گفت: سوال من اینجاست که چرا مسئولان دانشگاه لرستان که اراضی این دانشگاه را به مسکن مهر واگذار کردند در قبال آن امتیازی مانند ساخت خوابگاههای دانشجویی را در این اراضی نگرفتند.
وی با بیان اینکه در دوره ریاست قبلی جملهای که مطرح میشد این بود که با توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه لرستان خیر و برکت به دانشگاه میآید، ادامه داد: متاسفانه امروز شاهدیم که آزمایشگاهها با کمبود مواد مواجه هستند.
شبکههای اجتماعی فرصت تفکر سالم را از دانشجویان گرفتهاند
عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان نیز در این کرسی با طرح این سوال که ایا مسئولان برای خدمت به دانشجو انتخاب شدهاند و به خاطر ما حقوق میگیرند، گفت: اگر اینگونه است پس چرا سر خود را زیر برف کرده اند و یک برنامه فرهنگی را در خوابگاههای خودگردان اجرا نمیکنند.
ستار پاپی زاده با بیان اینکه چرا باید دو فقره وام بگیرد تا بتواند دو سوم شهریه ترم خود را تامین کند، تصریح کرد: ما از مسئولان انتظار داری که نسبت به رفع مشکلات خوابگاههای خودگردان اقدام کنند؛ در غیر اینصورت دانشجو سیب زمینی نیست که بعد از چند سال سکوت دوباره ساکت بنشیند.
وی با طرح این سوال که چرا دانشجوی پذیرفته شده در دانشگاه دولتی باید هر ترم به ازای اسکان در خوابگاه خودگردان نزدیک به 500 هزار تومان را پرداخت کند، تصریح کرد: انتظاری که داریم این است که مسئولان دانشگاه لرستان مشکلات دانشجویان مستقر در خوابگاههای خودگردان این دانشگاه را ببینند.
عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان با بیان اینکه ما دانشجویان نیاز به دلسوزی نداریم؛ چرا که معتقدیک به عمل کار برآید، گفت: از رئیس و معاونین دانشگاه لرستان انتظار داریم که یکبار با سرویسهای دانشجویی به دانشگاه بیایند و لذت 30 دقیقه سرپا ماندن را بچشند، اگر چه دانشجویان با معرفت تر از آن هستند که جای خود را به آنها ندهند.
پاپی زاده ضمن قدردانی از زحمات رئیس و دیگر مسئولان دانشگاه لرستان افزود: انتظار داریم که مسئولان دانشگاه با تشکیل کارگروه های تخصصی مشکلات را به گونهای حل کنند که در بهمن شاهد تغییرات اساسی و بهبود خدمات رفاهی دانشجویی باشیم و البته این را هم بدانند که دانشجویان سیب زمینی نیستند.
وی با اشاره به اینکه نباید از غفلت مسئولین برای پرکردن اوقات فراغت دانشجویان در قالب برنامههای فرهنگی، ورزشی و سیاسی گذشت، تصریح کرد: امروز شاهدیم که شبکههای اجتماعی و فضاهای چت ساعتها زمان تفکر سالم را از دانشجویان میگیرند.
دانشجوی انقلابی کسی است که امام زمان خود را بشناسد
جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان نیز در این کرسی با بیان اینکه تا زمانی که انقلاب اسلامی را نشناسیم، نمیتوانیم وظایف دانشجوی انقلابی را مشخص کنیم و بگوییم که دانشجوی همتراز انقلاب اسلامی چه کسی است، گفت: سوال من اینجاست که انقلاب اسلامی چه بوده است که کسانی همچون شهید غلامحسین افشردی و شهید چمران را ساخته است با این وجود سوال اینجاست که آیا این انقلاب ارزش این را دارد که پای آن بایستیم و برای بقای آن کار فرهنگی انجام دهیم.
علی ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از ویژگیهای دانشجوی انقلابی آن زمان این بود که امام زمان خود را به حدی میشناختند که با فرمان امام خمینی (ه) مبنی بر اینکه جزیره مجنون باید حفظ شود این فرمان را لبیک گفتند و ایستادگی کردند افزود: شوالیهها کسانی بودند که به خاطر رهبر خود بدون تعلل خنجر را در سینه خود فرو میکردند حال سوال اینجاست آیا دانشجوی انقلابی ما هم حاضر است که با خاطر رهبر خود دست به هر اقدامی بزند.
وی با بیان اینکه انقلابی کسی است که ولایتپذیر است و دیگران را انقلابی میکند، افزود: یک سری هستند که انقلابی هستند؛ اما نمیخواهند که کار انقلابی انجام بدهند.
جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: اگر انقلابی هستیم و میخواهیم انقلابی بمانیم باید با مردم حرکت کنیم و اگر اینگونه عمل کنیم، میتوانیم بر دیگران تاثیرگذار باشیم.
ابراهیمی تصریح کرد: اگر انقلابی نباشیم تمام مشکلات میشود مشکل آب و نان و توافقنامه ژنو.
اگر آزادی نبود نماینده مجلس اختیارات رهبری را هم زیر سوال نمیبرد
استاد داور این کرسی آزاداندیشی نیز با اشاره به اشاعه اسلام هراسی در دنیا گفت: امروز استکبار جهانی داعش را خلق کرده است تا یک چهره خشن را با سربریدن و اعدام از اسلام به دنیا نشان دهد.
حسن زمانیان داعش را نشات گرفته از وهابیت کثیف دست ساخته انگلیس دانست و تصریح کرد: بدنبال شکست داعش و ناکامی استکبار جهانی امروز شاهد باب شدن شیعه انگلیسی هستیم به گونهای که شاهدیم با تاسی به این تفکر عدهای را که خودشان را با قمه و راه رفتن روی میخ لط و پار میکنند وسط میدان میاندازند و از آنها فیلمبرداری میکنند.
وی با تاکید بر اینکه باید در مقابل دسیسههایی که حاصل اتاقهای فکر استکبار جهانی هستند هوشیار باشیم، تصریح کرد: دانشجو باید نسبت به این مسائل شناخت داشته باشد و با شجاعت و با بصیرت آنها را بیان کند.
رئیس سابق دانشگاه لرستان با اشاره به وضعیت آزادی بیان در کشور خطاب به کسانی که مدعی نبود آزادی در کشور هستند، گفت: امروز آزادی در کشور به حدی است که نماینده مجلس بخشی از اختیارات رهبری را هم زیز سوال میبرد.
زمانیان در پاسخ به برخی از انتقادات دانشجویان مبنی بر واگذاری بخشی از اراضی دانشگاه لرستان به مسکن مهر و تعطیلی کانون موسیقی در دوره ریاست خود تصریح کرد: اراضی دانشگاه لرستان یک سال قبل از حضور من بر مسند ریاست دانشگاه لرستان به مسکن مهر واگذار شده بود؛ اما با این حال پیگیریهای زیادی صورت گرفت که از اجرای این طرح در اراضی دانشگاه لرستان جلوگیری شود به گونهای که خود من با استاندار وقت لرستان نیز درگیر شدم.
وی با بیان اینکه به عنوان یک مدیر میانی در آن زمان بیش از انچه که برای حفظ اراضی دانشگاه لرستان مقاومت کرده بودم نمی توانستم دیگر مقاومت کنم، افزود: در آن زمان مشکلی که اراضی دانشگاه لرستان داشتند این بود که فاقد سند بودند و همین مسئله موجب شده بود که هر بار بخشی از این اراضی را به دیگر بخشها واگذار کنند و حتی یک بار هم که من از مدیر کل راه شهرسازی پرسیدم که چرا اراضی این دانشگاه را به بخشهای دیگر میدهید ایشان در پاسخ گفتند که قرار است که بخش دیگری از این اراضی را نیز به حوزه علمیه واگذار کنیم.
رئیس سابق دانشگاه لرستان گفت: اقدام موثری که برای جلوگیری از واگذاری اراضی دانشگاه لرستان به دیگر بخشها صورت گرفت این بود که توانستیم بدوم صرف هیچ گونه هزینهای سند این اراضی را اخذ کنیم.
زمانیان فروش منازل مسکونی دانشگاه لرستان به دو برابر قیمت کارشناسی و صرف درآمدهای ناشی از آن برای احداث یک مجتمع تفریحی 9 طبقه در مشهد مقدس را به عنوان یکی از اقدامات موثر دوران ریاست خود دانست و ادامه داد: در آن زمانی کسانی در این منازل مسکونی اسکان یافته بودند که پس از سالها سکونت حاضر به خارج شدن از ایمن منازل نبودند و از طرفی هزینههای نگهداری که این خانهها بر دانشگاه لرستان تحمیل میکردند هزینههای بالایی بودند.
وی همچنین در پاسخ به علت تعطیلی کانون موسیقی این دانشگاه تصریح کرد: موسیقی میتواند انسان را وارد فاز ابتذال کند و اگر تبدیل به غنا شود گناه است؛ از این رو تصمیم گرفتیم که این کانون را در دانشگاه تعطیل کنیم.