به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو" مناظره سعید شریعتی عضو سابق شورای مرکزی حزب منحله مشارکت و محکوم فتنه با مهدی بلوکات دبیر سابقه اتحادیه انجمن اسلامی مستقل و تحلیل گر سیاسی با موضوع جنبش دانشجویی، استقلال خواهی و استکبار ستیزی در دانشگاه شریف برگزار شد.
سعید شریعتی در ابتدای مناظره ضمن تبریک روز دانشجو گفت: امروز برای من فرصت مبارکی است که بعد از پنج سال زمان رکود عرصه سیاسی در خدمت دانشجویان هستم و همچنین باید یاد و نام سه شهیدی که اثرات خون آنان در تقویم ما به ثبت رسانیده شده است زنده نگهداشت.
این فعال سیاسی اطلاح طلب و محکوم فتنه ادامه داد: همچنین امروز باید یک ابراز تأسف داشته باشم بابت رخدادی که در دانشگاه امیرکبیر اتفاق افتاد و سخنرانی آقای شریعتمداری خودداری شد البته من اذعان می کنم که آقای شریعتمداری صاحب آزاد روزنامه در جهان هستند و آزادنه در مورد زمین و زمان اظهار نظر می کنند اما نمی توانند اظهار تأسف خود را به این دلیل که دانشگاه امیرکبیر انگ مخالف با آزادی بیان را به دلیل عدم سخنرانی ایشان به جان خود بخرم اعلام نکنم.
وی افزود: ما مطمئنا دفاع از آزادی بیان را مختص به جناح خود نمی دانیم و فکر می کنیم مخالف و معتقد در اولویت قرار دارند.
مهدی بلوکات در ادامه این مناظره ضمن تبریک روز دانشجو و ابراز امیدواری از اینکه مناظره امروز کمکی درجهت آزاداندیشی و حل گره های موجود داشته باشد گفت: امیدوارم بحث امروز کمک کننده در بحث آزاداندیشی و ثمره آن ارتقا وضعیت دانشگاه و کشور باشد.
این تحلیل گر مسائل سیاسی ادامه داد: البته با وجود اینکه امروز روز دانشجو است اما با برنامه ای که آقای روحانی در دانشگاه تهران داشتند باید این روز را به دولت نیز تبریک گفت چرا که برنامه امروز بیشتر شبیه به گرامیداشت روز دولت تا روز دانشجو بود.
وی در ادامه در خصوص اظهار نظر آقای شریعتی در ارتباط با عدم سخنرانی آقای شریعتمداری در دانشگاه امیرکبیر گفت: همواره کسانی که ادعای آزادی بیان دارند در مقام حرف آن را تأیید کرده و مدعی هستند اما زمانی که در قدرت قرار دارند شاهد آن نیستیم.
بلوکات در ادامه بیان داشت: امروز اجازه صحبت به مخالفین و ابراز نظر آنها داده نشد و این موضوع نیست مربوط به دولت نیست و خط مشترک همه دولت ها بوده است و نکته دیگری که شاید برخلاف پارادایم های حاکم بر سیاسیون باشد این است که ما نباید جامعه دانشجویی را با اصولگرا و اصلاح طلب و یا در واقع سیاه و سفید بسنجیم.
دبیر سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: آنچه امروز از فضای فکری دانشجویان می دانم این است که متأسفانه احزاب و گروه ها به دنبال این هستند که جریان های دانشجویی در دانشگاه را به نفع خود مصادره کنند و این موضوع که در دوم خرداد، چه در دوران احمدی نژاد و امروز مشاهده می شود اما ویژگی تشکل های دانشجویی این است که در مسیر خود حرکت کنند و همان گونه که رسالت اصلی 16 آذر است در مقام نقادی و مخالفت با استکبار داخلی و چه با استکبار خارجی برآیند.
وی افزود: همواره جنبش دانشجویی به عنوان یکی از دنبال کنندگان سیاست های ایران اسلامی بود که از این منظر قابل تقدیر است و در بیانات امام خمینی و مقام معظم رهبری نیز مسئله ای از این منظر مورد تکریم قرار نگرفته است و همان گونه که همواره امام خمینی به درستی دانشگاه را مبدا تحولات می دانستند امروز نیز قطعا باید چنین باشد.
شریعتی در ادامه و در واکنش به صحبت های بلوکات گفت: این تلقی از دانشجو و دانشگاه که باید به عنوان یک نهاد فکر و صاحب اندیشه مهم است در زمینه ها ورود پیدا کند و در غالب جمعی نظر خود را بیان کند و همچنین شاهد این تلقی که دانشگاه تحت تأثیر احزاب است در واقع یک توهین به دانشگاه و جنبش دانشجویی است.
وی افزود: من پس از رفت و برگشت های متعددی که انتخاب وزیر علوم در دولت روحانی داشت که البته در نهایت به ختم به خیر شد در مصاحبه ای اعلام کردم مهم ترین وزیر علوم امور تشکل ها که بایدانجام شود پاک کردن این تصور است که دانشگاه محل نفوذ اصلاح طلبان است و واقعیت این است که جریان های دانشجویی این تشکل ها هستند که این حق را بروز می دهند.
این محکوم فتنه تصریح کرد: اگر سال هاست که می بنید علی رغم تمامی فشارها جریان های دانشجویی در صف اول هستند به این دلیل است که دانشگاه واقعیت جامعه را نشان می دهد و دانشجو فرزند جامعه است و هر آنچه بیان می کند در واقع درد و دل جامعه است.
وی ادامه داد: خواست جامعه ما عدالت است پس فریاد بی عدالتی در دانشگاه ها شنیده می شود و دانشگاه فریاد دیگر استبداد سر می دهد و علیه استبداد است و اگر روزی نفوذ قدرت های بیگانه در جامعه باشد دانشگاه بالطبع جلو جامعه خواهد بود و این خاصیت دانشگاه است.
شریعتی در ادامه اظهار داشت: از زمان تأسیس جنبش های دانشجویی که 80 سال می گذرد نمی توان گفت که جنبش های دانشجوی یک پاردایم واحد داشتند و همیشه متأثر از جامعه بودند و اگر از سال 70 به بعد جمعیت اصلاح طلب دانشجویی در واقع خواست جامعه است.
بلوکات در ادامه این مناظره با اشاره به اینکه فضای جنبش های دانشجویی را با جبنش های دیگر نمی توان مقایسه کرد گفت: دغدغه جنبش های دانشجویی همواره متفاوت با دیگر جنبش ها بوده است اما اینکه جنبش های دانشجویی را صرفا متأثر از دانشگاه بدانیم نه سابقه حضور من در جنبش های دانشجویی و نه تاریخ جنبش های دانشجویی تأیید نمی کنند چرا که جنبش های دانشجویی در واقع پیشبرنده نیز هستند و در بسیاری از موارد رقم زننده آینده هستند.
وی افزود: ما پیش از انقلاب نیز بسیاری از اتفاقات را از دانشگاه داشتیم به دلیل اینکه این دانشجویان بودند که این چنین دغدغه های را داشتند و اکنون سال های متعددی این است که جنبش های دانشجویی همواره جلودار بوده اند و یک گام جلوتر از سایر جنبش ها هستند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: حداقل در دو حوزه یکی افراد مسئول و دیگری احزاب متأسفانه این موضوع را شاهد بوده ایم که افراد طمع استفاده از جنبش های دانشجویی به نفع خود را داشته اند و این به هیچ وجه توهین به جنبش های دانشجویی نبوده بلکه صیانت از جنبش دانشجویی است و جنبش دانشجوی در مقاطعی در این خصوص ایستادگی کردند اما در مقاطعی نیز متأسفانه این احزاب بودند که از این موضوع بهره بردند.
بلوکات در ادامه اظهار داشت: یکی از جریاناتی که همواره به دنبال این موضوع بوده حزب مشارکت است اما برخی ادعا می کنند به دنبال جریان های آزادیخواه هستند همچون امروز که آقای روحانی منتقدان خود را عده ای تازه به دوران رسیده خواندند و این جای تأسف دارد.
دبیر سابق انجمن اسلامی در ادامه بیان داشت: آنچه باید به آن توجه کنیم این است که نباید بگذاریم صداقت از جنبش دانشجویی گرفته شود و در واقع مرگ جنبش دانشجویی بیش از رفتارهای سلبی ریشه در نفاق در جریان های دانشجویی دارد.
شریعتی در ادامه مناظره اظهار داشت: جریان دانشگاه و جنبش های دانشجویی جمعی از نیروهای دانشجویی هستند که براساس تحلیل ها و تصمیمات خود می توانندحاضر همکاری با جریان های سیاسی بوده یا نباشند و در واقع این موضوع به نوعی اهانت است که جنبش های دانشجویی به دست احزاب در حال گرفته شدن هستند.
شریعتی در ادامه اظهار داشت: من با افتخار اعلام می کنم که همچنان عضو مشارکت هستم و هرگز از این حزب جدا نشده ام و این حزب نیز افتخار می کند که پایگاه خود را دانشگاه می داند.
وی افزود: ما در تاریخ انقلاب و در جریانات از سال 77 به بعد رخ داد افتخار می کنیم که حزب مشارکت بود که در بسیاری از نهادهای انقلابی همچون سپاه پاسداران نقش داشته و همواره خود را همراه دانشگاه می داند اما این به این معنی نیست که می خواهد از این طریق به جنبش های دانشجویی نفوذ پیدا کند.
بلوکات در ادامه مناظره اظهار داشت: آیا در سال 88 و فتنه این دعوت به حضور مردم و تجمع آنان در خیابان ها از سوی مشارکت انجام نگرفت؟
وی ادامه داد: اینکه از جریان های دانشجویی بخواهیم استفاده کنیم کار اشتباهی است و هر جا دانشجویان وجود داشته باشند نباید چنین اتفاقی رخ دهد و قطعا احزابی که از امریکا و یا داعش حمایت می کنند پس از افت و خیزی باید آنها را بدتر نامید.
این فعال دانشجویی در خصوص استعفای آقای شریعتی از حزب مشارکت گفت: اینکه آقای شریعتی از حزب مشارکت استعفا دادند گفته خودشان بود و در این مورد امیدوارم امروز برخی مسائل حزب خود را نیز تبیین کنند.
شریعتی در واکنش به صحبت های بلوکات گفت: من در دادگاه سال 88 بنا بر ملاحظات آن زمان برای آنکه سیاست های تشکیلات را رعایت کنم استعفای خود را اعلام کردم اما بعد از دادگاه نامه ای به من ارسال شد که با استعفای من موافقت نشد و من همچنان عضو شورای مرکزی حزب مشارکت هستم که به این موضوع افتخار می کنم.
وی ادامه داد: همچنین در خصوص اینکه حزب مشارکت دعوت کننده مردم و دانشجویان برای تجمع مردم در خیابان ها بوده این حقیقت ندارد چرا که در هیچ کجای اطلاعیه که در 25 خردا داده شد این موضوع نیامده است حتی ما از مردم درخواست کردیم اگر اعتراضی دارند در غالب های مدنی آن را مطرح کنند و اجازه ندهند که به خشونت منجر شود.
شریعتی در ادامه اذعان داشت: هیچ یک از حرکت های دانشجویی با خواست حزب مشارکت نبوده و امروز باید چشمانمان را باز کنیم واقعیت را ببینیم چرا که جریان های دانشجویی کار خود را انجام می دهند بدون هیچ تأثیری در حزب مشارکت گرفته باشند.
وی ادامه داد: همچنین در خصوص اینکه حمایت از داعش را در قالب اتهام به این حزب می زنند باید گفت که اندیشه های مشابه این موضوع را ما در جای دیگری می بینیم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: دانشجو فرزند جامعه است و واقعیت جامعه را به صورت عملی و روشن نشان می دهد.
بلوکات در ادامه مناظره با اشاره به اینکه قطعا در اطلاعیه حزب مشارکت به طور عمومی دعوت از مردم برای تجمع نیامده بود اگر چه به صورت علمی این جمله از مردم برای حضور در خیابان ها در اطلاعیه نیامده اما در بطن تمامی رفتار های این حزب کاملا مشخص بوده است.
همچنین در یکی از مصاحبه های که یکی دیگر از افراد همین حزب انجام داد اعلام کرده که ما قبول داریم نه تقلبی صورت گرفته نه تخلفی بلکه می گویند این موضوع یک تضعیف سیستماتیک بوده و چیزی نبوده که یک شبه رخ دهد بلکه یک فراینده چند سال آن را باعث شده است.
وی افزود: به عقیده من فعالیت های دانشجویی و حرکت های اجتماعی بزرگ که از نهادهای دانشگاه برمی خیزد از عاقلانه ترین کارها و دانشجویان در واقع نباید هرگز خود را مورد استفاده احزاب قرار دهند.
شريعتي در ادامه گفت: بنده رهبري آقاي خامنه اي در ساليان اخير را بدون كم ترين خطايي داهيانه مي دانم و اين امر بر كسي پوشيده نيست و اهل تملق و چاپلوسي نيز نيستم كه بخواهم اين حرف ها را بزنم. ارتباط قلبي نيز با ايشان داشته و دارم.
وي افزود: البته اين باعث نمي شود كه ما حرف هايمان را نزنيم و حقايق را نگوييم.
این عضو حزب منحله مشارکت با بيان اينكه رهبري همواره تأكيد كرده اند كه مخالفت با ايشان به معناي مخالفت با نظام نيست گفت: ايشان بيش از هر مسئول ديگري بر ايجاد فضاي نقد تأكيد كرده اند.
شريعتي با بيان اينكه رفع حصر مطالبه ماست، گفت: اين عزيزاني كه در حصر هستند سالها براي انقلاب زحمات زيادي كشيده اند و اصلا نمي شود جمهوري اسلامي را بدون اينها تعريف كرد.
وي ادامه داد: همانگونه كه رفع حصر مطالبه ماست، در كنار آن و مهمّ تر از آن، رفع انحصار از رهبري است كه يك مطالبه ملّي است. چرا برخي ها رهبري را منتسب به خود مي دانند و سخنان ايشان را هر طور كه دوست دارند در تريبون هايشان اعلام مي كنند.