کد خبر:۳۷۴۲۱۱
از بازار هلوهای خواندنی چه خبر؟

از احتمال انتشار "سال گرگ" تا کتابی که هیچ ناشری آن را چاپ نکرد!

بازار کتاب در هفته‌ای که گذشت با خبرهای متنوع و متفاوتی همراه بود.

به گزارش خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته‌ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:

 

احتمال انتشار رمان «سال گرگ» در صورت اصلاح

 

علی شجاعی صائین، مدیر دفتر توسعه دفتر کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون علت توقیف رمان «سال گرگ» نوشته جواد افهمی، گفت: این کتاب توقیف نشده است، بلکه مجوز آن صادر نشده است و ما این موضوع را به ناشر کتاب ابلاغ کرده‌ایم.

 

وی درباره علت صادر نشدن مجوز چاپ این رمان که با محوریت موضوع سازمان منافقین نوشته شده و در سال 1391 عنوان برگزیده سوم جشنواره، داستان انقلاب را به خود اختصاص داده است، گفت: خیلی به صلاح نیست که وارد جزئیات این موضوع شوم. اداره کتاب در دولت دهم یک بار تصمیم گرفته است که مجوز این کتاب را صادر نکند و ما هم بعد از وصول اعتراض ناشر، آن را مجددا بررسی و نظر قبلی را تائید کردیم.

 

مدیر دفتر توسعه دفتر کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه من به شخصه معتقدم که این کتاب قابل اصلاح است و در صورتی که اصلاحات لازم اعمال شود، قابل انتشار است، تاکید کرد: چنانچه ناشر بخواهد موارد اصلاحی را در اختیارش بگذاریم، ما این کار را انجام خواهیم داد و اگر این اصلاحات اعمال شود، ممکن است کتاب بتواند مجوز انتشار بگیرد.

 

جواد افهمی، نویسنده رمان «سال گرگ» امروز دوشنبه (هفدهم آذرماه) در گفتگویی از اعلام نظر اداره کتاب وزارت ارشاد مبنی بر غیرقابل انتشار بودن این اثر خبر داد.

 

برای انتشار رمان «فتوا» ناشری پیدا نکردم

 

کبر خلیلی، نویسنده پیرامون تازه‌ترین اثر خود اظهار داشت: به تازگی نوشتن کتابی با مضمون حضرت عباس علمدار کربلا را آغاز کرده‌ام.

 

این نویسنده با بیان اینکه در حال گذران مرحله پژوهش هستم، بیان کرد: حدود سه سال تحقیق و پژوهش به طول می انجامید که دو سال از آن سپری شده و فیش‌های مورد نیاز گرد آمده است.

 

خلیلی ضمن بیان اینکه به کتابخانه‌های مختلف می‌روم تا تحقیقات را به اتمام رسانده و مواردی را یادداشت کنم، تصریح کرد: این رمان بر مبنای نذر یک فردی نگاشته می‌شود، این فرد نذر کرده بود تا از یک نویسنده بخواهد در برابر تالیف این رمان وجه پرداخت کند، اما بنده بدون دریافت وجه در حال نوشتن این رمان هستم و به خاطر دلم می‌نویسم.

 

وی ادامه داد: مجموعه سه جلدی دیگری با نام «فتوا» را آماده انتشار دارم، البته یک ناشر صادق پیدا نکرده‌ام تا اثر را به او بسپارم، ویرایش نهایی جلد سوم هم انجام شده ضمن اینکه هر مجلد یک نام خواهد داشت.

 

خلیلی متذکر شد، دو جلد اول با کم لطفی یک ناشر چاپ شده اما او با من هیچ قراردادی ندارد و متخلف است، در حال حاضر هم تصمیم گرفته‌ام تا سه جلد را به ناشری دیگر بسپارم.

 

این نویسنده بیان کرد: «خروس تاج‌دار است»، «قابیل از شکارگاه بر می‌گردد»، «جنگ بدون صلح است» نام سه جلد این مجموعه است. تمام این مجموعه به جریان پیدایش انقلاب اسلامی می پردازد.

 

به گفته وی، مواجهه رودرروی امام خمینی با شاه ملعون در این آثار روایت می‌شود، داستان به زمان انقلاب نمی‌رسد اما روزهای پیروزی انقلاب اسلامی را روایت می‌کند.

 

آثار بخش انقلاب اسلامی جایزه شهید غنی‌پور در حال جمع‌آوری است

 

محمد ناصری، دبیر چهاردهمین جایزه ادبی شهید حبیب غنی پور گفت: در حوزه کودک این دوره از جایزه 500 اثر بررسی شد که در نهایت 20 اثر به مرحله نهایی راه یافت؛ همچنین در حوزه نوجوان نیز از میان 80 اثر تنها 58 اثر به مرحله نهایی رسیدند.

 

وی ادامه داد: در بخش بزرگسال 180 کتاب از سوی داوران مورد بررسی قرار گرفت که 20 اثر به عنوان نامزد انتخاب شد و علاوه بر آن در حوزه دفاع مقدس از میان 72 اثر، تنها 10 کتاب به مرحله آخر رسیده است.

 

دبیر چهاردهمین جایزه ادبی شهید غنی پور اظهار داشت: البته در حوزه انقلاب اسلامی هنوز در حال جمع آوری آثاره هستیم و هنوز نامزدهای این بخش مشخص نشده است؛ با این حال غربالگری آثار این دوره از جایزه تا حد زیادی انجامن شده و نهایتا تا 2 ماه آینده نتیجه قطعی داوری ها اعلام خواهد شد.


ناصری با بیان اینکه قطعا داوری اثار تا بهمن ماه به اتمام می رسد، تصریح کرد: بعد از این جایزه شهید غنی پور برای همیشه در مسجد جوادالائمه برگزار خواهد شد و هیچ تصمیمی برای تغییر این مکان نداریم.

 

وی خاطر نشان کرد: 8 نشانی که قرار است به برگزیدگان و تقدیری ها اهدا شود، آماده شده است و حتما در این دوره از جیازه تقدیری خواهیم داشت؛ چرا که تاکیدمان معرفی کتاب های مطرح سال به مخاطبان است.

 

کتاب‌های سیدضیاءالدین میرفخرایی به موزه ملک اهدا شد

 

موقوفه آستان قدس رضوی، کتاب‌های زنده‌یاد دکتر سیدضیاءالدین میرفخرایی، مجموعه‌ای از نسخه‌های خطی، سربی، گراور و کتاب‌های چاپی و چاپ سنگی و سربی را دربرمی‌گیرد که به تازگی به کتابخانه و موزه ملی ملک اهدا شده است.

 

از این مجموعه اهدایی که به مهر اهدا ممهور شده‌اند می‌توان به ۴ نسخه خطی، ۲۶ کتاب چاپ ‌سنگی، ۳ گراور و ۹ کتاب چاپ سربی به همراه کتاب‌های چاپی به زبان‌های فارسی، عربی، فرانسه و انگلیسی اشاره کرد.

 

کتابخانه و موزه ملی ملک، نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور در حوزه نسخه‌های خطی است که ۷۸ سال پیش از سوی حاج حسین آقا ملک، بنیان‌گذار آن، بر آستان قدس رضوی وقف شده است. در سال‌های اخیر، نیکوکاران فراوانی در حوزه فرهنگ، کتاب‌ها، آثار و اشیای تاریخی خانوادگی خود را به این موقوفه آستان قدس رضوی وقف کرده‌اند.

 

کتابخانه و موزه ملی ملک در محوطه تاریخی باغ ملی تهران به نشانی «میدان امام خمینی، سردر میدان مشق، خیابان ملل متحد» جای گرفته است. پژوهشگران و گردشگران گوناگونی روزانه از خدمات فرهنگی بهره می‌گیرند.

 

پیگیر دریافت ارز مبادله‌ای برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران هستیم

 

امیرمسعود شهرام نیا با اشاره به بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: در حال مکان یابی قطعی بخش های مختلف نمایشگاه هستیم و امسال 20 درصد به فضای مسقف نمایشگاه اضافه می شود.

 

وی ادامه داد: تاجیکستان تا این لحظه به عنوان مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه انتخاب شده است؛ البته در ملاقاتی که با وزیر فرهنگ لهستان و مسئولان فرهنگی صربستان انجام شده، این دو کشور نیز برای مهمان ویژه در نمایشگاه ابزار تمایل کرده اند ولی به دلیل هم زبانی به احتمال زیاد کشور تاجیکستان مهمان ویژه خواهد بود.

 

رئیس موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران با اشاره به ثبت نام ناشران خارجی در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب بیست و هشتم اظهار داشت: ثبت نام این ناشران از 2 هفته پیش آغاز شده و در جلسه ای که با انجمن ناشران بین المللی داشته ایم، قرار بر این شد که فعالیت های این انجمن در این دوره از نمایشگاه گسترده تر شود.

 

شهرام نیا تصریح کرد: متاسفانه از 2 سال پیش تاکنون یارانه بخش خارجی نمایشگاه کتاب به طور کامل حذف شده است و از آنجایی که قیمت کتاب های خارجی نسبتا گران تر است در این بازه زمانی واردات کتب جدید خارجی به کشور محدود شده است؛ از این رو به دنبال این هستیم که برای نمایشگاه امسال ارز مبادله ای داشته باشیم.

 

وی خاطر نشان کرد: باید به بخش ارز مبادله در حوزه کتاب های خارجی ورود کنیم تا در این حوزه غنی شویم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار