به گزارش خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»؛ هفتهای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
«عاشورا» در پاسخ به جنایتهای داعش نوشته شد
شهریار خانمحمدی نویسنده کتاب «عاشورا» گفت: نگارش این کتاب با ۲ انگیزه انجام شد. اول اینکه عاشورا یک نهضت و مکتب اسلامی است و امام حسین(ع) دعوتکننده به اسلام است. خداشناسی و عرفانی که در عاشورا وجود دارد، یکی از انگیزههای نگارش این کتاب بود.
وی افزود: اما انگیزه دیگر، فعالیت گروههای تکفیری و داعش بود که از صهیونیستها ریشه میگیرد. دیدم روشی که لشگر مقابل امام حسین(ع) در آن زمان در پیش داشت، هنوز در این روزگار ادامه دارد و این گروهها مانند همان روزگار، به خدا و خداپرستی پشت کردهاند. این هم دومین انگیزه من برای نوشتن کتاب «عاشورا» بود. بنابراین با مطالعهای که روی عقاید و افکار داعش و سلفیها داشتم، نگارش کتاب را آغاز کردم که حرف اصلی آن این است که «اسلام یعنی پاکیزگی».
این محقق در ادامه گفت: در نگارش کتاب از آیات و احادیث کمک گرفتم و با فرازهایی از نهجابلاغه و نهجالفصاحه تطبیق دادم. بخشی از کتاب هم درباره حضرت مهدی(عج) است و در آن اشاره کردهام که ایشان همه اتفاقات این روزگار را میبینند و شاهد ما هستند.
کتاب «عاشورا» به تازگی توسط انتشارات موعود اسلام در قم منتشر شده و طبق سخن مدیران این انتشارات، در تهران مرکز پخش ندارد. این اثر در چند شهرستان کشور عرضه میشود.
سنت حسنه زیارت پیاده «سفر عشق» شد!
محسن موسوی گرمارودی از نویسندگان و محققان کشورمان گفت: کتاب «سفر عشق» با موضوع زیارت پیاده به تازگی توسط انتشارات شاملو منتشر شده است.
وی افزود: موضوع پیاده رفتن به زیارت اهل بیت علیهم السلام یک سنت تاریخی در فرهنگی شیعی است که از گذشته وجود داشته و بزرگان بسیاری به آن عمل میکردهاند که من در این کتاب به این موضوع پرداختهام.
این کتاب پس از مقدمه به موضوعاتی چون زیارت پیاده در کلام الهی، زیارت پیاده در سیرة معصومان، زیارت پیاده در احادیث، زیارت پیاده در زندگی بزرگان، کاروان های پیاده، توصیه های حضرت آیت الله سیستانی، مفاهیم مختلف پیاده و پابرهنه بودن مثل پیاده بودن در زندگی معصومان و پیاده بودن در زندگی غیر معصومان، باید پیاده به استقبال معصومان رفت، زیارت پیاده و سنت حسنه وقف و مساله خدمت به زائران پرداخته است که در مجموع کتاب کاملی را تشکلی میدهد برای آنان که به سنت پیاده به زیارت رفتن علاقه مند هستند یا این کار را انجام دادهاند و از پیشینه آن و اجر این عمل پسندیده به درستی اطلاع نداشتند.
انتشارات شاملو این کتاب را با قیمت 6هزار تومان منتشر کرده و علاقه مندان برای تهیه این کتاب میتوانند از طریق تلفن : 32210857 - همراه : 09151115608 اقدام کنند.
سه دفتر شعر از اسماعیل امینی منتشر میشود
مجموعه شعری به نام «دلقك و شاعر دربار» و دو مجموعه شعر طنز نیز به نام های «نشر اكاذیب» و «دكتربازی» شامل سروده های اسماعیل امینی به زودی روانه كتابفروشیها میشود.
امینی درباره سبك شعری اش در این كتابها گفت: شیوه شعر طنز من با آنچه معمول است تفاوت دارد و زبان من به زبان شعر نزدیك تر است و كمتر مطبوعاتی است.
وی درباره موضوع این كتاب ها نیز اظهار كرد: از نظر موضوعی نیز این كتاب ها كمتر مباحث روز را در بر می گیرد و بیشتر شامل مضامینی است كه زمان ندارد و همیشگی است؛ مانند مسائل اخلاقی، اعتقادی و خصلت های انسانی.
این مدرس دانشگاه همچنین گفت: در روزگار ما طنز را غالبا از موضوعش میشناسند و به مهارت های شاعرانه و زبانی در اثر طنز توجه زیادی نمیشود؛ اما من از آنجا كه به فنون شاعری و بلاغت علاقهمندم، معتقدم از طریق امكانات زبانی نیز میتوان به طنز رسید و سعی كرده ام آن را در اشعارم پیاده كنم.
امینی ادامه داد: در مجموعه «دلقك و شاعر دربار» نیز كه شامل اشعار غیرطنز است، بیشتر شعرها در قالب غزل و شعر نیمایی است كه قرار است به زودی از سوی انتشارات «شهرستان ادب» منتشر شود.
«دشت قابیل»؛ داستان افغانستانی با کوههای بلند و تسخیرناپذیر
«دشت قابیل»، اثر سپوژمی زریاب، نویسنده افغانستانی، به تازگی از سوی انتشارات سپیده باوران روانه بازار کتاب شد. این اثر داستان کوتاهی است که زریاب در آن رشادتهای مردم کشورش را در عین سختی و تلخی روزگار، در مقابله با نیروهای مهاجم روس بیان میکند. زمان در «دشت قابیل» به دهه شصت، زمانی که ارتش سرخ کشور روسیه به خاک افغانستان قدم گذاشت، بازمیگردد؛ به طوری که مخاطب علاوه بر همراه شدن با روایت داستان، با بخش کوچکی از وقایعی تاریخی آن زمان در افغانستان نیز آشنا میشود.
یکی از نکات مهم در شیوه نگارش زریاب، حفظ روحیه ملیگرایانه و میهنپرستانه وی است که در قالب جملات و واژگانی که بار حماسی دارند، روایت میشود. وی در این بخش از داستانها، افغانستان را کشوری با کوههای بلند و تسخیرناپذیر معرفی میکند. در بخشی از داستان «دشت قابیل» میخوانیم:
«خانهها روی هم خوابیده بودند، بیحالت و نیمهویران. هنوز صبح بود، صبح عید. پیرمرد به تنهایی عرق میریخت ونفس نفس میزد. اسپکهای چوبیش را در وسط میدان شهر نصب میکرد. مثل هر عید. عیدهای گذشته عیدهای شاد. اسپکها در وسط میدان شهر نصب شدند. اسپک زرد، اسپک سرخ، اسپک آبی، اسپک سبز، اسپک نارنجی و اسپک سیاه. اسپکها آماده دورخوردن بودند.
پیرمرد اسپک زرد را با شدت به حرکت در آورد و اسپکها همه به جنبش در آمدند و دنبال همدیگر به حرکت افتادند. دور خوردند و دور خوردند مثل این که میخواستند با عجله خود شان را به همدیگر برسانند و بعد مثل این که به هم نرسیدند آرام آرام، خسته از دور خوردن، بازماندند. آفتاب آرام آرام بلند میشد و مذبوحانه تلاش میکرد شهر خشک و سرد را گرم نماید. سعی میکرد. شهر خشک سرد بود. پیرمرد ناباور، این خشکی و سردی را در خود احساس کرد. پیرمرد متعجب بود. شهر مثل هرعید نبود. شهر عوض شده بود. زیرو رو شده بود پیرمرد دستان پیرش را سابه بان چشمانش ساخت، اطرافش را، دورها را دید.
هنوز کودکان از خانه های خوابیده بیرون نشده بودند. پیرمرد متعجب بود و خانه ها خواب آلود و نیمه ویران بودند. دستانش را در آستین های بزرگ کرتیش مخفی کرد. بیتاب منتظر نشست. به یادش آمد که عیدهای گذشته، شهر زیرو رو نبود. خانها خواب آلود و غمناک نبودند. ...»
سپوژمی زریاب نویسنده افغانستان در سال 1949 میلادی در کابل به دنیا آمد. وی از دانشآموختگان در فرانسه است. به اعتقاد کارشناسان داستانهای وی در تنوع درونمایه داستانی، زبان، توجه به شگردهای داستانی و انسجام مضمون شاخصاند.
انتشار زندگینامه داستانی پیامبر اسلام در کتاب «ستوده در آسمانها و زمین»
کتاب «ستوده در آسمان ها و زمین» با موضوع زندگی نامه پیامبر مکرم اسلام منتشر شد. این اثر حاصل 8 سال تلاش نویسنده است که با اتکا به منابع معتبر و زندگی نامه پیامبر مکرم اسلام (ص) از پیش از تولد تا هنگام وفات با نثری داستانی و وفادار بودن به وقایع تاریخی نگارش یافته است.
یش از این نویسندگانی درباره این موضوع کتاب هایی نوشته اند، اما اصلانی در کتابش تلاش کرده تا این واقعه تاریخی را در قالب داستان و با نثری روان بازگو کند.
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است:
« من از کودکی عاشقت بودهام. دوستت داشتهام؛ آنچنان که طفل شیرخوارهای مادرش را. نامت را نقاشی کردم، آنگاه که خواندن و نوشتن نمیدانستم. اندک اندک تو را شناختم. وقتی که شمایلت را دیدم. دست بالا برده بودی، انسانها را به فلاح و رستگاری میخواندی و امید میدادی؛
"ای مردم! بگویید لااله الا الله تا رستگار شوید."
پیش از آنکه ترس از نخستین روز درس و مدرسه آتشی در قلب کوچکم برافروزد، کلمه را شناختم و نام"حضرت" را از شمایلی که در پنهان ترین کنج خانهمان – یعنی کمد کتابهای پدر- خودنمایی میکرد، به خاطر سپردم و بارها و بارها و بارها نقاشی کردم؛ بی آنکه الفبایی بیاموزم؛ و "حضرت محمّد صل الله علیه و آله" نشانهای شد بر عظمت و شکوه عالم لایتناهی ؛ در باور من تو آمده بودی تا گواه کردار آدمها باشی و بیم نویدشان بدهی تا آدمها آفریدگار یکتا را بپرستند و از پرستش بتهای ساختگی دست بردارند و خدا را بپرستند در هر صبح و شام؛ و آنسان باشند که سزاوار و شایسته اشرف مخلوقات عالم است.»
اصلانی سال گذشته رمان «آن شمع سرنهاده» را براساس زندگی شهید محمدمهدی عراقی در انتشارات حوزه هنری و کتاب «امام موسی صدر» را توسط انتشارات مدرسه به چاپ رسانده است.
این کتاب توسط انتشارات "کتاب ابرار" در 400 صفحه به چاپ رسیده و آماده توزیع در بازار می باشد.
علاقه مندان می توانند جهت سفارش و خرید با شماره های 88973158 و 09128789106 تماس حاصل نمایند. ضمنا جهت کسب اطلاعات بیشتر از www.ketabeabrar.ir دیدن فرمایید.
«تفسیر نهجالبلاغه» دلشاد تهرانی چاپ میشود
مصطفی دلشاد تهرانی با بیان اینکه نگارش تازهترین اثر خود با نام «تفسیر نهجالبلاغه» را به پایان برده است، گفت: کتاب «تفسیر نهجالبلاغه» بر اساس 3 شرح نهجالبلاغه بحرانی، ابن ابیالحدید و مغنیه تنظیم و نگارش شده است و شامل موضوعات ادبی و تاریخی، خداشناسی، پیامبرشناسی، امامشناسی، موضوعات اجتماعی و سیاسی، حکومت، حقوق، روابط اجتماعی میشود.
مدیرگروه نهجالبلاغه دانشگاه قرآن و حدیث خاطرنشان کرد: کتاب «تفسیر نهجالبلاغه» به عنوان متن درسی دانشجویان کارشناسی ارشد رشته الهیات نگارش و تدوین شده است و در قالب مصوبه درسی دانشگاهی، دانشپژوهان باید با کتاب نهجالبلاغه آشنا باشند.
وی با اشاره به اینکه «تفسیر نهجالبلاغه» میتواند در ارائه تصویر صحیح از کلام امیرالمؤمنین علی علیهالسلام کمک شایانی به دانشجویان کند، ابراز داشت: همچنین افراد با مطالعه این اثر نسبت به رویکرد این 3 شرح نهجالبلاغه آگاهی پیدا میکنند که چگونه میتوان مطالب آن را دستهبندی کرده و به یکدیگر مرتبط نمود.
دلشاد تهرانی تصریح کرد: مخاطب در فصلهایی از کتاب «تفسیر نهجالبلاغه» با مطالب ادبی، بلاغت و صنایع ادبی آشنا میشود و مباحث تاریخی از نگاه امام علی (ع) روایت شده است که این نوع مسائل و موضوعات تاریخی نهجالبلاغه به چه مضامینی اشاره دارد.
وی عنوان کرد: کتاب «تفسیر نهجالبلاغه» چهار فصل دارد که در فصل نخست؛ شرح کلیات و آشنایی با نهجالبلاغه، فصل دوم؛ مباحث ادبی و تاریخی طبق شرح نهجالبلاغه ابن ابیالحدید، فصل سوم مباحث اعتقادی و کلامی براساس شرح نهجالبلاغه ابن میثم بحرانی و فصل چهارم نیز به مباحث اجتماعی و حقوقی اشاره دارد که براساس شرح نهجالبلاغه محمدجواد مغنیه به رشته تحریر در آمده است.
کتاب «تفسیر نهجالبلاغه» 300 صفحه دارد که نگارش آن به تازگی به پایان رسیده و هم اکنون برای چاپ و انتشار به «سمت» سپرده شده است.