به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، غلامعلی حدادعادل، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر امروز در بخش اول نشست مشترک خود با روسای دانشگاههای قم که در استانداری قم برگزار شد، با بیان این که وجود مراکز آموزش عالی در کنار حوزه های علمیه یکی از مهمترین گام های وحدت حوزه و دانشگاه است، اظهار داشت: این وحدت بیش از هر استانی باید در قم محقق شود و تجلی پیدا کند.
وی با اشاره به این که قم باید در وحدت حوزه دانشگاه الگو باشد و آن را به استان های دیگر تعمیم دهد، خاطرنشان کرد: قریب به 5 سال است که شورای تحول در علوم انسان تشکیل شده است، دعوت دو تن از اعضای این شورا به استانداری قم نشان دهنده دغدغه استاندار قم نسبت به این مسئله است.
حداد عادل بیان داشت: اسلام سعی دارد انسان ها را در مسیر الهی قرار دهد و تربیت دینی را بهترین وسیله آن می داند، از همین رو تحول در علوم انسانی یک ضرورت تلقی می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تفاوت های فکری و فرهنگی ایران اسلامی و غرب تصریح کرد: اسلام اعتقاد دارد انسان موجودی ست که وجود او حیاتی قبل از دنیا، حیات دنیایی و حیاطی بعد از دنیا دارد، در واقع حکم مسافری را دارد که خداوند روح خود را در او دمیده، از وحدت به کثرت و دوباره به وحدت باز می گردد.
وی ادامه داد: در جهان غرب برای انسان حیات قبل و بعد معنی ندارد، وجود انسان را محدود به به زمان تولد تا مرگ می دانند، انسان را متکی به خویش و منقطع از وحی می دانند، این تفکرات از زمان رنسانس پیشرفت داشته و مکاتبی مانند سکولاریسم، لیبرالیسم و اومانسیم را در خود بوجود آورده که امروز به صورت علم مطرح می شود.
حداد عادل عنوان داشت: مبانی علوم انسانی ما با علوم انسانی غرب تفاوت های بسیاری دارد، اصلا علوم انسانی در همه جای دنیا به شکل خاص خودش است و نمی توان ادعا کرد چون برخی علوم ریاضی و تجربی را از غرب می گیریم باید علوم انسانی را هم از آن ها بگیریم.
آموزش علومی که بر اساس تمدن غربی نوشته شده با هدف انقلاب همخوانی ندارد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: هدف ما از انقلاب اسلامی رسیدن به تمدن اسلامی است، بنابراین در دانشگاه های ایران ،تدریس و آموزش علومی که بر اساس تمدن غرب نوشته شده با هدف انقلاب همخوانی ندارد، نباید در جامعه اسلامی با فرهنگ اسلام بیگانه باشیم.
حداد عادل با بیان این که اگر تحول علوم انسانی تحقق پیدا نکند، اهداف انقلاب اسلامی محقق نمی شود و انقلاب ناقص می ماند، ابراز داشت: همواره تاکید امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بر این بوده که علوم انسانی باید بر اساس منابع اسلامی باشند و با احکام آن سازگاری داشته باشند.
وی یادآور شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی از ابتدای انقلاب تشکیل شدو رهبر انقلاب در دیدار همه ساله با اعضای این شورا نسبت به مسئله تحول در علوم انسانی تاکید داشتند و در همین راستا شورای تحول در علوم انسانی در سال 1388 تشکیل شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این شورا با تشکیل کارگروه های مختلف و بهره گیری از اساتید برجسته کشور اقدامات قابل توجهی را در رابطه با رشته های اصلی علوم انسانی انجام داده است.
حداد عادل همچنین اهداف تشکیل شورای تحول در علوم انسانی را اسلامی کردن علوم انسانی، بومی سازی علوم انسانی، روزآمدی و کار آمدی علوم انسانی معرفی کرد و گفت: باید پایه علوم انسانی شناسایی و محتوای آن مورد نقد و بررسی قرار گیرد تا بتوانیم تحول و اسلامی سازی این را محقق کنیم.