کد خبر:۳۷۷۱۹۳
پدر علم روانشناسی ایران:

توجه و کمک به بهبود روابط خانواده به منظور کاهش گرایش به مواد مخدر امري ضروري است

پدر علم روانشناسی ایران با بیان اینکه بیشتر کسانی که وارد مقوله مصرف مواد مخدر می‌شوند، از خانواده‌های ناسالم هستند که مرکزیت عاطفه در آن‌ها وجود ندارد، گفت: کمک به بهبود روابط خانواده جهت کاهش گرایش به مواد مخدر لازم است.
توجه و کمک به بهبود روابط خانواده  به منظور کاهش گرایش به مواد مخدر امري ضروري است

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر کیهان‌نیا  اظهار داشت: برای بررسی ریشه‌هاي اعتياد بايد چند مورد اصلي گرايش به اعتياد را شناسايي و به دنبال راهكار مناسب براي كاهش گرايش به مواد مخدر در جامعه بود.

 

وي ادامه داد: بیشتر معتادان، کسانی هستند که به غلط فكر ميكنند با مواد مخدر به آرامش ميرسند . کسانی هستند که زندگي خانوادگي‌شان دچار مشکل است. خانواده‌های متشنج، بدسرپرست یا بدون سرپرست، چند همسری همه از نمونه‌هاي هستند كه گرایش به اعتیاد اعضاي آن بیشتر از افراد عادي است.

 

پدر علم روانشناسی ایران افزود: در خانواده‌هاي دچار مشكلات عاطفي، فرد احساس بی کسی، بی پناهی و قربانی شدن دارد ، لذا به سمت گرایش مواد مخدر سوق می‌یابد. با مصرف این مواد آندوفین مغز آزاد و فرد احساس شادي می کند و چون غم و درد را از دست می‌دهد عاشق مصرف شده و معتاد می‌شود.

 

دکتر کیهان‌نیا تاكيد كرد: کمک به بهبود روابط خانواده در کاهش گرایش به مواد مخدر بسیار اهمیت دارد لذا باید از روانشناسان و مشاوران در ساخت فیلم و سریال‌های تلويزیونی بهره برد ولی متاسفانه سریال‌های ما کارشناسی نشده برای خانواده‌ها به نمایش گذاشته می‌شود

 

وي حاشیه نشینی، فرار دختران و پسران از منزل و سرگردان و بیکار شدن آنها به شهرهای دیگر را از ديگر علل اعتياد جوانان و نوجوانان دانست و گفت: شرايط اين افراد سبب شده، آنها طعمه فروشندگان مواد مخدر قرار گيرند و علاوه بر مصرف به فروش مواد روی آورند.

 

دکتر کیهان نیا اضافه كرد: رسانه‌های بیگانه، فیس بوک و برخی شبکه‌های اجتماعی سبب شده جوانان وضعیت زندگي خود را را با خارج از کشور مقایسه و احساس تبعیض کنند؛ لذا بايد مسئولین بر موضوع فرهنگ‌سازی جهت پیشگیری از اعتیاد اهتمام بیشتری داشته باشند.

 

اين استاد دانشگاه گفت: پرکردن اوقات فراغت از مسائل مهمی است که خانواده و مسئولین باید بدان توجه داشته باشند چرا که نداشتن سرگمی مناسب يا شادي‌هاي زيرزميني سبب گرایش به مواد مخدر می‌شود. بسياري از مواقع فرد را  ناخودآگاه درگير معضل اعتياد به مخدرهاي صنعتي مي‌كند. افزايش اطلاع و آگاهي مردم در رابطه با مواد مخدر صنعتي بايد بيشتر از گذشته شود. اين مواد اكثرا زيرزميني تهيه شده و داراي ناخالصي و مواد سمي هستند. هچنين مصرف اين مواد عوارض جبران ناپذيري را به همراه دارد كه همه اين موارد مويد ضرورت افزايش آگاهي‌ها در اين زمينه است.

 

پدر علم روانشناسی ایران به لزوم ارائه خدمات مشاوره  به معتادان بهبوديافته و خانواده معتادان اشاره كرد و اضافه داشت: حمایت‌های روحی و درمان رایگان برای بهبود وضعت اعتیاد در کشور توسط دولتمردان ضرورت دارد. براي پيشگيري از بازگشت مجدد معتادان بهبوديافته بايد شرايط را براي جامعه پذيركردن آنها فراهم ساخت و اين موضوع  از همكاري دولت و روانشناسان حاصل مي‌شود. لازم است دولتمردان بودجه‌هايي را به اين بخش اختصاص دهند تا شاهد كاهش گرايش به اعتياد در معتادان بهبوديافته يا خانواده معتادان باشيم.

 

وي با بيان اينكه سن اعتیاد دختران نسبت به گذشته کاهش یافته که این مساله نگران‌کننده است، افزود: اینکه طی 5 تا 10 دقیقه توانایی دسترسی به مواد مخدر وجود داشته باشد یعنی پلیس کنترل لازم را در این رابطه نداشته است باید دسترسی به مواد مخدر سخت و هزینه‌بر باشد.

 

دکتر کیهان نیا ادامه داد: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر رویکرد بسیار کارآمد جهت پیشگیری از اعتیاد به شمار می‌رود البته باید فرصت‌های تحقق این رویکرد را فراهم کرد و راه را برای فعالیت پیشگیرانه مردم از طریق افزایش از اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی‌ها گشود. اين استاد دانشگاه در پايان خاطرنشان كرد: با اقدامات پيشگيرانه، اهتمام هرچه بيشتر دولت، همكاري همه دستگاه‌ها و نهادها و مسئول سازي مردم هرچه بهتر و موثر تر مي توان در مبارزه با مواد مخدر موفق عمل كرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار