به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، ابوالفضل هاشمی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز گذشته در جمع اصحاب رسانه استان با اشاره به جشنواره های زایمان طبیعی گفت: مادران بارداری که نام آن ها در سیستم به ثبت رسیده، به این جشنواره دعوت می شوند و با حضور روسای بیمارستان ها، متخصصان زنان و زایمان، اطفال و بیهوشی، همچنین مادرانی که تجربه زایمان طبیعی داشته اند، فواید این نوع زایمان برای مادران تشریح شده و با عوارض ناشی از سزارین برای مادر و نوزاد، بیشتر آشنا می شوند.
وی با بیان اینکه اهمیت فراوان سلامت مردم، سبب ابلاغ سیاست های کلی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری در بهار امسال شد، تصریح کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نیز بر همین اساس، با جدیت تمام به اجرای طرح تحول در نظام سلامت در قالب بسته های متفاوت خدمتی پرداخت که ترویج زایمان طبیعی، یکی از بسته های تعریف شده در این طرح بوده است.
مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه با اشاره به گام های زیرساختی برای اجرای این بسته خدمتی بیان داشت: فرهنگ سازی، بازنگری قوانین، اصلاح تعرفه ها و نظارت از جمله مواردی بود که در راستای اجرای بسته، از نیمه دوم اردیبهشت ماه مورد توجه قرار گرفت و از آذرماه اقدامات نظارتی آغاز شده است.
هاشمی با اعلام خبر اهدای لوح تقدیر برترین دانشگاه علوم پزشکی تیپ یک کشور در زمینه ترویج زایمان طبیعی به دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: دست اندرکاران اجرای طرح تحول سلامت در این دانشگاه، از ابتدا با تلاش در اطلاع رسانی به مردم استان در خصوص فواید زایمان طبیعی و رایگان شدن این اقدام در بیمارستان های دولتی استان در کنار تشکیل جلسات متعدد درون سازمانی با پزشکان، روسای بیمارستان ها و افراد ذیربط، اقدام در این زمینه را آغاز کردند و موارد مورد نظر وزارت بهداشت به افراد به تدریج منتقل شد.
وی برگزاری کلاس های آموزشی برای مادران باردار و صدور گواهی برای آنان در خصوص آشنایی با انواع زایمان های بدون درد، فیزیولوژیک و عوارض سزارین را از جمله اقدامات دیگر در این زمینه عنوان کرد و گفت: همچنین می توان به جدیت در پیگیری برای فعال شدن زایشگاه در بیمارستان ها و همسویی در افزایش دریافتی متخصصان و ماماها و افزایش تعرفه زایمان طبیعی برای آنان را دیگر برنامه های به اجرا درآمده در این خصوص دانست.
مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه ادامه داد: تشکیل کمیته ترویج زایمان طبیعی، کمیته کاهش سزارین و کمیته مرکزی در ستاد دانشگاه نیز در بخش نظارتی این بسته خدمتی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز صورت گرفته که با بررسی پرونده های زایمان سزارین، در صورت عدم دلیل پزشکی برای این نوع زایمان، به پزشک تذکر داده می شود.
هاشمی با بیان اینکه آمار مجموع زایمان ها در شش ماه نخست اجرای طرح تحول سلامت در فارس، 13 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است، بیان داشت: با وجود این رشد، با اقدامات فرهنگ سازی و زیرساخیت صورت گرفته، موفق به کاهش شش درصدی آمار زایمان سزارین در بیمارستان های دولتی و خصوصی شیراز شده ایم.
وی همچنین از اجرای طرح هدفمند تغییر نگرش 800 مادر باردار در شیراز که نخستین بارداری خود را تجربه می کنند، برای انجام زایمان به روش طبیعی در صورت عدم وجود دلیل پزشکی برای سزارین، خبر داده و آن را نمونه ای برای امکان گسترش این اقدام در سطوح وسیع تر دانست.
حمیدرضا پارسا، سرپرست دفتر سلامت مادران، کودکان و نوزادان معاونت درمان دانشگاه نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در تغییر نگرش عمومی افراد جامعه نسبت به مزایای زایمان طبیعی، گفت: در این زمینه باورهای غلطی در میان برخی افراد جامعه رواج یافته که لازم است اصلاح شود.
وی خاطرنشان کرد: لازم است اطلاعات دقیقی در این خصوص در اختیار افراد جامعه قرار گیرد و مزایا و عوارض هر نوع زایمان با استنادات صحیح پزشکی به خانواده ها معرفی شود.