محمدحسین میری در گفتگو با خبرنگار سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به حضور مستند «گام نهایی» در پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: این مستند در 55 دقیقه و در سه بخش تاریخچه پرونده هسته ای ایران، بررسی توافق نامه ژنو و تطبیق آن با منافع ملی ایران و کاربردهای انرژی هسته ای در زندگی مردم ساخته شده است.
وی تصریح کرد: موضوع اصلی این مستند برنامه هستهای ایران پس از روی کارآمدن دولت یازدهم است.
وی با اشاره به هدف اصلی ساخت این مستند بیان داشت: دستاوردی که با خون شهداو با ایستادگی مردم در مقابل فشارهای دشمن به دست آمده، با شعارهایی که بیشتر برای تامین معیشت مردم داده میشود نباید پایمال شود. نکته مهم در این مستند این است که تاکید میشود، با امتیاز به دشمن حتی دستاوردهای معیشتی برای مردم به دست نخواهد آمد.
میری در ادامه گفت: یک هفته قبل از امضای توافقنامه ژنو روند کار شروع، و از اواخر آبان ماه سال گذشته کار تحقیقی این مستند آغاز شد که یک پروسه بلندمدتی را به خود اختصاص داد و از اواسط آذرماه همان سال کار کلید خورد.این مستند تلفیقی از منابع آرشیوی و غنی، مصاحبه های متعدد در لوکیشن های مختلف، مصاحبه با دانشمندان هسته ای و حتی کسانی که از قبل از انقلاب در برنامه هسته ای ایران حضور داشتند است.
مستندساز جوان کشورمان با اشاره به برخی موانع پیش رو در ساخت مستند «گام نهایی» توضیح داد: در راه ساخت این مستند فشارهای زیادی متحمل شدیم. هیچ گاه انتظار حمایت را نداشتیم اما برای اکران آن حتی در برخی از دانشگاه ها مشکلاتی به وجود آمد. ولی به هر حال این کار انجام شد. امیدواریم که بتوانیم نقشی در سربلندی ایران داشته باشیم.
وی با اشاره به انتقادهای موجود در این مستند اظهار داشت: اگر گره های انتقاد وجود دارد ولی سعی شده منصفانه و عادلانه باشد. مصاحبه با شخصیت های مختلف کاملاً گویایی این امر مهم است.
وی در خصوص موفقیت و یا عدم موفقیت یک مستند گفت: به نظرم هر مستند پیش از اینکه جایزه بگیرد باید دیده شود و بتواند تاثیر حرفی را که زده بگذارد. برای ما نیز همین که کار دیده شود کفایت می کند. همین که یک نفر فلسفه مقاومت در برابر استکبار را درک کند کافی است.
میری، مستندساز جوان کشور در ادامه با اشاره به جشنواره مردمی فیلم عمار بیان داشت: به نظرم جشنواره عمار فرصت خوبی را برای بچه های انقلابی و کسانی که حرف های جدیدی برای گفتن دارند فراهم کرده است، فرصتی که بتواند حرفشان را بزنند بدون اینکه از کسی ترس و یا واهمه داشته باشند.
وی با اشاره به ورود آثار هنری و کارهای ساخته شده بین مردم افزود: جشنواره های مختلفی در سطح کشور داریم که ارتباط زیادی با مردم برقرار نمی کنند، جشنواره ای چون جشنواره بین المللی فجر، نهایتاً در ده روز برگزار میشود که تنها برای کسانی که بتوانند بلیط تهیه کنند دیده میشود. اما در جشنواره عمار تا عمق شهرستان ها و دهستان ها اکران ها وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای این حضور گسترده جشنواره عمار در تمام نقاط ایران بصیرت افزایی و نگاه انقلابی از میان آثار ساخته شده به سراسر ایران منتقل می شود.
گفتنی است؛ مستند گام نهایی به کارگردانی محمدحسین میری و محمدعلی صدری نیا، تهیه کنندگی امیرحسنی، تیم تحقیقی محمد ذوقی و تولید شده در موسسه هنری تجلی به بخش مسایقه مستند اقتصاد مقاومتی و نقد درون گفتمانی را پیدا کرده است.