کد خبر:۳۷۸۳۷۵
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد

ایجاد اولین سازمان همکاری یونسکو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای اولین بار در حوزه پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اولین سازمان همکاری یونسکو در کشور ایجاد می‌شود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، تفقدی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز در جشن تقدیر از برگزیدگان پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار رازی این دانشگاه با بیان این نکته که وضعیت پژوهشی کشور در منطقه و جهان در دو سال گذشته تنزل پیدا کرده است، گفت: تولید علم در کشور در طول دو سال گذشته به 30 درصد کاهش پیدا کرده است.

 

وی ادامه داد: در سال 2001 رتبه علمی ایران در جهان 33 درصد بوده که به 30 درصد کاهش پیدا کرده است و این در حالی است که در چهار سال گذشته ایران در جایگاهی علمی خوبی در جهان قرار داشته است.

 

سهم تولید علم ایران در منطقه کاهش پیدا کرده است

 

تفقدی در ادامه با بیان این نکته که سهم تولید علم ایران در منطقه به رتبه 23 تنزل پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه ایران جایگاه علمی خود را در منطقه را تا حدی از دست داده است، به شکلی که اکنون ایران از ترکیه عقب مانده و از رتبه 17 منطقه‌ای به رتبه 23 سقوط کرده است.

 

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به جایگاه کنونی ترکیه در منطقه بیان داشت: ترکیه در حال حاضر دو پله از ایران بالاتر است و این در حالی است که آمار جهانی نیز ایران را در چند سال اخیر در رتبه 38 جهانی و ترکیه را در جایگاه بیست و هفتم در تولید علم نشان می‌دهد.

 

وی همکاری‌های بین المللی علمی را در دو سال گذشته دارای افزایش جایگاه دانست و افزود: بر این مبنا اکنون درصد مقالاتی که بر اساس همکاری‌ها بیش از یک کشور در آن سهیم هستند را دارای رشد مثبتی می‎بینیم.

 

جایگاه تولید علم ایران در جهان از اول به سوم کاهش پیدا کرده است

 

تفقدی جایگاه ایران در علم را در سال‌های گذشته در منطقه با کاهش روبه‌رو دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول یک سال گذشته جایگاه ایران در تولید علم از اول به سوم تنزل پیدا کرده است.

 

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه ارجاعات دانشگاهی را دارای کاهش دانست و گفت: متاسفانه از نظر ارجاعات نیز اکنون دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جایگاه سوم قرار دارد؛ که این سیری نزولی را نشان میدهد و این حقیقت را باید پذیرفت که در کل در تولید دانش و علم در سیر منفی قرار داریم.

 

وی مهمترین رده بندی وزارت خانه بهداشت را «ESI» دانست که بر اساس تعداد مقالات علمی مشخص می‌شود و تصریح کرد: جایگاه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کشور در سال 1391 در رتبه ششم قرار دارد در حالی که این دانشگاه در کل دارای جایگاه پنجم در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است.

 

تفقدی در ادامه با اشاره به ارتقای جایگاه ایران در مقالات ISI در طول سال گذشته گفت: در رتبه بندی یک درصد دانشمندان جهان، از ایران 10 نفر انتخاب شده‌اند؛ که دو نفر از این تعداد از دانشگاه علوم پزشکی تهران و نفرات برگزیده دوم و نهم به ترتیب از دانشگاه علوم پزشکی مشهد و تبریز هستند.

 

این استاد دانشگاه رتبه جهانی ایران در تولید علم را 248 دانست و تصریح کرد: در رتبه بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران در جهان نیز در ابتدا دانشگاه تهران با 248 امتیاز و در ادامه دانشگاه مشهد در رتبه دوم و دانشگاه‌های شهید بهشتی و تبریز به طور مشترک سوم هستند.

 

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای 66 درصد اعضای هیئت علمی است که از مجموع بودجه پزوهشی این دانشگاه سهم دانشکده پزشکی 48 درصد، دندانپزشکی 9/5، داروسازی 4/12، پیراپزشکی 4 درصد، بهداشت3/1، پرستاری4/3 و طب سنتی دارای 5/1 درصد می‌باشد.

 

یک سوم از اعضای هیات علمی دارای پژوهش صفر درصد هستند

 

وی در ادامه با بیان این نکته که متاسفانه یک سوم اعضای هیئت علیم دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تولید علم در طول سه سال گذشته صفر بوده است، ادامه داد: در سال 1391 از میان 749 عضو هیئت علمی 350 نفر عدد تولید علم خود را به صفر رساندهاند که این نشان می‌دهد پژوهش در میان برخی اساتید هیئت علمی جایگاهی ندارد.

 

تفقدی در ادامه سخنان خود به دریافت مجوز تاسیس 21 شرکت دانش بنیان اشاره و خاطرنشان کرد: ما توانستیم 175 میلیون تومان وام را به پنج واحد دانش بیان خود ارائه دهیم که در سال 92-93 توانسته اند محصولات خود را به بازار تولید برسانند.

 

وی از 18 مورد ثبت اختراع خبر داد و گفت: 13 شرکت و مرکز رشد و فناوری دارویی در کنار 16 شرکت مراکز رشد فناوری سلامت تلاش دارند تا محصولات خود را وارد عرصه تولید کنند و این در کنار ثبت 18 اختراع در این دانشگاه نشان از تلاش با وجود کمبود بودجه دارد.

 

این استاد دانشگاه از کاهش شدید برگزاری همایش‌های بین المللی خبر داد و گفت: هر چند حمایت‌های خوبی در خصوص برگزاری همایشهای بین المللی داشتهایم؛ اما با کاهش شدید برگزاری این نوع همایشها روبه رو هستیم.

 

افزایش 15 درصدی دانشجویان خارجی نشین در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

 

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از برگزاری هفت همایش ملی در سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: افزایش 15 درصدی دانشجویان خارجی نشین در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کنار حضور 25 درصد دانشجوی خارجی نشین کوتاه مدت، در راستای درآمد زایی و شناسایی این دانشگاه در منطقه تاثیر بسیار زیادی دارد.

 

تفقدی به ایجاد اولین سازمان یونسکو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد و بیان داشت: برای اولین بار در حوزه پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اولین سازمان همکاری یونسکو در کشور ایجاد می‌شود.

 

وی از برگزاری چهار تفاهم نامه با دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: در صنعت انتشارات 21 تالیف و 13 کتاب ترجمه ارائه دادهایم و در این راستا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ناشر برتر کتب پزشکی شناخته شده است که به همین بهانه خبر راه اندازی شعبه دوم نمایشگاه فروش کتاب در دانشگاه را نیز اعلام میکنم.

 

عضو هیات علمی  دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه از وجود 17 مجله انگلیسی در دانشگاه به عنوان قسمتی از اعتبار علمی دانشگاه یاد کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دو مجله در ISI دارد که دو مجله دیگر نیز مجوز حضور در این فضا را به دست آورده است و این در حالی است که در SCOPUS نیز دارای چهار مجله از این دانشگاه می‌باشیم.

 

اهدای دستگاه چهار میلیاردی NMR:300 از سوی وزارت خانه به مشهد

 

تفقدی از اهدای دستگاه چهار میلیاردی NMR:300 از سوی وزارت خانه به دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و بیان کرد: این دستگاه تنها دو نمونه در کشور دارد که وزارت خانه یک نمونه را به مشهد اهداء کرده است که این برای ما جای مباهات و تلاش در این راستا را در حوزه پژوهش میطلبد.

 

این استاد دانشگاه عضویت دانشگاه علوم پزشکی مشهد را در شبکه آزمایشگاه راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور حرکتی پسندیده دانست و افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال گذشته 1191 طرح پژوهشی ارائه داه است که هزینه این حرکت علمی 592 میلیارد و 200 میلیون تومان شده است که این نشان از اختصاص دادن 90 درصد از بودجه پژوهش تنها به این حوزه دارد.

 

وی مشکل مالی قسمت پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد را دارای اهمیت دانست و گفت: متاسفانه بودجه پژوهشی این دانشگاه به نسبت دانشگاه‌های رقیبش در کشور به دلیل مشکلات مالی دانشگاه بسیار پایین‌تر است.

 

مشکلات مالی، حوزه پژوهش را با مشکل روبه رو کرده است

 

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: یکی از قسمتهای شایسته توجه، نیاز مالی این حوزه است که بایدمورد توجه مسئولان در وزارت خانه و دانشگاه قرار بگیرد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودجه پژوهشی در این دانشگاه را هفت دهم درصد دانست و خاطرنشان کرد: از این مبلغ، دو میلیارد تومان صرف سندهای انباشت شده و بدهی‌های این حوزه می‌شود؛ که به واقع باقی مانده بودجه پاسخگوی نیاز ما نیست.

 

تفقدی از افزایش سنوات 70 درصدی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه خبر داد و افزود: ما به ازای هر یک نفر از این دانشجویان در حال پرداخت هفت میلیون تومان اضافه حقوق هستیم که اصلا این بودجه دیده نمی‌شود!.

 

وی چشم انداز آینده دانشگاه علوم پزشکی  مشهد در میان دانشگاه‌های کشور را رسیدن به رتبه چهارم دانست و خاطرنشان کرد: اگر حمایت‌های لازم از پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد حاصل آید این دانشگاه در میان دانشگاه‌های رقیب خود که اصفهان و شیراز هستند به رتبه چهارم صعود خواهد کرد.

 

این استاد دانشگاه در پایان گفت: در غیر این صورت مشهد با کمی مشکلات خصوصا در روند بودجه به رتبه ششم تنزل پیدا خواهد کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار