به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، رحمت الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در خصوص بررسی عملکرد این نه ماه مرکز مبارزه با جانوران شهری گفت: براساس آمار سالانه جهانی دو میلیون تن مواد غذایی بر اثر موش ها از بین می روند که این میزان برای تعذیه 130 میلیون نفر کافی است.
حافظی ادامه داد: همچنین از سوی دیگر بیماری های که توسط این جوندگان به سایر حیوانات و انسان ها منتقل می شود، اهمیت مبارزه با آن را دو چندان می کند.
وی افزود: به طور متوسط موش ها سالانه می توانند ده بار زایمان داشته باشند و هر بار هفت بچه متولد کنند که این موضوع نشان می دهد مبارزه با موش ها باید استمرار داشته باشد چرا که روز به روز بر جمعیت آنها افزوده می شود.
وی اظهار داشت: وفور موش در شهر علاوه بر برهم زدن منظره شهری برای شهروندان نیز ایجاد مزاحمت و بیماری می کند که در همین راستا مقابله و مبارزه با موش ها به شرکت ساماندهی سپرده شد که طی چند ماه گذشته مطالعات فراوانی در این خصوص انجام شده و آخرین روش های علمی در خصوص مبارزه با این جانوران بررسی شد.
وی افزود: اما مبنای قضاوت ما قضاوت شهروندان است نه آنچه آمارهای مکتوب نشان می دهد.
حافظی در ادامه تصریح کرد: شایعاتی مبنی بر جمعیت 60 میلیونی موش ها وجود داشت اما آخرین گمانه زنی های علمی آماریک میلیون و هشتصد هزار نفری جمعیت موش ها را در تهران نشان می دهد.
حافظی در ادامه بیان داشت: لازم است شهروندان نسبت به این موضوع حساس باشند چرا که بی تفاوتی شهروندان می تواند مشکلات بزرگتری را رقم بزند.
کاهش هفتاددرصدی نارضایتی مردم از موش ها و سگ های ولگرد
قدیمی، مدیرعامل شرکت سامان دهی صنایع و مشاغل شهر تهران در ادامه اظهار داشت: از زمان موکول شدن وظیفه مبارزه با جانوران مضر شهری به شرکت سامان دهی در این راستا اقدامات مؤثری انجام شده است که از جمله این موارد می توان به اجرای عملیات کنترل و مبارزه با جمعیت موش ها، شناسایی محورهای آلوده، مبارزه با جمعیت موش ها بر پایه اصول علمی و آغاز طرح ویژه کنترل و مبارزه با جانوران مضر شهری اشاره کرد.
وی ادامه داد: سعی کردیم با امکانات موجود بیشترین بهره برداری را داشته باشیم و در همین راستا آموزش مردم یکی از موارد مورد تأکید بود که بر پایه پایگاه های اطلاع رسانی و آموزش در جهت کنترل و مبارزه با موش یکی از اقدامات انجام شده در این زمینه بود.
قدیمی در ادامه بیان داشت: از جمله دیگر موارد انجام شده در راستای کنترل و مبارزه با موش در شهر تهران می توان به تأمین 9 تا سم جدید خارجی منطبق با استانداردهای روز اروپا و سازگار با محیط زیست شهری، تامین تعداد 9 هزارعدد تله چسبی و توزیع رایگان در میان شهروندان، اصناف و مدارس و همچنین تأمین و تجهیز عوامل اجرایی مناطق به موتورسیککلت های همراه با آرم و علائم مشخص اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت سامان دهی صنایع و مشاغل شهر تهران در ادامه با اشاره به اقدامات این شرکت در خصوص مبارزه با سگ های ولگرد اظهار داشت: همچنین از حدود یک سال گذشته در خصوص مبارزه با سگ های ولگرد کشتار سگ ها ممنوع شده و دیگر این موضوع را به هیچ عنوان نداریم و تبدیل به زنده گیری شده است.
وی ادامه داد: طی عملکرد نه ماهه در این خصوص هشت هزار و 113 مورد اقدام به زنده گیری سگ های ولگرد را شاهد بودیم.
مقیمی در خصوص کاهش پیام های نارضایتی مردم در ارتباط با موش ها و سگ های ولگرد گفت: پیام های نارضایتی شهروندان در ارتباط با جمعیت موش ها و سگ های ولگرد طی یک سال گذشته حدود 70 درصد کاهش داشته است که آمار قابل توجهی است.