به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از «کُرددانش»؛ در این جلسه دکتر کیانی رییس کمیته دانشجویی کنگره پیشمرگان مسلمان کُرد اظهار داشت: در زمان جنگ تحمیلی فضای سخت و سنگینی در کردستان حاکم بود اما با تشکیل سازمان مسلمانکُرد فضای مسموم شکسته شد و اعضای آن در مبارزه با ضد انقلاب تلاش های زیادی را کردند و شهیدانی را تقدیم اسلام و انقلاب کردند.
به گفته رییس دانشگاه آزاد اسلامی سنندج، کردستان مشهد شهدای مهاجر و انصار است و با تشکیل سازمان پیشمرگان مسلمان کُرد زیرساخت پیوند رهبر و نظام با مردم کردستان ریخته شد و ندای آنها ندای وحدت و لبیک به فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی بود.
رییس کمیته دانشجویی کنگره پیشمرگان مسلمان کُرد گفت: بر ما لازم است که رشادت و دستاوردهای پیشمرگان مسلمان کُرد که در یک مقطع زمانی سخت برای تحکیم و اشاعه ارزش های اسلامی و استقرار انقلاب اسلامی تلاش کردند را فراموش نکنیم و آن را نسل های سوم و چهارم انقلاب عرضه بداریم.
وی افزود: با بهره گیری از همه امکانات دانشگاه تلاش می کنیم رشادت های پیشمرگان مسلمان کُرد را در قالب برنامه های مختلفی از جمله جشنواره ها, مسابقات ورزشی, نشست های تخصصی, جلسات هم اندیشی و گفتمان های دانشجویی به نسل امروز نشان دهیم.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام بیابانی مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی سنندج با اشاره به اینکه امروز در دنیای ماشینی, متاسفانه سنت ها و اخلاق های حسنه کمرنگ شده اند گفت: شهدا مظهر اخلاق و رفتار حسنه هستند و جان خود را فدا کردند تا ارزش های اسلامی حفظ شود پس باید تلاش کنیم با بهره گیری از یاد و خاطره شهدا, اخلاق حسنه را در بین نسل جوان ترویج دهیم.
وی با اشاره به اینکه بهترین الگو زندگی برای نسل امروز ما شهدا هستند گفت: خاطرات و زندگینامه هر کدام از شهدا برای نسل امروز الگو و درس است و جوانانی که به دنبال قهرمان, اسوه و الگو در زندگی خود هستند باید زندگینامه شهدا را مطالعه کنند تا با رشادت ها, مجاهدات و ایثارگری های آنان آشنا شوند.
رییس دانشگاه کردستان در ادامه این جلسه اظهار داشت: با توجه به اینکه ایران از اقوام و مذاهب مختلف تشکیل شده و انقلاب سال 57 ایران برای استسمارگران گران تمام می شد دشمنان انقلاب سعی می کردند که از کانال تعدد قومیت ها برای ضربه زدن به ایران استفاده کنند و کردستان هم یکی از این ظرفیت ها بود که دشمن سعی میکرد تفاوت های فرهنگی و مذهبی را بصورت برجسته نشان دهد و ضرباتی را از این طریق بزند.
وی افزود: اما در آن مقطع که تازه انقلاب پیروز و جنگ تحمیلی آغاز شده بود سازمان پیشمرگان مسلمان کُرد بخوبی توانست ارتباط و اتصال مردم کردستان و جمهوری اسلامی را برقرار کند و با رشادت, ایثارگری که داشتند نقش تاثیرگذاری ایفا کردند.
اخلاقیان ادامه داد: کمیته پژوهشی کنگره ملی پیشمرگان مسلمان کُرد به دانشگاه کُردستان محول شده که تلاش میشود با همکاری تمام دانشگاه های استان, بصورت فراخوان مقاله, انجام پژوهش های تحقیقاتی و پایان نامه های دانشگاهی قدمی در راستای هر چه بهتر برگزار شدن این کنگره برداریم.
دکتر اسکندر مرادی رییس دانشگاه پیام نور کردستان نیز اعلام کرد: با دعودت تعدادی از پیشمرگان مسلمان کُرد, میزگردهای تخصصی برای آشنایی نسل جوان و دانشگاهی را در مراکز مختلف دانشگاه های پیام نور استان برگزار می کنیم.
وی تصریح کرد: به منظور فراموش نشدن دلیری ها و جانفشانی های پیشمرگان مسلمان کُرد, ساختمان هایی را در مراکز پیام نور استان به نام پیشمرگان مسلمان کُرد نامگذاری می کنیم.
رییس دپردیس فرهنگیان بنت الهدی صدر سنندج نیز گفت: مردم کُردستان به رشیدی, دلاوری و غیوری در دنیا معروف هستند و این به رشادت هایی که در طول 8 سال دفاع مقدس داشتند برمی گردد و پیشمرگان مسلمان کُرد مخصوصا این امتیاز را برجسته تر و بارزتر کردند.
وی افزود: متاسفانه این رشادت ها و دلاوری های پیشمرگان مسلمان کُرد در استان کردستان همیشه مغفول مانده اما در قالب این کنگره می توانیم گوشه ای از توانمندی ها و رشادت های پیشمرگان مسلمان کُرد را نشان دهیم.
قدسی تصریح کرد: لازم است دانشجویان استان بدانند پیشمرگان مسلمان کُرد در یک برحه زمانی چه تلاش هایی کرده اند و فراموش نکنیم که این عزیزان در موقعیتی این تلاش و ایثارگری ها را داشتند که ما در منطقه کردستان ثبات سیاسی نداشتیم و در سختترین شرایط فعالیت کردند.
در ادامه دکتر محسنی رییس دانشگاه آزاد واحد سقز گفت: نسل های اول و دوم انقلاب زحمات بسیار زیادی برای انقلاب و نظام کشیدند و نسل حاضر که جنگ را ندیده و جبهه و جنگ را تجربه نکرده اند قدر این زحمات را نمی دانند اما ما بعنوان نسلی که هم آن دوره و هم این دوره را دیده ایم باید هنر انتقال این حس را به نسل حاضر داشته باشیم و با توجه به هجمه های فرهنگی و ناتوی فرهنگی که ایجاد شده مسئولیت ما دو چندان میشود چون جنگ نرم بسیار پیچیده تر از جنگ نظامی و سیاسی است.
وی تصریح کرد: اقداماتی که رزمندگان در دوران دفاع مقدس انجام دادند برای احیای فرهنگ ایثار بود و باید سعی کنیم که کنگره پیشمرگان مسلمان کُرد خروجی مناسب و تاثیرگذاری داشته باشد محسنی ادامه داد: ما در کشورمان به دلیل اینکه اکثر صاحبان قلم و دانشمندان از سکولار بودند متاسفانه نتوانستیم آنگونه که باید فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه و نسل جوان نهادینه کنیم .
رییس دانشگاه آزاد سقز تاکید کرد: با توجه به اینکه پیشمرگان مسلمان کُرد فشار زیادی رو از طرف مردم کردستان و هم از طرف دشمن متحمل شدند پس لازم است برای نشان دادن مجاهدات و ایثارگری پیشمرگان مسلمان کُرد که با اخلاص هم همراه بود کار فرهنگی عمیقی انجام دهیم و کلیشه ای عمل نکنیم.