به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو » از شیراز، رضیه شناور، مسئول گروه بهبود و تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز صبح امروز در برنامه نمادین کاهش مصرف نمک به مناسبت بسیج ملی کاهش نمک گفت: روزانه مصرف پنج گرم نمک نیاز بدن ما را فراهم می کند که این شامل نمک آشکار و پنهان غذا است که عموما از دیدها غافل میماند.
وی با اشاره به اینکه نباید ذائقه کودکان را از بچگی به مصرف نمک عادت داد، بیان داشت: مصرف چیپس، پفک، چوب شور و فست فودها علاوه بر کودکان برای همه افراد مضر است.
مسئول گروه بهبود و تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: از عوارض مصرف نمک می توان به پرفشاری خون، سکته مغزی و پوکی استخوان به مرور زمان اشاره کرد.
شناور تصریح کرد: اقداماتی که دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه سلامت دانش آموزان انجام داده است می توان به طرح توزیع شیر در مدرسه، نصب پوستر لقمه سالم، اجرای طرح آهن یاری برای دختران راهنمایی و دبیرستان اشاره کرد.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات این دانشگاه توزیع قرص ویتامین D در بین دختران نوجوان است؛ چرا که 90 درصد آنان دچار کمبود این ویتامین هستند.
مسئول گروه بهبود و تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: یکی از راههای طبیعی جذب ویتامین D قرار گرفتن در مقابل آفتاب و اضافه کردن ماهی به سبد غذایی خانواده است.
شناور به اشتباه مردم در مورد عادت گذاشتن نمکدان سر سفره غذا اشاره کرد و گفت: باید نمکدان را از سر سفره های غذا حذف کرد.
لازم به ذکر است، در این برنامه که در دبستان دخترانه آمنه بنت وهب برگزار شد، دانش آموزان با دادن شعارهایی همچون دانش آموز سالم، میان وعده کم نمک؛ نمک کمتر زندگی سالمتر و نمک در خانه ها ما کودکانیم که شور و عشق و شادی در جهانیم، یاد گرفتند که مصرف نمک را باید کاهش داد.