به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، بیژن وثوقی وحدت در نخستین نشست خبری مسابقات ناد کاپ شریف که امروز در مرکز خدمات فناوری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: خوشحالیم که توانستهایم ۱۷ دوره از این مسابقات را برگزار کنیم، همگرایی مثبتی در این قضیه باید صورت گیرد تا ما شاهد شکوفایی هر چه بیشتر نسل جدید دانش آموزان باشیم تا بتوانیم در کشور محیط مناسبی برای دانش آموزان ایجاد کنیم که متناسب با استعدادها و شکوفایی خلاقیتشان رشد روزافزون داشته باشند.
وی افزود: این حرکت از جمله حرکتهای است که در جامعه شروع شده و دانشگاه شریف هم به عنوان دانشگاه پیشرو و حامی سهم کوچکی در انجام این حرکتها دارد.
مسئول شورای سیاست گذاری ناد کاپ به تبدیل آموزش به پژوهش در مدارس کشور تأکید کرد و افزود: ما میتوانیم با این مسابقات مهارت دانش آموزان را بیشتر کنیم، برنامه ناد کاپ شریف برنامهای است که نطفهاش از بیرون ایجاد شده بود.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه شریف دو سال میزبانی این مسابقات را دارد، گفت: ۱۷ سال و در ۱۷ دوره مسابقات ملی آموزشی نوع آوری و ابتکارات دانش آموزی برگزار شده که دو سال آن را دانشگاه شریف میزبانیاش را برعهده داشته است.
وثوقی وحدت در ادامه بیان داشت: این برنامه مدیریت هوشمند و برنامه ریزی جذابی دارد که باعث استقلال زیادی از آن شده است و ما هر ساله شاهد خوشحالی خانوادهها و فرزندانشان هستیم.
وی با اشاره به اینکه دورههای ناد کاپ صرفاً دورهای برای کارکردن و ارائه پروژه نیست، گفت: این دورهها یک دوره آموزشی است که در این کلاسها پرورش خلاقیت آموزش داده میشود و به آنها آموزش داده میشود که چگونه فعالیت تحقیقاتی و پروژهای انجام دهند.
مسئول شورای سیاست گذاری مسابقات ناد کاپ گفت: بعضی فعالیتهای دانش آموزان مانند فعالیتهای دانشجویان در دانشگاه است و انشاء الله ما شاهد این باشیم که دانش آموزان با این تجربههای پژوهشی بتوانند رشته مناسب خود را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کنند.
وی با اشاره به اینکه این مسابقات روحیه شاداب پژوهشی در دانشگاه و دانش آموزان ایجاد میکند افزود: در کشور ما استعدادهای وجو دارد که اگر به آنها توجه شود میتوانند در آینده سرمایه مناسبی برای کشور باشند ما میخواهیم به مدارس نشان دهیم که میتوانند دانش آموزان خلاق و هوشمندی شکل دهند و ما میخواهیم با همکاری آموزش و پرورش این قضیه را نهادینه سازی کنیم. این برنامه مکمل این میشود که استعدادهای دانش آموزان جهتی حرکت کند که بتواند آن را بارور کند.
وثوقی وحدت با تأکید بر اینکه میخواهیم پژوهش، تبدیل به یک فرهنگ در مدارس شود، افزود: یکی از مسائل مهم فرهنگی مسئله ایجاد حرکتهای پی در پی در جامعه است حرکتهای ما در جامعه بیشتر تدافعی است اما ما این تجربه را کردیم که فعالیتهای پژوهشی باعث میشود که جوانان و دانش آموزان از ناهنجاریها دوری کنند برای جوانان به جای ایجاد محدودیت زمینههای ایجاد حرکت را ایجاد کنیم تا شکوفایی آنها را ببنیم.
وی در پایان از عدم پوشش کامل رسانهها از دورههای قبل مسابقات ابراز ناراحتی کرد و افزود: من با اینکه در دانشگاه شریف مشغول به کار هستیم در زمانی که این رویداد اتفاق افتاد از آن مطلع نبودم امیدوارم برای این دوره پوشش خبری طوری صورت پذیرد که همه مدارس و علاقه مندان از آن مطلع شوند.