به گزارش خبرنگار سیاسی«خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام سیدهادی خامنه ای در همایش اصلاح طلبان به بیان ریشه های تاریخی اصلاح طلبی پرداخت و اظهار داشت: اصلاح طلبی ریشه ای به قدمت زندگی انسان دارد و مسئله و نوع جدیدی نیست.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام(ره) ادامه داد: انبیاء همیشه در مرحله اصلاح طلبی پیشتاز بوده اند و امام حسین(ع) در مسئله تاریخی خود اصلاح را مطرح کردند.
وی با بیان اینکه اصلاح طلبی در ماهیت خود نوعی بازگشت به اصول و اصالت ها است، تصریح کرد: امثال اصلاح طلبان در طول تاریخ کم نیستند و می توانیم در این باره سیدجمال الدین اسدآبادی ها و در عصر خودمان آیت الله مطهری، بهشتی و در میان دانشگاهیان نیز دکتر شریعتی را نام ببریم.
وی افزود: حرکت پیامبر(ص) نیز یک حرکت اعتدالی مبتنی بر اخلاق بود.
حجت الاسلام خامنه ای با بیان اینکه هیچ زمانی اصلاحات به صورت کامل برقرار نخواهد شد، ادامه داد: در انقلاب اسلامی ما به رهبری حضرت امام(ره) تجربه های خوبی به دست آوردیم و از نتایج آن تجربیات سود فراوانی بردیم.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام(ره) تأکید کرد: اساس و حرکت انقلاب اسلامی مباحث فرهنگی بود و امروز نیز حرکت ما اینچنین است.
وی با بیان اینکه سیاسی ترین کارها، کار فرهنگی است، گفت: در واقع نتیجه دارترین کارها نیز همان کار فرهنگی است و اصلاح طلبی بدون اعتدال امکان پذیر نیست و دسته بندی اصلاح طلبان نیز با اسلام منطبق نبوده و نخواهد بود.
حجت الاسلام خامنه ای افزود: باید اصلاح متوجه اصلاح فرهنگ و حکمرانی، قانون گرایی، قانون پذیری و .... باشد و در همه اینها ما باید کار فرهنگی انجام بدهیم یعنی همه چیز در فرهنگ ریشه دارد.
دبیرکل مجمع خط امام(ره) گفت: بازگشت به قانون، بازگشت به اصل انقلاب اسلامی و بازگشت به دوران طلایی انقلاب اصلی ترین هدف اصلاح طلبی است و این تعبیری که گفتم برادرعزیزمان میرحسین موسوی هم این تعبیر را به کار برد.
وی تصریح کرد: ما هرکسی را که به اصول اصلاحات معتقد باشد اصلاح طلب می دانیم حتی اگر گرایش شان نیز اصلاح طلبی نباشد و نام اصلاح طلبی نیز نداشته باشد ما وی را اصلاح طلب می دانیم و نمی توان آن فرد را ضد نظام تلقی کرد.
وی شجاعت و شهامت در پیگیری مسائل را بسیار مهم در مقوله اصلاح طلبی دانست و ادامه داد: اصلاح طلب کسی است که شجاعت پیگیری مسائل را دارد، علی مطهری را اصلاح طلب می دانیم ولو اینکه پیشینه اصلاح طلبی هم نداشته باشد و به وجود وی افتخار می کنیم.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام(ره) با بیان اینکه اصلاح طلبی یک گرایش و یک گفتمان عام است، گفت: هرکسی که پیشینه مبارزه با فساد، دروغ، زشتی ها و پلشتی ها را داشته باشد نام اصلاح طلبی دارد و اصلاح طلبی بیش از هر چیزی به فکر و اندیشه احترام می گذارد.
وی به انتخابات اشاره کرد و اظهار داشت: در انتخابات از رأی استفاده می کنیم یعنی هر چیزی که انسان با چشمان خود رؤیت می کند و نمی شود با شناسنامه های دیگران و به زور رأی داد.
وی ادامه داد: انتخابات در مفهوم اصلاح طلبانه و ترجمه اسلامی ناظر به رأی واقعی مردم است نه رأی که ساخته شود و احترام به آرای مردم نیز یکی از مباحث مهم در اصلاح طلبی است.
حجت الاسلام خامنه ای تاکید کرد: ریشه های دموکراسی در اسلام و دین است و بارسنگین حکومت را چیزی جز جوش آحاد ملت نمی تواند تقبل کند و ما نیز در مقابل کسانی که از روی نادانی می گویند دموکراسی در اسلام نیست، می ایستیم.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام(ره) به قسمتی از بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: جمله ای از مقام معظم رهبری مطرح شد ولی مورد تفسیر و استفاده قرار نگرفت، ایشان در مورد انتخابات اخیر گفتند که رای مردم حق الناس است و همه در انتخابات شرکت کنند حتی کسانی که ما را قبول ندارند.
وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند کسانی که حتی ما را هم قبول ندارند بیایند و رأی بدهند این یعنی اینکه هرکسی به افراد مورد نظر خود رای بدهد منظور این است که ممیزین نباید بیش از حد در صلاحیت های مردم ورود پیدا کنند و اگر واقعاً مسئولین و یا ممیزین به سخنان رهبری اعتقاد دارند به این سخن اهمیت بدهند و اگر کسی منکر آن است بیاید و اعلام کند.
وی تصریح کرد: هنگامی که رأی مردم حق الناس می شود فقط مسئله شمارش آراء نیست بلکه یعنی کسانی که می خواهند در انتخابات شرکت کنند افراد مدنظر خود را برگزینند.
وی با بیان اینکه مسئله انتخابات مقدم بر همه سلایق است، ادامه داد: کسانی که خود را درون نظام می دانند حق ندارند کسی را بیرون از نظام تصور کنند بنابراین همه در درون نظام هستیم و امیدواریم انتخاباتی باشکوه و مبتنی بر اسلام داشته باشیم.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام(ره) خاطرنشان کرد: در مجموعه اصلاحات افراد دانشمند، عالم، استاد و روحانیون فراوانی هستند که شاید در هیچ مجموعه ای به این وفور پیدا نشود و اصلاح طلبی نیز بر محوریت مجموعه این افراد سوار است وتکیه دارد.
اگر این شجاعت خود را در برابر کدخدایتان بکار می بستید کاری درست بود ولی چه باید کرد که همیشه ترسوها در برابر علی جسارت می یابند و در مقابل معاویه و یزید و حجاج بن یوسف ثقفی طابع محض.