آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۲۰۸۲
عبدالله گل:

توافق هسته‌ای با ایران تاثیر استراتژیکی بر خاورمیانه و جهان خواهد داشت

رئیس جمهور سابق ترکیه با اشاره به اهمیت دستیابی به توافق میان ایران و گروه 1+5 تاکید کرد که این توافق می‌تواند تاثیرات استراتژیک و سیاسی مهمی برای منطقه و جهان داشته باشد.

به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از پایگاه خبری «پروجکت سیندی‌کیت» ، «عبدالله گل» رئیس جمهور سابق ترکیه طی یادداشتی در این پایگاه خبری  با اشاره به اینکه ایران و 5+1 در مذاکرات هسته‌ای ، با تمدید این مذاکرات امیدها برای رسیدن به توافق هسته‌ای را زنده نگه داشتند تصریح کرد که رسیدن به توافق پیروزی بزرگی برای دیپلماسی چندجانبه به حساب می‌آید. 

 

«عبدالله گل» در ادامه با اشاره به تجربیاتش درباره مذاکرات هسته‌ای به عنوان وزیر خارجه و رئیس جمهور در مراحل مختلف این پرونده تاکید کرد که دستیابی به توافق میان ایران و 5+1 دارای اثرات مهم استراتژیک،سیاسی و اقتصادی برای خاورمیانه و جهان است. 

 

وی با بیان اینکه حل پرونده هسته‌ای می‌تواند تهران را برای کمک به حل مسائل منطقه‌ای دیگر نیز ترغیب کند، اظهار داشت که در صورت حل پرونده هسته‌ای دیگر قدرت‌های منطقه نیز دلیلی برای مخالفت با خلع سلاح هسته‌ای نخواهند داشت. 

 

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 در حالی از روز 28 دی (18 ژانویه) در شهر ژنو سوئیس برگزار می‌شود که بر اساس توافق موقتی که سال گذشته در همین شهر به دست آمد، قرار بود طرفین نهایتا ظرف یکسال، یعنی تا سوم آذر 93 (24 نوامبر 2014)، به توافق نهایی دست یابند.

 

با این حال، پابرجا بودن اختلافات موجب شد تا مهلت این مذاکرات، دو بار تمدید شود. ضرب‌الاجل جدید مذاکرات هسته‌ای، 9 تیر ماه 94 (30 ژوئن 2015) اعلام شده است. 

 

رئیس جمهور سابق ترکیه با اشاره به لزوم توجه به دیپلماسی برای حل مشکلات در خاورمیانه تاکید کرد که خلع سلاح سوریه از سلاح‌های شیمیایی نشان داد که همچنان می‌توان به نتایج مثبت دیپلماتیک در خاورمیانه تکیه کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار