به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمدرضا صابري، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي مشهد امروز در سومين نشست کارگروه تخصصي محصولات آرايشي و بهداشتي در مشهد با اشاره به اينکه فرآوردههاي آرايشي غالبا وارداتي بوده و بيشترين مشکل ورود غير مجاز نيز به حوزه اين محصولات باز ميگردد، بیان داشت: در حوزه بهداشتی به دلیل فراوانی تولیدات داخلی با کیفیت و همچنین با توجه به الزامات سازمان غذا و دارو مبنی بر درج برچسب مشخصات فارسی بر روی محصولات، کمتر دستخوش بحث قاچاق میشویم.
وي متولی بحث سلامت را معاونت غذا و دارو دانست و گفت: یکی از برنامههای عملیاتی اين معاونت در سال جاري مبنی بر بررسی فنی و بهداشتی مراکز پخش و توزیع فرآوردههای آرایشی و بهداشتی است که نظارت بر این مراکز آغاز شده و طبق قوانین و مقررات مبارزه با کالای قاچاق، بازرسی و کنترل های لازم توسط کارشناسان این معاونت انجام میشود.
صابری نظارت بر صنف آرایشی و بهداشتی و کنترل مبادی ورودی استان به منظور جلوگیری از ورود غیر مجاز فرآوردههای آرایشی بهداشتی را از جمله اقدامات قابل انجام در این حوزه عنوان کرد.
88 درصد واحدهاي عرضه کننده محصولات آرايشي و بهداشتي داراي مجوز هستند
در ادامه مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در خصوص اقدامات معاونت غذا و دارو در بحث ورود غیر مجاز محصولات آرایشی و بهداشتی گفت: در راستای سیاستهای کلی دولت در مباحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بر اساس دستور العمل سازمان غذا و دارو مبنی بر اخذ مجوز شرکتهای پخش و توزیع کننده فرآوردههای آرایشی و بهداشتی از وزارت بهداشت و درمان، بازرسی و کنترلهای کارشناسان بر اساس چک لیستهای تنظیم شده انجام و در موارد خاص نیز بازرسیهای مشترک با نمایندگان سازمان صنعت و معدن، پلیس مبارزه با قاچاق کالا و اماکن صورت پذیرفته است.
اسماعیل زاده با اشاره به اینکه هدف معاونت غذا و دارو نظارت بر کیفیت کالا ها و محل نگهداری آنها است گفت: طبق استعلامهای انجام شده از سازمان صنعت،معدن، تجارت و نیز اتحادیه فروشندگان فرآوردههای آرایشی بهداشتی و جمع بندی اطلاعات واصله در حال حاضر 114 شرکت در اين حوزه فعال هستند که از این تعداد، 86 واحد توسط کارشناسان این معاونت مورد بازرسی قرار گرفت و 15 بازدید بصورت تیم مشترک با سایر دستگاهها و سازمانهای مرتبط صورت پذیرفت.
وی در ادامه گفت: در راستای دستور العمل سازمان غذا و دارو، مکاتباتی با شرکتهای پخش مبنی بر اقدام به اخذ مجوزهای لازم، انجام و طبق اطلاعات جمع آوری شده نسبت به تدوین فرمهای شناسایی اطلاعات انبارها، اطلاعات شرکت و همچنین فرم شناسایی تجهیزات و شرایط نگهداری بر اساس فاکتورهای کنترل کیفی اقدام شد.
اسماعیل زاده گفت: بر اساس بازرسیهای صورت گرفته از 86 مرکز پخش فرآورده های آرایشی بهداشتی ، 88 درصد واحدهای پخش دارای مجوز بوده و در 99درصد فروشگاههای عرضه کننده فرآورده های آرایشی بهداشتی سطح شهر مشهد حداقل یک قلم کالای فاقد برچسب اصالت و سلامت دیده شده است.
وی با بیان اینکه کنترل کیفیت و سلامت کالاها بایستی تحت نظارت وزارت بهداشت صورت پذیرد، طرح برون سپاری نظارت در این حوزه را پیشنهاد و بیان داشت: برآوردهای نیروی انسانی و بودجه در خصوص این طرح نیز انجام شده است.