به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سيد محمد احمدي در مراسم آغاز چهل و هفتمين گردهمايي روساي مراكز آموزش عالي كشاورزي و منابع طبيعي كشور در دانشگاه شيراز گفت: كشورمان از لحاظ كشاورزي و منابع طبيعي صدمات شديدي را شاهد بوده و دچار بحران هاي جدي شده است.
وی افزود: به دليل بحران خشكسالي و مشكلات ناشي از آن به ويژه در زمينه تامين معيشت، بسياري از ساكنان شهرستان هاي فارس در آينده اي نه چندان دور ناچار به مهاجرت از محل سكونت خود خواهند شد.
نماينده عالي دولت در استان فارس با اشاره به اين كه استان فارس در گذشته داراي چندين درياچه و شركت هاي فعال متعددي در زمينه صيادي و ماهي گيري بوده است، افزود: امروز اين درياچه ها و تالاب ها خشك شده و در نزديكي آن ها چاه هاي غيرمجاز با عمق بسيار زياد به وجود آمده است.
احمدي با بيان اين كه تنها دو درصد از آب هاي كره زمين، شيرين و قابل شرب است، بیان داشت: روند تخريب ناجوانمردانه منابع طبيعي، آنچنان سرعتي گرفته است كه برخي از مراكز تحقيقاتي به دنبال يافتن نشانه هاي حيات و امكان زندگي در ساير كرات هستند.
وی خاطر نشان كرد: امروزه موضوع تخريب محيط زيست و منابع طبيعي اهميت بسيار زيادي يافته و از مقوله حقوق بشر پيشي گرفته است.
نماينده عالي دولت در استان فارس با بيان اين كه نشست علمي روساي مراكز آموزش عالي كشاورزي و منابع طبيعي كشور مي تواند در زمينه چاره انديشي براي رفع مشكلات اين حوزه موثر باشد، تاكيد كرد: براي مقابله با روند تخريب محيطي زيست و منابع طبيعي نيازمند استفاده از ابداعات انديشمندان دنيا و بهره گيري از توان اساتيد دانشگاه ها هستيم.
احمدي تصريح كرد: پيشنهادات كارشناسانه اساتيد دانشگاه و متخصصان حوزه كشاورزي و منابع طبيعي مي تواند به عنوان قوانين در مراجع مربوطه به تصويب رسيده و در جهت شكوفايي اين حوزه موثر واقع شود.
وی با تاكيد بر اين كه رسيدگي به معيشت مردم در كنار اهميت بحث محيط زيست و منابع طبيعي قرار دارد، ادامه داد: تنوع بخشي به شيوه معيشت مردم و توانمندسازي آنان به ويژه در مناطق روستايي اهميت ويژه اي در حفاظت از محيط زيست دارد.
استاندار فارس با اشاره به اين كه در فقه اسلامي به موضوع منابع طبيعي توجه شده است، گفت: بايد با عزم ملي و مديريت جهادي تلاش كنيم محيط زندگي و منابع طبيعي خود را مراقبت كرده و مانع از تخريب بيشتر آن شويم.