به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، در آييني با حضور هيات رئيسه دانشگاه شيراز، روساي دانشكده هاي مهندسي، جمعي از اعضاي هيات علمي و مديران صنايع پتروشيمي كشور در سالن كنفرانس دانشكده مهندسي شيمي، نفت و گاز، تفاهم نامه همکاری توسط رئيس دانشگاه شيراز و مهندس عباس شعري مقدم، معاون وزير نفت و مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي به امضا رسيد.
مجید ارشاد، رئیس دانشگاه شیراز در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوعات تفاهم نامه افزود: تعريف و اجراي پروژه هاي تحقيقاتي كاربردي مورد نياز صنعت پتروشيمي تا مرحله تبيين دانش فني، تربيت نيروي انساني متخصص مورد نياز شركت در قالب دوره هاي مصوب در مقاطع تحصيلي مختلف و پژوهش محور، ارائه سمينارها، دوره هاي تخصصي و كارگاه هاي آموزشي كوتاه مدت، راه اندازي، تكميل و تجهيز مراكز آموزشي و پژوهشي مورد نياز دانشگاه و شركت در چارچوب پروژه هاي مصوب مورد نياز صنايع پتروشيمي، از موضوعات تفاهم نامه همكاري هاي علمي، تحقيقاتي دانشگاه شيراز و شركت ملي صنايع پتروشيمي كشور به شمار مي رود.
رئیس دانشگاه شیراز در ادامه بیان داشت: از دیگر موضوعات تفاهم نامه همكاري هاي علمي، تحقيقاتي دانشگاه شيراز و شركت ملي صنايع پتروشيمي كشور میتوان به برگزاري دوره هاي آموزشي كوتاه مدت به منظور ارتقا توان علمي كارشناسان و محققان شركت ؛بررسي ميزان نياز به فناوري هاي نوين توسط كارشناسان طرفين و برنامه ريزي جهت نيل موارد اولويت دار ؛ استفاده متقابل از كتابخانه ها و اسناد علمي و انجام بازديدهاي متقابل علمي براي دانشجويان و كارشناسان اشاره کرد.
وی تصریح کرد: زمينههاي همكاري پژوهشي و آموزشي بيشتر درخصوص پژوهش هاي پليمري، فني و مهندسي، فناوري هاي فرايندي، موضوعات زيست محيطي و مباحث مربوط به مصرف انرژي بر اساس نيازمندي هاي اعلامي از طرف شركت ملي صنايع پتروشيمي و توانمندي هاي دانشگاه شيراز خواهد بود.
ارشاد با تاكيد بر تلاش دانشگاه شيراز براي برقراري ارتباط موثر و تنگاتنگ با صنعت اظهار اميدواري كرد اين همكاري هاي متقابل، حل مشكلات و پيشرفت و توسعه همه جانبه كشور را در پي داشته باشد.
مهندس شعري مقدم، معاون وزير نفت و مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي كشور هم در مراسم انعقاد تفاهم نامه همكاري هاي علمي، تحقيقاتي با دانشگاه شيراز با تاكيد بر بهره گيري از ظرفيت هاي اين دانشگاه در زمينه توسعه و حل مشكلات صنايع پتروشيمي گفت: دنبال روشي هستيم كه بتوانيم نتيجه دانش توليد شده در پژوهش و فناوري را تجاري و به ثروت تبديل كنيم.
وي، نظر افرادي را كه معتقدند بايد تحقيق و پژوهش را از نقطه صفر آغاز كرد، نادرست خواند و افزود: امروز مراكز بنام تحقيقاتي و پژوهش جهان به سمت بهبود و ارتقاي سطح اختراعات و دستاوردهاي گذشته حركت مي كنند و از اين طريق هم بعضاً به نوع آوري هايي دست يافته اند.
معاون وزير نفت، برگزاري برخي كلاس هاي دانشگاه در محيط صنعتي، حضور كارشناسان صنعتي در كلاس هاي دانشگاهي، ابقاي كارآموزي هاي حين تحصيل، حضور دانشجو به همراه استاد در صنعت و موثربودن فعاليت هاي صنعتي در ارتقاي اعضاي هيات علمي را از جمله راهكارهاي خراب كردن ديوار حايل بين صنعت و دانشگاه برشمرد.
در ادامه اساتيد حاضر در جلسه به بيان گوشه اي از توانمندي هاي دانشگاه شيراز در دانشكده ها و بخش هاي مختلف پرداختند و مديران صنايع پتروشيمي كشور نيز بر بهره گيري از دانش بالاي اعضاي هيات علمي دانشگاه شيراز براي اجراي پروژه هاي مشترك تاكيد كردند.