کد خبر:۳۸۳۹۶۰
جاده پر پیچ و خم انتخاب روسای برخی دانشگاه‌ها؛

اصرار دولت به قیمت اختلاف در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی!/ آیا دوران سرپرستی در دانشگاه تهران به پایان می‌رسد؟

اصرار دولت به حضور برخی از افراد در بدنه دولت یازدهم با وجود مخالفت‌های زیاد، به هر قیمتی، زمینه اختلاف را بین برخی مسئولان ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، ماجرای تعیین رئیس دانشگاه تهران به جاده پر پیچ و خمی شبیه شده است که گویا به زودی هم مقصد نمی‌رسد.


از ۲۹ بهمن‌ماه سال گذشته که فرهاد رهبر رئیس سابق دانشگاه تهران از کار برکنار شد و محمدحسین امید معاون مالی اداری وزارت علوم با حفظ سمت از سوی فرجی دانا وزیر وقت علوم به عنوان سرپرست دانشگاه تهران تعیین شد این دانشگاه با سرپرست اداره می‌شود.


تمام کار‌شناسان آموزش عالی تاکید کردند اداره یک دانشگاه و بخصوص دانشگاه مادر کشور که تاریخ آموزش عالی ایران نیز به شمار می‌رود، با سرپرست و بدون رئیس منجر به عوارض ناگواری در آموزش عالی کشور و تربیت نیروی انسانی آینده می‌شود ولی با این وجود وزیر علوم پس از طی مراحل عجیب و غیرمتعارف مانند تشکیل کمیته ۵۰ نفره برای تعیین رئیس دانشگاه تهران و رای گیری از میان کاندیدهای این دانشگاه، نیلی احمدآبادی را در تاریخ ۱۹ خردادماه امسال به عنوان سرپرست دانشگاه تهران منصوب کرد.


کار‌شناسان آموزش عالی، نمایندگان مجلس و اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی در این مدت بر معرفی رئیس دانشگاه تهران به شورایعالی انقلاب فرهنگی و تعیین قطعی رئیس این دانشگاه بسیار تاکید کردند ولی پس از اینکه نیلی احمدآبادی در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی با عدم رای اعتماد اعضا مواجه شد وزیر وقت علوم سعی کرد این قضیه را مسکوت نگه داشته و فرد دیگری به شورا معرفی نشد تا اینکه فرجی دانا استیضاح شد و نجفی هم عملکردی در زمینه دانشگاه تهران نداشت.


فرهادی پس از در اختیار گرفتن وزارت علوم، قول داد سریع‌تر تکلیف ریاست دانشگاه‌ها اعم از دانشگاه تهران را مشخص کند که به نوبت روسای پیشنهادی خود برای دانشگاه‌ها را به شورایعالی انقلاب فرهنگی معرفی کرد تا وعده‌اش عملی شود.


ولی در رابطه با ریاست دانشگاه تهران جریان به گونه دیگری رقم خورد، در حالیکه فرهادی به اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی قول تعامل داده بود ولی با وجود تاکید اعضای شورا بر عدم معرفی نیلی احمدآبادی به عنوان رئیس دانشگاه تهران، وی باز هم نیلی را معرفی کرد.


البته جریانات پشت پرده این ماجرا حکایت از اصرار دولت بر حضور نیلی احمدآبادی در آموزش عالی کشور دارد و گویا دست فرهادی هم در این زمینه باز نیست چرا که روحانی پس از استیضاح فرجی دانا نیلی احمدآبادی را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد و در صورت رای اعتماد مجلس به نیلی وی بر عالیترین کرسی آموزش عالی می‌نشست.


به هر حال نمایندگان مجلس با استدلال قوی برای وزارت علوم به نیلی رای ندادند ولی پس از آن وزیر علوم اعلام کرد رئیس جمهور برای دانشگاه تهران شخصا نظر دارد و پس از چند روز نیلی احمدآبادی به شورای انقلاب فرهنگی معرفی شد که این مساله هم نشان از اصرار رئیس جمهور بر حضور نیلی احمدآبادی در راس دانشگاه‌های کشور دارد.


از این قضایا که بگذریم می‌رسیم به جلسه گذشته شورایعالی انقلاب فرهنگی که قرار بود پرونده ۸ رئیس دانشگاه بررسی شود و رئیس دانشگاه تهران نیز یکی از این روسا بود.


جلسه روز سه شنبه هم گذشت و خبری از تعیین رئیس دانشگاه تهران نشد، اعلام کردند که تعدد دستور جلسه‌های شورا سبب شده تا فرصتی برای بررسی پرونده رئیس دانشگاه تهران نباشد.


همین هم بود، فرصتی برای بررسی پرونده نیلی احمدآبادی در جلسه گذشته پیش نیامد ولی دلیل آن تعدد دستور جلسه‌ها نبود.

 

اما اتفاقاتی که در جلسه اول بهمن شورای عالی انقلاب فرهنگی افتاد از دید رسانه‌ها پنهان نماند و یک رسانه منتسب به دولت مدعی قهر روحانی شد!

 

رئیس‌جمهور در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل انتقاد یکی از اعضای شورا به پیاده‌روی ظریف با کری و مشکلات دانشگاه فرهنگیان به شدت ناراحت شد و اظهارات این فرد را «عوامانه» دانست.

 

سایت انتخاب از رسانه های نزدیک به دولت در خبری نوشت: خبرنگار ما کسب اطلاع کرد که جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل واکنش و اوقات تلخی رییس جمهور با یکی از اعضاء شورا، نیمه کاره تعطیل شده است.

 

در این جلسه که در اول بهمن ماه برگزار شده است، یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به برخی اقدامات در دستگاه سیاست خارجی و همچنین پیاده روی ظریف با جان کری انتقاداتی را مطرح می کند.

 

پس از این سخنان، «روحانی» به شدت برافروخته شده و اظهارات این فرد را «عوامانه» و «از روی کم اطلاعی» می خواند.

 

واکنش رییس جمهور اما باعث تشدید این «برخورد لفظی» می شود و نهایتاً روحانی به حالت قهر جلسه را ترک می کند.

 

روحانی در صحبت‌های اعتراضی خود در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی، تائید روسای دانشگاه‌ها از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی را سبب بسته شدن دست وزرا در انتخاب روسای دانشگاه دانسته است.


البته سخنان روحانی این سوال را برای اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی به وجود آورده است که چرا دولت تا این اندازه بر حضور نیلی احمدآبادی در آموزش عالی اصرار دارد؟


حتی یکی از اعضای شورا این سوال را بر زبان آورده ولی رئیس جمهور هنوز پاسخی به این سوال نداده است.


در هر صورت دانشگاهیان کشورمان برای تعیین رئیس دانشگاه تهران باید تا سه شنبه هفته آینده ۱۴ بهمن‌ماه منتظر بمانند تا در صورت برگزاری جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی شاید پرونده رئیس دانشگاه تهران هم بررسی شود.


اینکه اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی با نیلی احمدآبادی برای ریاست دانشگاه تهران موافق نیستند امری بدیهی است و این مساله چندین بار هم از سوی اعضای شورا اعلام شده است ولی باید ببینیم دولت در برابر خواست اعضای شورا کوتاه می‌آید یا همچنان بر گزینه خود اصرار دارد و دانشگاه تهران در نهایت می‌تواند بعد از مدتها اداره شدن با سرپرست، رئیس جدید خود را بشناسد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۲
متاسفانه دانشگاه تربیت مدرس نیز بدست فتنه گران افتاده و افراد فتنه گر در حال گرفتن سمت های دیگر هستند
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار