کد خبر:۳۸۳۹۷۴
لاریجانی در دیدار با رئیس مجلس گرجستان:

ایران و گرجستان از نظر تاریخی و فرهنگی بسیار به هم نزدیک هستند

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سفر رئیس مجلس گرجستان به ایران از اهمیت بسزایی برخوردار است، گفت: ایران و گرجستان از نظر تاریخی و فرهنگی بسیار به هم نزدیک هستند.

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ ‌علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه ۴ بهمن‌ماه) در نشست مطبوعاتی با رئیس مجلس گرجستان گفت: از رئیس مجلس گرجستان به دلیل اینکه دعوت ما را برای حضور در جمهوری اسلامی ایران پذیرفتند، ‌ تشکر می‌کنیم. مذاکرات خوبی در زمینه‌های گسترش روابط دوجانبه داشته، در زمینه مسائل منطقه‌ای هم بحث‌ها و گفتگوهایی انجام شد.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ‌ایران و گرجستان دو کشوری هستند که از نظر تاریخی و فرهنگی بسیار به هم نزدیک بوده و روابط اقتصادی ما در حال حاضر ۲۰۰ میلیون دلار است که این مقدار قابل گسترش است. همچنین بحث‌های مفصلی داشتیم که چطور می‌توان در برخی زمینه‌ها روابط را افزایش داد.

 

لاریجانی تصریح کرد: در زمینه صنعتی و سرمایه‌گذاری‌های جانبی آن نیز بحث‌هایی داشته و این موضوع مسئولین دو کشور را ترغیب می‌کند که در این زمینه همکاری کنند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: سفر رئیس مجلس گرجستان به ایران از اهمیت بسزایی برخوردار است چرا که می‌تواند راه‌ها را برای همکاری‌های دوجانبه میان دو کشور تسهیل کند.

 

داویت اوسو پاشو یلی: ایران و گرجستان سابقه دیرینه بسیار خوبی با هم دارند/ضرورت همکاری دو کشور برای دفع تروریسم در منطقه

 

در ادامه این نشست رئیس مجلس گرجستان نیز گفت: از رئیس مجلس ایران که از ما برای حضور در این کشور دعوت کردند تشکر می‌کنیم و ملاقات‌ها و مذاکرات بسیار خوبی انجام شد و تاکید کردیم که ایران و گرجستان سابقه دیرینه بسیار خوبی با هم دارند که می‌توانند روابط خود را توسعه و گسترش دهند.

 

داویت اوسو پاشو یلی در ادامه گفت: در شرایطی که امروز در منطقه وضعیت پیچیده‌تر می‌شود و مشکلات بسیار زیادی وجود دارد و تهدید تروریسم را شاهد هستیم دو کشور می‌تواند همکاری‌های مفیدی را در این زمینه‌ها داشته باشند.

 

وی افزود: همچین در زمینه حمل و نقل، آب و انرژی نیز می‌توانیم همکاری داشته و در این پروژه‌ها مطالعات لازم را داشته باشیم.

 

رئیس مجلس گرجستان افزود: از طرف همتای ایرانی در این مذاکرات تاکید شد که از تمامیت ارزی و استقلال گرجستان حمایت کرده و این موضوع ادامه دارد.

 

وی در پایان گفت: توافق شد که دو کشور روابط خود را در سطح پارلمانی افزایش داده و گروه‌های دوستی از دو کشور ملاقات‌های خود را افزایش دهند تا همکاری‌ها میان ایران و گرجستان در زمینه‌های سیاسی فراهم شود.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه بازی جدید آمریکا در زمینه موضوع هسته‌ای و اینکه کنگره به دنبال تحریم جدید ایران است را چطور ارزیابی می‌کنید و مجلس در واکنش به اعمال تحریم جدید چه اقدامی می‌کند گفت: بنده نمی‌خواهم در حال حاضر بگویم که این بحث‌ها تا چه اندازه اصالت دارد اما سناریوی این موضوع در ایران طراحی شده و اگر کنگره تحریم‌های جدیدی داشته باشد از این موضوع پشیمان خواهند شد و با حرکتی جهشی در فناوری هسته‌ای ایران مواجه می‌شوند.

 

لاریجانی افزود: جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته‌ای برای حل موضوع انعطاف‌هایی تا کنون داشته است اما اینکه امروز رئیس جمهور آمریکا می‌گوید که مشکلاتی در پارلمان و کنگره وجود دارد به ما ربطی نداشته و هزینه این مشکلات را ایران نمی‌پردازد اگر اوباما در حل مسائل و مشکلات داخلی خود ناتوانی دارد این موضوع را نباید در مذاکرات سرریز کند بنابراین‌‌ همان طور که ما شرایط را کنترل می‌کنیم آن‌ها نیز باید توانمندی برای کنترل موضوعات را داشته باشند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حال اگر این توانایی را ندارند نباید موضوع را به مذاکرات ربط داده و بگویند که مذاکرات مشکل پیدا کرد بلکه ناتوانی آن‌ها در این زمینه به معنای آن است که آمریکایی‌ها مذاکرات را به هم زدند اما ما مسیر مذاکرات را معقول برای حل این مسئله می‌دانیم و زمینه و مطالعات برای سناریوهای بدیل را هم داشته‌ایم و مقدمات آن را در بودجه سال آینده تبیین خواهیم کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار