به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، همایش ملی «نگاهی نو به ادبیات عامه» روز گذشته در دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان با حضور پژوهشگران و فعالان عرصهٔ ادبیات و بخصوص ادبیات عامه آغاز به کار کرد.
رمضانیپور: جوامع غربی هیچ ادبیاتی را یاد نگرفتهاند
حجت الاسلام رمضانیپور که در افتتاحیه این همایش سخن میگفت؛ در رابطه با برگزاری این چنین همایشهایی گفت: برگزاری چنین همایشهایی در ایجاد راهبرد ادبیات بسیار موثر است؛ ادبیات لازمه جامعه امروزی است و باید گفتمانی خوب و ارزشمند در ادبیات داشته باشیم.
امام جمعه شهرستان رفسنجان با اشاره به اینکه فرصت ایجاد شده در این همایش برای همه طالبین به علم و ادبیات و دانشجویان رشتهٔ علوم انسانی مغتم است، بیان داشت: دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان با سابقهای بیست و چند ساله با توان علمی و زحمات فراوان نیازمند تجارب اساتید گرانقدر در دانشکدههای ادبیات و علوم انسانی است.
وی در رابطه با اهانتهای اخیر به ساحت مقدس پیامبر اعظم (ص) نیز گفت: وجود مقدس پیامبر اعظم (ص) مایه افتخار و پیدایش زمین و آسمان است و اگرهم وجود مقدس پیغمبر (ص) نبودند، افلاک هم نبود.
حجت الاسلام رمضانیپور ادامه داد: توهینها از سوی جوامعی اتفاق میافتد که ادعای تمدن دارند و خود را مهد تمدن میدانند، جوامع غربی هیچ ادبیاتی را یاد نگرفتهاند، حیوانات نیز اینگونه رفتارهایی را ندارند چه برسد به جوامع مدعی غربی.
وی با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان آمریکایی و اروپایی گفت: عناوینی از این پیام در سطح گسترده در رسانههای مطرح دنیا منتشر شد.
این مقام مسئول ادامه داد: این پیام رهبری تداعی کننده نامههای پیامبر اسلام در سالهای پنجم و ششم هجری به امپراطوریهای زمان خویش را دارد.
حجت الاسلام رمضانی پور افزود: این اقدام نشان دهنده قوت و قدرت اسلام بود و نشان داد که اسلام به جایی رسیده است که رهبری الهی و آسمانی به خود اجازه میدهد با جوانانی که آینده ملتها و کشورها در اختیار آنهاست به گفتمان بنشیند و آنها را به حقیقت جویی و حقیقت خواهی دعوت کند تا حقایق را روشن کند.
دهقان: فرهیختگان ادبیات نقش بزرگی را در اعتلای فرهنگ کشور دارند
محمدعلی دهقان، رئیس دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان نیز در این همایش ضمن ابراز خوشنودی از حضور اساتید و فرهیختگان ادبیات کشور در شهرستان رفسنجان گفت: این اساتید و فرهیختگان بزرگ نقش بزرگی را در اعتلای فرهنگ کشور و زبان فارسی ایفا کردهاند.
وی ضمن معرفی این دانشگاه، ادامه داد: دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان از ۲۳ سال پیش با سرعت و توان نیروها و دانشجویان خود رشد خود را ادامه داده و خوشبختانه از نظر پژوهشی و آموزشی و کیفیت و کمیت در میان دانشگاهها پیشتاز بوده است.
رئیس دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان ادامه داد: این دانشگاه با دارا بودن ۲۸۰ عضو هیات علمی، ۲۸ دانشیار و ۱۴۵ استادیار و نزدیک به ۹۵۰۰ دانشجو در ۳۰ رشته کارشناسی، ۴۰ رشته کارشناسی ارشد و ۱۱ رشته دکترا همچنان به پیشتازی خود ادامه میدهد.
دهقان با اشاره به فضای آموزشی ۱۵۰ هزار مترمربعی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان بیان داشت: با وجود ۴۱۰ هکتار زمین و وجود مجموعههای ورزشی و فرهنگی گسترده، امیدواریم شاهد پیشرفت روز افزون این دانشگاه باشیم.
هوشنگ مرادی کرمانی: مدیون فرهنگ دست نخورده کرمان هستم
هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده داستانهای قصههای مجید که یکی دیگر از سخنرانان افتتاحیه همایش «نگاهی نو به ادبیات عامه» در دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان بود، با اشاره به ایجاد نگاه نو به ادبیات؛ داستانهای عامیانه کرمانی حرکت کاربردی ادبیات دانست و گفت: البته یکی از آسیبهای این نگاه نو، ضبط داستانهای عامیانه و بومی و تبدیل آنان به کتابها و قرارداده شدن در کتابخانه هاست.
وی با فوق العاده دانستن جمع آوری داستانها، اصطلاحات، ضرب المثلها، سخنان، تکیه کلامها، ادبیات و اشعار عامیانه مردم تصریح کرد: این گونه آثار که زحمات فراوانی برای جمع آوری آنان کشیده میشود، نباید تنها در یک مجموعه کتاب خلاصه شوند.
مرادی کرمانی افزود: تا کنون بیش از ۲۵ پایان نامه از آثار من منتشر شده است و یک صدم کاری را که من برای فرهنگ کرمان انجام دادهام ما من نبوده است و من مدیون فرهنگ جذاب و شیرین کرمان و کرمانی هستم.
این نویسنده خود را مدیون فرهنگ دست نخورده کرمان دانست و گفت: وقتی اقدام به جمع آوری فرهنگ کرمان کردم؛ با گنجینهای دست نخورده برخورد کردم که صدها نفر برای آن به من کمک کردند.
لازم به ذکر است، این همایش از روز گذشته در تارلار خیام دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان آغاز به کار کرده است و به مدت دو روز ادامه خواهد داشت.