به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، حجت الاسلام احمد سالک، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در جمع هیأت رئیسه و مدیران دانشگاه آزاد اصفهان گفت: احساس ما آن است که خروجی دانشگاهها، امروز بر رشد آمار بیکاران تحصیل کرده در جامعه افزوده است، حال آنکه باید دانش آموختگان و خروجی دانشگاهها نیروهایی باشند که بلافاصله خود به کارآفرینی و تولید شغل و حرفه و تأمین نیازهای جامعه اقدام کنند.
وی افزود: این اشکال به سیاستهای کلان آموزش عالی در ایران بر میگردد و این مستلزم بازنگری در این زمینه است و شما باید در دانشگاه آزاد اصفهان با هدف الگوسازی کاری کنید، که هر دانشجوی فارغ التحصیل از این دانشگاه مستقیما با ایده و طرح کارآفرین خود، به کار مشغول شود و برای عده ای دیگر اشتغال زایی کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با طرح برخی دیگر از مشکلات و آسیبهای آموزش عالی کشور بیان داشت: نتیجه عدم توجه به این موضوع، گسترش بیکاری در جامعه، به تعویق افتادن ازدواج جوانان، گسترش جرائم، طغیان، خشونت و سرخوردگی فارغ التحصیلانی است که با مدارک دانشگاهی وارد جامعه میشوند؛ اما فاقد شغلاند و خود نیز با تکیه بر دانش فرا گرفته قادر به تدارک حرفه و شغلی نیستند.
حجت الاسلام سالک با تأکید بر اینکه باید پا را از میدان حرف و کلام فراتر نهاد و به عرصه عمل وارد شد، گفت: یکی از چالشهای جدی آینده جهان موضوع آب و غذاست و من توصیه میکنم تا میتوانید با بهره گیری از متخصصین و محققین خود در موضوع کشاورزی و تولید غذا و تامین و مدیریت منابع آب کار کنید و گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان تمام تلاش خود را برای تعریف اقتصاد بدون نفت بکارگیرد و در اقتصاد مقاومتی الگوسازی کند.
وی ضمن بر شمردن اقسام توطئههای دشمن در عرصه دانشگاهها عنوان کرد: امروز توسعه آموزشهای دینی برای جوانان بویژه دانشجویان ضرورتی انکار ناپذیر دارد و من پیشنهاد میدهم طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب باید در دانشگاهها اولاً فهم دینی عمیق و ثانیاً بصیرت سیاسی جوانان در برنامهها مورد توجه باشد و به صورت روزافزون توسعه داده شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ابراز نگرانی از اوضاع فرهنگی حاکم بر برنامههای فرهنگی کشور، از کاهش جدی بودجه فرهنگی کشور در بودجه سال ۹۴ بویژه در بخشهایی مانند نماز، از پرداختن برخی دانشگاهها به برنامههایی مغایر با تعالیم اسلامی و آموزههای اهل بیت (ع) و تحریف وقایع قیام امام حسین (ع) تحت عناوینی مانند مذاکره و صلح امام حسین (ع) با دشمن و ترویج موسیقیهای حرام به شدت انتقاد کرد و هوشیاری مدیران متعهد دانشگاه بویژه مسئولین فرهنگی را در نظارت بر برنامهها مورد تأکید قرار داد.
حجت الاسلام سالک با تجلیل از خدمات دانشگاه آزاد اصفهان این خدمات را مرهون تلاش همگانی بویژه زحمات سه دهه اخیر فروغی، ریاست این واحد دانشگاهی دانست و گفت: فروغی بعنوان یک انسان فداکار نه تنها تمام وجود خود را برای تعالی این دانشگاه وقف کردهاند؛ بلکه در تعبیری بالاتر به تأسی از روایت امام معصوم (ع) خود را برای توسعه علم و دانش نصب کردهاند و امروز داشتن دانشگاهی با ۲۴ هزار دانشجو و بیش از ۵۰ هزار نفر فارغ التحصیل، کار بسیار بزرگی است و جای تقدیر دارد.
در ابتدای این جلسه فروغی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با ارائه گزارشی ضمن تبیین خدمات و اقدامات علمی و تحقیقاتی این دانشگاه به فعالیت بیش از ۶۰ تیم و شرکت دانش بنیان اشاره و به تشریح پروژه تولید بذر هیبریدی در دانشگاه پرداخت.
فروغی تصریح کرد: در حال حاضر تولید بذرهای هیبریدی در انحصار هشت کشور صنعتی جهان است و این دانشگاه از هشت سال پیش با سرمایه گذاری در این خصوص به تکنولوژی برتر تولید بذرهای هیبریدی در خصوص محصولات سیفی دست یافته است.
وی گفت: مرکز رشد واحدهای فناوری این دانشگاه، ایدههای جدید دانشجویان و نخبگان را مورد حمایت و راهنمایی قرار میدهد تا آن ایده تبدیل به یک محصول دانش بنیان شود و با تخصیص بودجه، امکانات و فضای لازم بستر تولید انبوه آن محصول علمی را فراهم میسازد.
دبیر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان برنامهریزیهای صورت گرفته در حوزه تولید علم و حمایت از محصولات و شرکتهای دانش بنیان را در این واحد دانشگاهی بسیار گسترده و وسیع دانست و بیان داشت: امروز در این واحد دانشگاهی داروهای زیادی مانند داروی ضد دیابت، دم نوشهای درمانی و غیره از طریق رشد ایدههای علمی به تولید انبوه رسیده است .
فروغی در پایان با اشاره به برنامههای فرهنگی ضرورت توجه به تربیت و تزکیه اخلاقی دانشجویان را از دغدغههای جدی این دانشگاه در برنامهها دانست و توضیح داد: در هر نیمسال تحصیلی دانشجویان در یک فرایند دقیق توسط استادان، نمره انضباطی و نمره اخلاقی دریافت میکنند و این نمره در ارزیابی انضباطی دانشجویان بسیار حائز اهمیت است.