به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، مجید خزایی با اعلام خبر آغاز برداشت سیب زمینی از مزارع آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت گفت: این قدام در راستای ایجاد منابع درآمدی جدید و کاهش وابستگی به شهریه صورت گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت ادامه داد: در راستای ایجاد درآمدهای جدید غیرشهریهای واحد جیرفت تمهیدات مناسبی را اتخاذ کرده است و همچنین با تشکیل کارگروههای مختلف اقتصادی دانش بنیان توانستهایم در مسیر رشد و پیشرفت در حوزه اقتصاد گامهای مؤثری را برداریم.
وی ادامه داد: پیش بینی میشود بالغ بر ۲۰ تن محصول مرغوب سیب زمینی برداشت شود که این امر نقطهی عطفی برای ادامهی کارها و پروژههای اقتصادی زودبازده و متناسب با سیاستهای کلان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در جهت رشد و پیشرفت علمی تحقیقاتی و اقتصادی این مجموعه بسیار بزرگ پیش رو خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت به حرکت پرشتاب این واحد دانشگاهی در ابعاد مختلف اشاره کرد و افزود: یکی از راههای پر رونق در بحث اقتصاد و سرمایههای کلان به کارگیری امکانات کشاورزی و وجود استادان مجرب و کارشناسان متخصص در این واحد دانشگاهی میباشد که با در نظر گرفتن این امکانات دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت اقدام به کشت سیب زمینی و پیاز به شیوههای نوین علمی نموده است.
وی با بیان اینکه واحد جیرفت علاوه بر کسب درآمد از گلخانههای جالیزی نیز از برداشت مرکبات برخوردار است که همچنین در سالهای اخیر با توسعه گلخانهها، مرکبات، نخیلات، احداث استخر پرورش ماهیان گرمابی، پرورش شترمرغ و دامداری و همین طور احداث کارخانه استخراج عرقیات و گیاهان دارویی مبادرت به کشت سیب زمینی و پیاز نیز روی آورده است که بحمدالله برداشت خوبی داشتهایم.
خزاعی بیان داشت: با تصویب هیات امنای استان نیز طرح اقتصادی استفاده از ضایعات و سرشاخههای نخل جهت خوراک دام پالم پیت و هیزم شومینه به تصویب رسیده که امیدواریم بزودی پس از طی مراحل قانونی عملیات ساخت کارخانه با مشارکت سرمایه گذار خارجی آغاز خواهد شد.
لازم به ذکر است، تولید پالم پیت به عنوان بستر کشت هیدروپونیک به صورت آزمایشی از قبل آغاز شده است و ضمن آنکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت بنا دارد با استفاده از ظرفیتهای کارخانه اسانس و عرقیجات گیاهان دارویی فاز دوم آن را با توجه به ظرفیتهای موجود در مزرعه آموزشی تحقیقاتی خضرآباد واحد جیرفت به تولید آب آشامیدنی اختصاص دهد که نیز بازار خوبی در کشور رقم خواهد زد و در این راستا مجوزهای لازم هم از مراجع زیربط نیز اخذ شده است.