آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۵۵۶۴
فعال دانشجویی استان ایلام:

نباید قباحت عدم تمکین از قانون در بی‌توجهی به خدمت سربازی شکسته شود

یک فعال دانشجویی استان ایلام گفت: نباید قباحت عدم تمکین از قانون در بی‌توجهی به خدمت سربازی شکسته شود، اگر قوانین سختی مبنی بر مجازات فراریان از خدمت وضع شود، کسی جرات بهانه‌تراشی نمی‌کند.

احمد همتی، فعال دانشجویی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، با اشاره به اینکه قانون اجباری در سال 1304 و پس از به تخت نشستن رضاخان در ایران به تصویب رسید، بیان داشت: در آن مقطع زمانی، هدف از جذب نیروهای جوان تامین امنیت مرزها، حفظ آرامش در داخل کشور و استفاده از نیروهای ارزان قیمت در دستگاه‌های اداری بود، از آن سال تا کنون خدمت مقدس سربازی با فراز و نشیب‌های در ایران همراه بوده است.


وی سربازی را داری ابعاد مثبت فردی و اجتماعی ارزیابی کرد و افزود: وجود قوای نظامی و تکیه بر آن یکی از مولفه‌های چندگانه در بازدارندگی هجمه دشمن و افزایش قدرت یک کشور است، امام راحل (قدس ره) در پیام تشکیل بسیج که در سال 58 صادر کردند فرمود: ملتی که 39 میلیون نفر جمعیت دارد باید 20 میلیون نفر نیروی بسیجی داشته باشد، ایشان در این پیام زنان را مستثنی نکردند و متن خطابشان به تمام زنان و مردان این مرز و بوم بود، هرچقدر که ما خود را متصل به قدرت لایزال «الله» بدانیم، نباید فراموش کنیم که کشورهای مختلف جهان دارای ساز و برگ جنگی هستند و ممکن است کشورمان را مورد تهدید یا تجاوز قرار دهند؛ بنابراین جوانان ایرانی باید آموزش‌های نظامی را تجربه نمایند تا بتوانند از کیان خود حفاظت کنند.


از سربازان به عنوان چایی‌چی، راننده و نامه‌بر استفاده می‌شود


این فعال دانشجویی ایلام با مطرح کردن این سوال که آیا شاکله‌ خدمت سربازی با مقتضیات روز تغییر کرده است و یا هدفگذاری‌های اولیه همچنان مورد تاکید هستند؟ گفت: متاسفانه باید تاکید کنم که بنده به عنوان سرباز وظیفه، آموزش نظامی درست و حسابی ندیده‌ام به عبارتی ساده‌تر بیشتر جوانانی که به خدمت سربازی مشرف می‌شوند آموزش نظامی نمی‌بینند، 50 درصد از سربازها نمی‌توانند بر اساس اصول، تیراندازی کنند زیرا سطح آموزش‌ها،‌بیشتر کلی و تئوریک هستند.

 

همتی به داشتن کارت سبز از سوی دانشجویان بسیجی و گذراندن دوره‌های تکمیلی 45 روزه در گردان امام حسین (ع) اشاره و خاطرنشان کرد: چه کسی می‌تواند در 45 روز و آن هم تحت مبانی تئوری، آموزش ببینند، مسئولین ما باید قبول کنند که کشورشان به نیروی نظامی قوی و آموزش دیده به معنای صریح کلمه نیاز دارد، اگر هدف مسئولان زیربط استفاده از نیروی انسانی توانمند است که باز هم به صراحت اعلام می‌کنم که این موضع تحقق نمی‌شود، مادامی که از سربازان وظیفه به عنوان چایی چی، راننده و نامه بر استفاده می‌شود به نتیجه ای نخواهند رسید.


دولت و سازمان نیروهای مسلح در راستای استفاده‌ی بهینه از سربازان متخصص همت گمارند


وی با بیان اینکه سربازان نخبه و هوشمندی هستند که برای پست دادن گمارده می‌شوند، افزود: آیا این افراد هیچ تخصص به درد نخوری ندارند که نظام از آن‌ها استفاده کند؟ دولت و سازمان نیروهای مسلح باید به برنامه ریزی در راستای استفاده‌ی بهینه از سربازان متخصص همت گمارند، از سوی دیگر بر گزینش سربازها نیز ایراد وارد است، در حالی که تحصیل کردگان مقاطع تحصیلات تکمیلی می‌توانند به ارائه تفکرات و ایده‌های راهبردی عمل بپردازند به دلیل تساهل مراجع زیربط،  وقتشان را به انجام امور روتین می‌گذرانند.


این مسئول سابق فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز بیان داشت: با ارائه‌ی آموزش‌های کلی و شلیک 50 تا 100 گلوله هیچ جوانی سربازی را به صورت تخصصی نمی‌آموزد، از سوی دیگر این دوره‌ها مستمر نیستند و نیاز به تمدید آموزش و تکرار در عمل دارند یعنی این دوره در بازه‌ی زمانی 5 یا 10 ساله و در قالب 2 تا 10 مورد بازیابی و یادآوری قرار گیرند.

 

همتی با بیان اینکه در برخی از کشورهای قدرتمند جهان، سربازان در قبال ارائه‌ خدمت‌های تخصصی خود به مملکتشان حقوق می‌گیرند و ارتباطی دو سویه بین دولت و سربازان وظیفه وجود دارد، ادامه داد: کشورهای انقلابی را جوانان انقلابی می‌سازند، اگر این طرح در ایران نیز به اجرا درآید هم نظام می‌تواند از توانایی‌های ایشان کسب درآمد کند و هم سربازان به حقوق و درج سابقه در پرونده‌ی کاری خود می‌رسند؛ به عبارتی بهتر به جایی اینکه ادارات به استخدام نیرو بپردازند و از پایین بودن راندمان و ساعات کار مفید خود ناله سر دهند از سربازان وظیفه استفاده کنند.

 

تداوم رویه کنونی در نظام وظیفه، حاصلی جز دلزدگی و فرار جوانان از سربازی ندارد


وی گفت: هر سال یک میلیون نفر در اختیار نظام قرار می‌گیرند اگر خدمت سربازی هدفمند شود هم جوانان از دو سال زندگی خود در این برهه زمانی لذت می‌برند و از آن فرار نمی‌کنند و هم نظام به تولید ثروت از نظر مالی و جذب رضایتمندی اجتماعی می‌رسد، ذکر این نکته را لازم می‌دانم که تداوم رویه‌ی کنونی در نظام وظیفه، حاصلی جز دلزدگی و فرار جوانان از سربازی ندارد.

 

این فعال دانشجویی استان ایلام بیان داشت: کسی که از رفتن به خدمت، سر باز زده است یا به دلیل تمکن مالی به آن توجهی نمی‌کند یا به علت فقر مالی و تامین مایحتاج خانواده‌اش به مشغله‌ای سرگرم بوده و یا سرپرست خانوار بودن وی را از گذراندن این دوران محروم کرده است، مسلما بین کسانی که به خدمت نمی‌روند با افرادی که در دوران سربازی به کشورشان خدمت می کنند، اختلافات فاحشی وجود دارد، افرادی که به سربازی نمی‌روند از حق استخدام، حق ثبت شرکت، حق گواهینامه، بیمه، خروج از کشور و نمایندگی در مجلس یا ریاست جمهوری محروم هستند، کسی که خدمت نمی‌رود مجرم است؛ اما آیا تمام قوانین در کشورمان اجرا می شوند؟ مسلما خیر.


10 هزار میلیارد تومان یا 3 میلیون دلار از محل خرید خدمت به جیب دولت سرازیر میشود


همتی به طرح خرید خدمت سربازی که در ماه اخیر از سوی دولت مطرح شده است اشاره کرد و افزود: تحلیل من این است که دولت برای کاهش اثرات شکست مذاکرات و کاهش وابستگی به نفت به خلق راه‌های جدید در درآمدزایی متبادر شده است فکر کنید که اگر هر سال تعداد ۳۰۰ هزار نفر سربازی خود را به مبلغ متوسط 35 میلیون تومان بخرند در آن سال درآمدی بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان یا 3 میلیون دلار عاید دولت می‌شود، این رقم بیش از درآمد یک استان است، درآمد مذکور به صندوق ذخیره ارضی و سپس به جیب دولت سرازیر می‌شود، این موضوع بر نابرابری‌های اجتماعی میان متمولین و ندارها دامن می‌زند.

 

دولت باید اجرای قانون خرید خدمت را به قوه قضا تفویض کند

 

وی با تاکید بر اینکه دولت در حال ترغیب جوانان به حاضر نشدن در خدمت است، ادامه داد: اینکه افراد به چه دلیل به خدمت نمی‌روند را چه کسی تشخیص می‌دهد، مبلغ جریمه‌ها بر چه اساسی تعیین و ابلاغ می‌شوند؟ دولت باید اجرای این قانون را به قوه قضا تفویض کند و تشخیص اینکه چه کسی می‌تواند واجد شرایط عدم حضور در خدمت و خرید آن باشد را به دادگاه واگذار کند.

 

این سرباز گفت: نباید قباحت عدم تمکین از قانون در بی‌توجهی به خدمت سربازی شکسته شود، اگر قوانینی سخت مبنی بر مجازات فراریان از قانون در گذراندن خدمت وضع شود، کسی جرات نمی‌کند بدون عذر و بهانه و فقط به این خاطر که آقازاده است بهانه تراشی کند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار