به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سيد اكبر توكلي با بيان اينكه در نشستي كه با دكتر رحماني فضلي، دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر و وزيركشور داشتيم براي همكاري با ستاد مبارزه با موادمخدر اعلام آمادگي كرديم، افزود: از طرف خانه خيرين ايران به تمام استانها ابلاغ شده است كه در رابطه با نيازمنداني كه درگير معضل موادمخدر هستند و خانوادههاي آنان، اقدامات جدي انجام شود و همچنين همكاري خوبي با ستاد مبارزه با موادمخدر شكل بگيرد.
وي با تاكيد بر اينكه كمكها به اين افراد بايد به گونهاي باشد كه هم اقدامات فرهنگي و هم كمكهاي مالي را دربربگيرد، ادامه داد: از طرفي تنها تكيه به كمكهاي مالي هم جواب نميدهد و بايد كار فرهنگي پا به پاي حمايتهاي مادي انجام شود. البته براي كار فرهنگي بايد وقت گذاشت و از تمام ظرفيتها بهره برد و در اين راستا آموزش و آگاهي خانوادهها بسيار تعيين كننده است تا افراد به ويژه نوجوانان و جوانان كمتر دچار اين معضل اجتماعي شوند.
رييس هيئت مديره خانه خيرين ايران تصريح كرد: امروز بر همه ما روشن است كه علت اصلي درگيري افراد با اعتياد، بيكاري است و اگر ميخواهيم مبارزه واقعي با اعتياد داشته باشيم بايد در كنار مبارزه با عرضه موادمخدر، براي كاهش بيكاري گام برداريم تا تقاضايي براي عرضهكنندگان موادمخدر نباشد. در اين صورت ميتوان در يك زمان هم با عرضه و هم با مصرف موادمخدر مبارزه كرد. بايد تلاش كنيم اشتغالزايي به سطح مطلوبي برسد تا روزي باشيم كه بيكاري ريشه كن شود.
توكلي با بيان اينكه يكي از فعاليتهاي اصلي همكاران ما در خانه خيرين در سراسر ايران، اشتغالزايي است، گفت: در كنار كمك به افراد تحت پوشش و خانوادههاي آنان، تا جاييكه ظرفيتها اجازه دهد براي كساني كه ميتوانند كار كنند، اشتغالزايي مي شود كه بيشتر اين مشاغل ايجاد شده، تحت عنوان مشاغل خانگي است.
وي با اشاره به اينكه خانه خيرين در 400 شهر حضور دارد، خاطرنشان كرد: با هيئت مديره جديدي كه در انتخابات خانه خيرين انتخاب شدهاند ميتوان يك برنامه جديد و كاملتري را براي كمك به آسيبديدگان موادمخدر و به ويژه خانوادههاي آنان تدارك ديد. هرچند كه در حال حاضر نيز برخي استانهاي ما در همين رابطه فعال هستند و خيريههايي داريم كه بخش اعظم فعاليتهاي آنان در ارتباط با معتادان است اما اينها كافي نيست و بايد با بخشنامههاي جديد از اعضا دلسوز خانه خيرين در سراسر كشور بخواهيم تا در اين رابطه بيشتر و موثرتر فعاليت كنند.
رييس هيئت مديره خانه خيرين ايران با تاكيد بر نقش بي بديل رسانه ملي براي كاهش معضل موادمخدر گفت: مي بايست تلويزيون در اين خصوص خيلي بيشتر كار كند چراكه كاركرد آن بسيار حساس و تعيين كننده است. بايد با ساخت برنامه هاي جذاب و آموزش غيرمستقيم، فرهنگ سازي كرد تا بتوان شاهد نتيجه بهتري بود. بايد به هر طريق ممكن كاري كرد تا خانواده ها را نسبت به خطراتي كه در كمين آنها وجود دارد، هوشيار كرد.
توكلي تصريح كرد: آسيب از هرنوعي كه باشد جامعه را متضرر مي كند و تبعات منفي زيادي دربر دارد، بنابراين حساسيت موضوع به قدري است كه بايد آموزش ها از دوران كودكي شروع شود، دراين جاست كه نقش مهم و تعيين كننده آموزش و پرورش به چشم مي آيد. براي اين امر بايد از همان اول دبستان كار را آغاز كرد و افراد را از كودكي نسبت به آسيب هاي مختلف اجتماعي از جمله موادمخدر آگاه كرد.
وي با اشاره به اينكه درمان معتادان آسيب ديده نيز اهميت بسياري در مصونيت ساير افراد دارد، گفت: فردي كه به سمت مصرف مواد كشيده مي شود ممكن است تحت تاثير عوامل محيطي و افراد درگير، معتاد شده باشد بنابراين در كنار تمام آموزش ها نبايد نسبت به درمان معتادان بي توجه و يا نااميد بود. در حال حاضر كمپ هاي مجاز ترك اعتياد، خدمات قابل قبولي ارائه مي كنند و خانه خيرين ايران نيز مايل است تا به صورت مستقيم با اين افراد همكاري داشته باشد.
رييس هيئت مديره خانه خيرين ايران در پايان خاطرنشان كرد: اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر كمك مي كند تا اين آسيب اجتماعي كه همه ما در سطح جامعه با آن برخورد كرده ايم، ملموس تر و عيني تر شود تا اينونه بتوانيم با شناخت آن، به افراد در معرض خطر كمك و راه نجاتي براي معتادان هموار كنيم.