به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، قاسم جعفري بر ضرورت آگاهيسازي، فرهنگسازي، آشنايي مردم با عواقب موادمخدر و تاثيرات روحي، رواني، اقتصادي، سياسي و امنيتي آن در جامعه تاكيد كرد و گفت: در كنار اين فرهنگسازي، برخورد قانوني نبايد مغفول بماند. بعضي گرفتار اعتياد ميشوند و در مقابل هم عدهاي تجارت مرگ ميكنند. پس با سوداگران مرگ بايد برخورد قانوني و منطقي كرد.
وي ادامه داد: اگر عموم مردم آگاهي لازم را داشته باشند، مسلما گرايش به موادمخدر كاهش پيدا ميكند. پيشگيري هميشه بهتر از درمان بوده است. اگر فرد اطلاع درستي داشته باشد سراغ موادمخدر نميرود كه بعد به عنوان يك معضل در جامعه مطرح شود. كساني كه گرفتار اعتياد ميشوند قرباني هستند و در برخورد با آنان نظريات مختلفي مانند بيمار فرض كردنشان وجود دارد.
نماینده مردم بجنورد با اشاره به رويكرد اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر، ميگويد: در كنار بخشي از تدابير گذشته و لايههاي قانوني ، رويكرد اجتماعي با شرط بودنِ ساز و كارهاي اجرايي و درست حتما رويه اصولي است.
جعفري در مورد ساز و كارهاي اجرايي مبارزه با موادمخدر افزود: در كشور ما بخشي گرفتار شعار هستند ولي ميتواند در واقعيت اينگونه نباشد. حرفي باشد كه در عمل هم بتوانيم اجرايي كنيم. مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) هم تعريفي براي آن داشتند؛ «آرمانگرايي توام با واقع گرايي». اجرايي شدن آن هم با برنامهريزي درست پيش ميآيد.
وي، با اشاره به ناخالصيهايي كه در موادمخدر به ويژه موادمخدر صنعتي وجود دارد، تاكيد كرد: به طور طبيعي كاري كه اصل آن غيرقانوني است، پس هيچ ابايي وجود ندارد كه در همان كار هم خيانت شود. ممكن است به اسم موادمخدر، موادي را عرضه كنند كه مرگآور باشد و به روح و جسم مصرفكننده آسيب شديدي و جدي وارد كند. بايد نهايت تلاش خود را بكنيم كه اصل اين مسئله از بين برود. پس هيچ راهي به غير از آگاهسازي وجود ندارد. مگر چقدر ميتوان هزينه و وقت براي درمان خرج كرد؟ از لحاظ رواني نبايد به بازگشت كسي كه معتاد شده است، اميد داشت.
سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات در ادامه بيان كرد: براي كساني كه موادمخدر را ترك ميكنند، جشن هم گرفته ميشود اما احتمال بازگشت او به موادمخدر باز هم زياد است. بهترين كار پيشگيري است. ميتوان با در پيش گرفتن رويكرد اجتماعي، گروههاي تخصصي را وارد آموزش و پرورش، مهدكودك، دانشگاه و...نمود و با آموزشها و نشان دادن عواقب واقعي موادمخدر، اين را در وجود فرد نهادينه كنند كه هرگز به سراغ موادمخدر نرود. بايد «نه» گفتن به معضلات را در فرزندانمان نهادينه كنيم.
جعفري در پايان در مورد حمايت از بهبوديافتگان خاطرنشان ساخت: بايد تمام توانمان را بگذاريم تا براي آنها سرگرمي و اشتغال ايجاد كنيم تا در مسير درست، ديگر فرصت همدم شدن با دوستان و رفقاي قبل را نداشته و نيازي به موادمخدر به دليل خلا نداشته باشند. هرچقدر زمينه لغزش را كاهش دهيم، پاك ماندن آنها را بيشتر تضمين خواهيم كرد.