به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کرسی هم اندیشی «وایبر و شبکه های اجتماعی» با حضور تشکل های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار در سالن کنفرانس این دانشگاه برگزار شد که طی آن دانشجویان به بیان نظرات خود پرداختند.
سید وحید دلبری، مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار گفت: ما باید تفاوت بین شبکههای اجتماعی و فضای مجازی را به دیگران بفهمانیم و بدانیم که کار فرهنگی و رویایی در این جنگ نرم باید در فضاهایی باشد که کمترین ضرر را برای ما داشته باشد که باید گفت شبکه های اجتماعی پرضررترین این فضاهاست.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار افزود: در برابر این شبکههای اجتماعی، عده ای خواستار تولید نرم افزار های ایرانی در مقابل وایبر و دیگر نرم افزار ها هستند که میشود گفت که این فقط پاک کردن صورت مساله است و این نکته غیر قابل کتمانی است که شبکه های اجتماعی دارای بیشترین ضرر برای فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی و تهدید مهمی برای بنیان خانواده و اعتقادات ما است.
امین علیخانی، فعال فرهنگی بیان داشت: ساختار این شبکههای اجتماعی و بخصوص وایبر، جاسوسی از افراد است. مخاطبین و استفاده کنندگان وایبر در ایران عده ی بسیار زیادی هستند پس باید دنبال راهکارهایی برای رویارویی با این پدیده باشیم.
وی افزود: با کاهش نرخ مکالمات توسط اپراتورها و الزام دولت به این مهم، می توان از مخاطبین این شبکهها کم کرد. در هر صورت باید در مواجه با شبکههای اجتماعی قواعد بازی را رعایت و با فرهنگ سازی درست و جلوگیری از نشر اکاذیب و بالا بردن امنیت نشر اطلاعات این عرصه مدیریت بحران کنیم.
ایمان ملکوتی نیا، فعال رسانه ای گفت: باید نگاهی ژرف تر به گذشته داشته باشیم و بدانیم شبکههای اجتماعی چیست و از کجا آمده است؟ آمار استفاده کنندگان ایرانی از شبکههای اجتماعی پس از دو سال ، به مرز ۶۰ میلیون نفر رسیده است. البته این آمار شامل افرادی می شود که همزمان شاید دو تا پنج نرم افزار داشته باشند.
وی افزود: از مهمترین آسیبهای این شبکههای اجتماعی از بین رفتن حرمتها در روابط است. هم چنین فرد گرایی و ایجاد افسردگی، دیگر آسیب این پدیده نو ظهور است که با دخیل کردن هنر و ساخت فیلم درباره این مسائل میتوانیم آسیب ها را هنرمندانه و با تاثیر زیاد تبیین کنیم.
حمید رضا پورحامدی، عضو شورای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد سبزوار بیان داشت: اعضای این شبکههای اجتماعی دچار تناقض شخصیتی میشوند چرا که میتوانند بجای شخصیت حقیقی و واقعی، برای خود شخصیتی جدید و مورد علاقه خویش داشته باشند. یکی از اهداف غرب از ایجاد این شبکههای اجتماعی در کنار فیلمها و بازیها، یاد دادن زندگی و تفکر غربی به دیگر کشورها است.
مصری از اعضای کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد سبزوار بیان داشت: پیشینه تمام این شبکهها و دیگر ابزار و پدیدههای فضای مجازی به سران قدرتمند صهیونیست بر میگردد و لازم به یادآوری است که این سران، تمام تکنولوژی روز دنیا را ایجاد میکنند و در دست دارند. بهتر است بجای مصرف کردن این پدیده های نو ظهور غربی، خودمان تولیدکننده علم و تکنولوژی باشیم.
فاطمه حمیدی، قائم مقام معاونت بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی آزاد سبزوار بیان داشت: القای الگوهای غیر اصیل و غلط به جای الگوهای درست، دیگر آسیب جدی این شبکههای اجتماعی است. تنها کار ما تا کنون توصیف درد بوده تا درمان درد، بیاییم با تولید علم و قوی شدن در ایجاد محتوا، در این جنگ نرم حرفی برای گفتن داشته باشیم.